Prosím poraďte s tepelnými ztráty

Dobrý den, prosím poraďte s tepelnými ztráty, teď nám dorazil dokument, ze kterého nejsme moc moudří 🙂) Jak to vypadá se zrekonstruovaným bytem, co se týká ztrát? Moc dekuji!
Odpovědět
@pj_bydlime já to mám špatně čitelné. Sloupec, kde je dole hodnota 3753W jsou ztráty prostupem (ochlazovanými vnějšími plochami). Další sloupec, kde je dole 1201W jsou ztráty větráním nebo infiltrací a poslední sloupec jsou jejich součty. Celkové TZ Vám tedy vychází 4.954 kW. To je nějak moc velká hodnota na to, že je vytápěná plocha jen 70m2. To je nějaká rekonstrukce? Vím, že jsem Vám zde někde odpovídal, ale nechce se mi to hledat. Nemáte i PENB ? Pokud ano, pošlete mi ho na SZ. Pokusil bych se to zkontrolovat.
Odpovědět
@zubr487 Moc Vám děkuji, PENB nemáme bohužel :/ ale zkusím ho sehnat. Je to rekonstrukce kasáren - z nich jsou teď dělané byty.
Odpovědět
@pj_bydlime Tak to je klidně možné. Záleží na tom, zda a jaké se dělalo zateplení. V tom výpočtu se počítalo s dost velkou intenzitou větrání v průměru 0.35/h a v koupelně 0.5/h. Většinou se počítá s průměrnou intenzitou 0.3/h. Původně jste se ptala na podlahové topení. To by mělo být v pohodě. To ale záleší taky na tom, jaké jsou izolace v podlaze.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?