Rezidence Modřanka - Praha - zkušenosti s devoloperem

Dobrý den, ráda bych se zeptala kohokoliv na názory, zkušenosti... Rozhodujeme se, zda koupit byt v Rezidenci Modřanka. Místo se nám moc líbí, i byty vypadají nádherně. Kolem je dobrá dostupnost škol a školek, obchodů - vypadá to jako ideální místo. Máte někdo s tímto developerem zkušenosti? Koupil jste už někdo byt v této rezidenci? Děkuji moc všem za jakékoliv připomínky, názory. Monika
Odpovědět
Profilova fotka
My uvažovali. Měli jsme tam i rezervovaný jeden byt a nakonec jsme pro větší jistotu, vlastní zkušenost i doporučení lidí zvolili projekt hned naproti od Skansky. Dnes nemá člověk jistého nic, ale přeje jen je Skanska tak velký developer, že nebylo proč váhat. :-) Lokalita stejná, zkušenost se Skanskou výborná a to je pro mě velké měřítko. :-) Přeju hodně štěstí s Modřankou. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@monca_t_fanda Pardon, neoznačila jsem. :-)
Odpovědět
@teate - dobrý den, moc děkuju za odpověď :-). To je taky pravda, že Skanska je známější a ten HH moc ne. Děkuju.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
@monca_t_fanda : přemýšlíme nad koupí bytu ve věži, poslední fáze. Jak se Vám s developerem jedná? Budeme kupovat byt poprvé a budu ráda za jakékoli postřehy
Odpovědět
@cell - posledni faze se teprve chysta - posledni domy na mapce nahore smer sever u silnice,kde jezdi autobus. Vezak ma byty hodne drahe - jsou luxusni,oproti zbytku. Zatim jsme byli jednat 1x nekdy v lete ohledne bytu 921,jednani v pohode. Ale nerozhodli jsme se zatim pro zadny z bytu. Cekame na nabidku prave posledni faze.
Odpovědět
@monca_t_fanda : my čerstvě, chceme jen do věže, potřebujeme bydlet vysoko |-|
Odpovědět
@monca_t_fanda - nemáte od developera nějaké bližší info, kdy začnou stavět poslední fázi? Koupili jsme byt v první fázi, v létě by mělo proběhnout předání bytu a asi budeme bydlet ještě dlouho na staveništi. Přitom původní plán byl, že domy u silnice se začnou stavět podzim 2016 a poslední fází měla být věž. Doufala jsem, že až se nastěhujeme, bude mít dům vedle nás už hotovou hrubou stavbu.
Odpovědět
Předpokládám, že poslední byty se začnou stavět na podzim společně s tou administračkou, aby jim to pak zkolaudovali kvůli hluku. My máme koupený byt v druhé etapě, počítáme s ještě dlouhou stavbou, naštěstí máme byt s okny jak do vnitrobloku tak do rorysove. V modřanka tower bych osobně byt nekupoval, spousta bytu má kvůli nadlimitnímu hluku predsteny, ale chápu, že spousta lidí upřednostňuje výhled. Takže tak od desátého patra výš to asi smysl má :-). Jinak budu rád, kdyz lidé co budou mít kontrolní prohlídky sem hodí informace ohledně závad na bytech, aby bylo vidět, na co se připravit.
Odpovědět
Dnes jsme obdrželi info, že první etapa je zkolaudovaná a od příštího týdne začnou předpřejímky. Budu moc ráda, pokud lidé, kteří je budou mít absolvované, sem hodí postřehy. Díky
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
@mihy @venca79 : tak už bydlíte?? x-)
Odpovědět
@cell bohužel ještě ne, zavkladování na katastr proběhlo až začátkem srpna, pak jsme čekali na schválení zástavních smluv a nyní čekáme, až proběhne čerpání peněz
Odpovědět
@mihy : to se nějak vleče ne? původní plány byly myslím jiné. Kolaudace byla na jaře, že?
Odpovědět
Článek se načítá
@cell Ano, vleče se to, kolaudace byla v dubnu. Původně bylo slibováno předávání bytů v červnu, ale když jsme se v průběhu června ptali, jak to vypadá, dostali jsme odpověď přelom září/říjen. Chvíli to vypadalo, že bychom to mohli stihnout do konce srpna, ale banka i developer si s každou kontrolou smluv dává na čas. Někteří už ale bydlí, nejrychlejší to mají ti, kteří nemusí řešit hypotéku.
