Smrdí nám to v novostavbě., čím to může být?

Ahoj všem, od 18. prosince bydlíme v novém domečku, line se nám z technické místnosti a z wc (které je v patře nad technickou místností) nemilá vůně- smrad - odpad , ne vždy... ale jak dojdeme z venku, jde to citit. čím to? Ještě nemáme interierové dveře nikde, na wc v patře chybí domontovat větrák....myslíte, že to může být tím? Nebo máme reklamovat u firmy, co dům stavěla??? Díky moc....
Odpovědět
Profilova fotka
@carisima my máme odvětrání odpadu vyvedeno na střechu :-) ale smrděl mi děsně odpad ve sprchovém koutě, ale bylo to tím, že jsme ho ještě nepoužili a odpad nebyl naplněn vodou :-) , teď je vše o.k. ( taky bydlíme od 18.12. :-) )
Odpovědět
Profilova fotka
Dvere a vetrak nevyresi pricinu, urcite to není normalni, ja bych reklamovala, muze byt udelany spatne odpad, resp. prepad nebo nekde neco netesni a pak se toho nikdy nezbavite, spis se vam to bude ještě zhoršovat :-/
Odpovědět
zkusit zalít všechny sifony a pokud to nepomůže pak je nedostatečně odvětrané kanalizační potrubí. :-)
Odpovědět
Přesně jak píše vodak01. Zalít odpady jistě pomůže.
Odpovědět
Pokud máte v technické napojení odpadu z pračky a/nebo odvod kondenzátu ze sušičky a nemáte tam napojeno nic, ucpěte jej, neboť tato napojení nemívají sifon a právě z nich se pak line smrad z odpadů. Tzn. např. odšroubujte koncovku pro napojení na hadici odpadu z pračky či odvodu kondenzátu ze sušičky, přetáhněte přes vývod kus igelitu vystřižený z igelitového pytlíku nebo igelitový pytlík z jeho vnější strany celý (což tak bude igelit hned ve dvou vrstvách) a přes to přišroubujte zpět napojení na hadici. Ale až ale poté budete připojovat odpad pračky a/nebo odvod kondenzátu ze sušičky, nezapomeňte to zase odšroubovat a ten igelit vyndat... Na WC (kde asi žádný vývod odpadu pro pračku snad nemáte) je ale ten smrad u novostavby divný. Jelikož ale máte WC nad technickou místností, může to být cítit zezdola. Což záleží nejen na skladbě stěn a podlah, ale také třeba na ev. "komínovém" průtahu z technické místnosti např. přes "husí krky". elektroinstalace). Zde však již ale může být taky opravdu problém s odvětráním kanalizace jako celku, zvláště pokud tak byla voda ze sifonů v důsledku mimořádně větrných posledních dnů třeba je dočasně "odcucávána" pod horní roveň "sifonu" v důsledku "flaškového efektu" silného větru foukajícího přes vývod odvětrání kanalizace na střeše - což ale může být problém jen během několika málo dní v roce.
Odpovědět
máte vyriešené odvetranie kanalizácie? čo máte v technickej miestnosti? my sme to mali tiež tak ako vy, bývali sme mesiac a stále to neprechádzalo. dlho nik nevedel prísť na príčinu, kontrolovali sa všetky sifóny, či sú zaliate vodou, odvetrávacia kanaliz. rúra, ktorá má vývod na povale (nie nad strechou - mysleli sme, že toto je príčina), sklon odpadových rúr, odtekanie vody, kontrolná šachta kanalizácie. nakoniec sa zistilo, že v rozvodoch odpadových rúr sa nechala ešte pred robením poterov prípojka na odvod kondenzátu z komína na krb, ktorý sa ale nedopojil, lebo sme to nakoniec nechceli a zabudlo sa to uzavrieť. cez ten otvor prichádzal ten zápach z kanalizácie. vysekali nám podlahu, kde to bolo, zablentovali otvor a odvtedy to je v poriadku.
Odpovědět
@evi55 @beropa Ahojte všem děkuji moc za rady a postřehy. vyvětrala jsem celá dům a zjistila, že ten smrad jde z wc v patře, jde to jakoby ze sifonu (umývátko, záchod) prolila jsem to prostředkem nawc, několikrát spláchla a hned to bylo lepší...ale asi po hodině to bylo cítit zas. Ne tak moc.Je pravda, že moc to wc v patře nepoužíváme, tak to může být tím?
