Prosím o Vaší radu, který z těchto dvou bytů bych měla koupit?

Byty jsou v Praze 9 ve Vysočanech v okolí říčky Rokytky, 5 minut chůze od metra Kolbenova První byt v budově F je v 6. patře 49,1 m2, orientován na západ, terasa 71,3m2 z toho cca 30m2 je zastřešen, Druhý byt v budově E je v 5. patře 57,8 m2, orientován na jih, lodžie 4,6 m2, protější budova D má celkem 6 nadzemních podlaží ceny obou bytů jsou téměř stejné Prosím prosím poraďte mi, budu vděčná a každou radu i názor. Je to moje první koupě bytu
Odpovědět
Profilova fotka
prijde mne to jako ptat se ostatnich co si mam dat k veceri :-) vy byt platite, vy tam budete zit takze rozhodnuti za vas nikdo neudela - ja osobne bych si bral urcite vetsi byt nez terasu
Odpovědět
Profilova fotka
Je to o vašich preferencích, způsobu bydlení. Já bych zas brala radši terasu. Opravdu se takto nedá poradit :-S
Odpovědět
Profilova fotka
Kdyby ty byty byly 3+kk, a byla by tedy perspektiva, že tam časem budete bydlet I s dětmi, řekl bych ať slouží si vezmete ten větší. Pro dva jsou ale oba byty dostačující a volil bych ten s terasou.
Odpovědět
Přesně kdyby to byl alespon 3+kk. Já bych brala větší byt. Takovou terasu bych neměla šanci využít. Máme ji teď 25m2 a téměř tam nejsme, protože je to na JZ a nedá se tam vegetit a v zimě tam nesedáváme. Ale je to opravdu jen na Vás jaký máte životní styl a co preferujete.
Odpovědět
Profilova fotka
Budeš tam sama, nebo ve více lidech? Já bych tedy rozhodně po svých zkušenostech měla strach z toho jihu, zvláště proto, že není možnost udělat průvan, leda otevřít dveře na chodbu, jestli dobře vidím. Proto bych volila ten s terasou, protože ten bude víc odstíněný a v létě tam bude snesitelně. Nebo jsou to možná byty s klimatizací, v tom případě bych se nebála ani toho jihu. :-)
Odpovědět
K bytu E: byty na jih jsou pro milovníky tepla. V létě byt absolutně nevyvětráte. Má byt na jih alespoň venkovní žaluzie?Je ale fakt že tento byt má větší obývák a asi i ložnici (nejsou vidět m2). Lodžie je u tohoto bytu přístupná jak z ložnice tak z obýváku, což je fajn, ale omezuje to využitelný prostor. Máte do malého prostoru dvoje dveře a to je vždycky omezující.Tento byt má ještě jednu výhodu a to je komora. Komora je super věc, kam schováte spoustu věcí. Ale v předsíni na úkor komory chybí jakýkoliv úložný prostor - nějaká skříň, nebo aspoň botník... K bytu F: okna jsou opět orientovaná na jednu stranu, takže vyvětrat to bude taky dobrodružství. Ale jelikož je část terasy zastíněná tak to nebude takové drama. Zastíněnou část terasy budete určitě v létě využívat. Záleží také na vašem životním stylu...pokud ráno odejdete a vrátíte se v noci tak terasu nepotřebujete. Byt nemá komoru a v předsíni pouze malou skříň...kam dáte vysavač, kbelíky, nářadí, další věci na úklid, sezónní boty atd? Není tam moc prostoru. Ložnice u tohoto bytu je také menší a je tam pouze místo na vestavěnou skříň, která je poměrně malá. Obývák je tady trošku menší, což by asi tolik nevadilo. Další důležitou otázkou zda je k bytům sklep a parkovací stání. Pokud zde sklep je, můžete s ukládáním věcí počítat tam. Pokud by sklep nebyl počítejte s tím že někam ty věci budete muset dát. Kupovat byt je vždycky hrozné dilema...znám to a pevně věřím že pro cokoliv se rozhodnete tak budete spokojení. Vypsat všechny +a - nejde v jednom komentáři. Koupí bytu jsme si prošli před nedávnem, tak kdybyste měla nějakou otázku, tak klidně pište do zpráv.
Odpovědět
Já bych brala ten s terasou. Na jižní straně, je to v bytech peklo a takové grilování na terase, musí být super pohoda :-).
Odpovědět
Byt v F: tu skor kupujete terasu z bytom a nie byt. Zalezi ci tu terasu vyuzijete. Byt v E: vacsi a rozumne usporiadany. pozor na tienenie v lete. Podla mna je lepsie kupit vacsi byt.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?