Odpovědět
@mihy : to je nemilé. A nejspíš megaproblém pro ty, kdo mají školní děti od září 8-(
Odpovědět
My máme koupeny být až v druhé etapě, tam to zatím vypadá, že by se to mělo stihnout podle plánu. Hlavní je, aby nebyl nějaký problém na katastru. Ale jak je napsáno výše, zároveň teď řeší zástavní smlouvy developer a banka, a to taky neovlivníme. Snad to tedy vyjde na konec října se stěhováním. Máme za sebou 2 technické kontroly, po té druhé už jsme byli optimisti, na první tam bylo dost vad, které nás překvapili, nyní už je to spíše jen kosmetika. No nezbývá než věřit, že se něco neprokáže, tak jako v etapě před námi a na vánoce už budeme kompletně zařízení...
Odpovědět
@mihy @venca79 jela jsem kolem a už jsem viděla prádlo na balkóně a tuje na jiném. Takže už se začíná bydlet. Přeju to brzy i Vám. Pak písněte, jak se Vám žije :-)
Odpovědět
@cell Tak v pátek jsme převzali byt. Z bloku F6 chybí do kompletního předání už jen asi 3 byty. Zdá se, že na naší straně byla největší brzdou Hypoteční banka. V domě je živo, všichni budují a stěhují. Už je hotová i přilehlá část parku u domu, takže výhled z okna není úplně na stavbu, ale již do zeleně :-) Vady byly odstraněny, dolaďovat se bude už jen seřizování dveří apod.
Odpovědět
U nás konečně dnes katastr zapsal prohlášení vlastníka. Tak už jdeme do finále a čeká nás už jen boj s českou spořitelnou :). Snad to půjde rychle a klíče budou brzy nase. Do většího už se opravdu těšíme. Snad bude opravena drtivá většina vad a bude se ladit jen nějaká maličkost. Doufám, že nejsou slyšet moc sousedi... Tedy myslím při běžném provozu. Teď jsme byli u známých v jedné nejmenované novostavbě a byl jsem nemilé překvapen, jak jsou slyšet sousedi ze shora. Každopádně už se to konečně blíží.
Odpovědět
@venca79 Hluk od sousedů zatím nemůžu posoudit. Ještě nebydlíme, čekáme na kuchyň. Přes den se neustále někde vrtá a bouchá, takže běžný hluk nemá šanci, občas je to takový randál že neslyším ani zvonit telefon. Docela je mi líto těch, kteří už bydlí a musí poslouchat, jak si sousedé montují kuchyně. Řešení reklamací a dolaďování závad zatím funguje dobře, pánové od BAKu jsou rychlí a ochotní, zatím si nemůžu stěžovat.
Odpovědět
Děkuji za zprávu. Je dobré, že BAK se k reklamacim staví pozitivně. No a první měsíce budou z hlediska hluku docela výživné, ale s tím se musí počítat. Držim palce, ať se vám podaří připravit byt k bydlení co nejdříve.
Odpovědět
@mihy : a kdy začnete bydlet? ;-)
Odpovědět
@cell Pravděpodobně začátkem listopadu, čekáme na dodělání kuchyně a ložnice. Jsem za to ráda, sousedé aspoň odladí problémy, které se objevily (málo teplé topení, kolísající napětí, problémy s výtahem apod.)
Odpovědět
@mihy : super. My si tak polehoucku plánujeme, byli jsme v Naconi kvůli klientským změnám. Když je u nás plánovaná kolaudace na listopad, kdy tak vidíte, že je reálné realizovat kuchyni?
Odpovědět
@cell Spíš než na termín kolaudace se podívejte do smlouvy, kdy máte napsaný nejzažší termín předání, to se budou snažit dodržet. Kuchyň jsme měli od května zaměřenou, její výrobu jsme ale museli pozdržet alespoň do té doby, než jsme dostali informaci, že je zavkladováno na katastr. Kuchyň jsme nakonec zadávali do výroby koncem července, obvyklá doba výroby je 8 týdnů. Po předání bytu se museli ještě dodělat rozvody v kuchyni a teď jsme ve fázi realizace.
Odpovědět
@mihy : díky moc, podívám se. Kupujem byt poprvé a v tomto jsem úplný jeliman. A co koupelna od Ptáčka? jaká je?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?