Odpovědět
Jinak odvětrávání máme nad střechu, pračku máme zapojenou v technické a sušičku zatím nemáme
Odpovědět
@carisima Máte u umývátka na WC i přepad proti přetečení, nebo má to umývátko jen jeden odtok? Pokud má to umývátko i přepad, měl by ten mít ještě před jeho svedením do "hlavního" sifonu další "minisifon" ve prohybu trubky od přepadu pod úroveň jeho vývodu do hlavního sifonu tak, aby se i tam vytvořil vodní "špunt". No a další možnou příčinou je podtlak vytvořený v odvětrávání nad střechou silnějším větrem, který "vycucne" část vody v sifonu umývátka či WC natolik, že se nad hladinou v sifonu/WC vytvoří vzduchová mezera, kterou to pak z kanalizace smrdí. Tahle příčina ale nefunguje ve všech sifonech stejně, především by se ale mohla projevovat právě v patře, kde je to na ten větrem vytvořený "flaškový" podtlak citlivé nejvíce.
Odpovědět
@beropa :-( tak to faktnevim, jestli máme přepad...ale asi ne... jen klasicky umyvatko s klasickym sifonem...vyfotím
Odpovědět
Profilova fotka
@carisima ahoj, prosím tě , ten odvod z větráku je vyveden do odvěrávání nad střechou? máte v odvětrávání napojen odvod kontenzátu? chtělo by to fotky !
Odpovědět
@stikobijec ahoj jo, ten odvod z větráku je veden nad střechu, připojuji fotky
Odpovědět
Článek se načítá

Odpovědět
@carisima Mohla bys vyfotit detail napojení sifonu pod umývátkem? Jde mi o to, kam a jak je sveden přepad proti přetečení v umývátku... přes odpad na dně umývátka svedený do toho "klasického" sifonu by to smrdět nemělo, z takového ani vichřice vodu jen tak nevycucne (tedy pokud do něj již jednou napuštěna je).
Odpovědět
@beropa
Odpovědět
@carisima Také bych vítr u tohoto "socialistického" sifonu vyloučil. Otázka je, zda je tam opravdu to odvětrání. Ale ne záchoda, ale toho odpadu. Protože jinak tu vodu může vytáhnout spláchnutí záchodu a to i o patro níž, pokud jsou na stejném potrubí.
Odpovědět
Profilova fotka
pokud je sifon naplněn vodou tak nemůže jít VŮNĚ z něho. Přepad s tím nemá nic společného, ted zaleží na tom odtahu (ventylátoru) napojen není, jen příprava , můžeš to blíže vyfotit? prosím :-)
Odpovědět
Profilova fotka
jinak ta bílá těsnící gumička co je hned pod umyvadlem , by měla patřit zenvitř umyvadla pod nerezový kroužek, ktery se dotáhne šroubem, pod tím umyvadlem by měla patřit taková černá guička silná tak 2mm , to jen tak na okraj.
Odpovědět
Profilova fotka
@carisima záleží jak ten odtah je řešen, ono to není tak jednoduché pokud to je ještě zabudované do stropu :-( :-( :-)
Odpovědět
@davescz @carisima Souhlasím s DavesCZ - asi bude namístě prověřit existenci a funkčnost odvětrání. Jinak u Vašeho umyvadla je napojení toho přepadu ještě před sifonem přímo součástí toho umyvadla a je vevnitř hladké. U novostavby by to tak nemělo být zdrojem problémů, po čase ale z toho přepadu smrad jít může, pokud se při čištění sifonu zvláště nějakým slabším neexpandujícím čističem onen čistič nenasype nebo nenaleje shora i do toho přepadu.
Odpovědět
@beropa @davescz díky za info. tak třeba dnes od rána to vůbec ještě nesmrdělo :-( jestli to fakt není tím odvětráváním, dnes ještěnvyfotím, jak to vypadá, ještě to nemáme napojený (větrák) :-(
Odpovědět
@carisima Větrák se na odvětrání kanalizace nenapojuje. To není odvětrání toalety, ale toho potrubí. Pokud není možné udělat odvětrání, tak se tam dělá alespoň dostatečná vzduchová kapsa (dostatečný přesah zaslepeného potrubí).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?