Sousedé z Tulipa Třebešín

Ahoj všem, je tu někdo, kdo si koupil byt v projektu Tulipa Třebešín? Mohli bychom si touto cestou vyměnit informace, zkušenosti - pár takových skupin už tu funguje.
Odpovědět
1
2
10
@mojojojo ahoj, koupili jsme, ale az ve druhe etape.
Odpovědět
Taktez mame koupeny byt v druhe etape.
Odpovědět
@martinvv @tometa My máme koupeno už v 1.etapě, tak už se těšíme na jarní stěhování. Dům vypadá kvalitně postavený, i oproti jiným, co jsem viděl (od jiných developerů) - v bytě jsme už byli a vypadá hezky - ale jestli jste ještě neřešili klientské změny, určitě si na ně dejte velmi dobrý pozor. Hlavně mít vše zřetelně zapsáno ve smlouvě, na všechno se ptát - u nás bude hodně předělávek, bohužel dost změn není podle plánu.
Odpovědět
@mojojojo my uz zmeny resili a muj muz je z oboru takze ma vse pohlidane.V prvni etape jsme se byli podivat a vypada dobre,jen tedy ve 4kk mi prisli male pokoje.
Odpovědět
@tometa to je dobře, my máme změny taky naštěstí ošetřeny ve smlouvě, ale štve nás, že se budeme muset dohadovat a budou předělávat. smlouvy jsou stavbě asi někdy dost ukradené a dělají podle sebe :-) my máme koupené 4kk, na 5milionový byt v téhle lokalitě jsou pokoje dobré a s dobře řešeným prostorem, jinde byly obýváky hodně přes 30, ale zas pokojíky max 10m2, tady je to celkem vyvážené.
Odpovědět
@mojojojo predelanim se vse akorat zdrzi.Videla jsem tam byt ktery mel uz vsude sundane oblozky a listy jelikoz dali spatne.Za tu cenu mate s balkonem?
Odpovědět
@tometa no právě, zdrží a navíc další riziko, že něco poškodí při předělávkách - třeba podlahu, za kterou jsme připláceli ne zrovna málo. ano, máme 12m2 balkon.
Odpovědět
@mojojojo nam se v prvni etape libil byt v zadnim dome v prizemi s velkou zahradou,ty tam budou pekne ukryti.My teda mame velkou terasu jelikoz balkon byl moc uzky.Podlahu,obklady,dlazbu jsme si ze standartu taky nevybrali.
Odpovědět
@tometa tak ať vám to rychle a dobře postaví :) terasa bude super! my se zahrádkou nechtěli. líbila by se nám třeba v třípodlažním projektu, ale ne, když nad zahradou je ještě několik dalších bytů. příští týden máme technickou, tak jsem zvědavý, jak to proběhne
Odpovědět
@mojojojo tak nad balkony jsou taky dalsi balkony a myslim si ze stejne moc lidi na nich travit cas nebude vzhledem k velikosti.U nas ted na balkonech taky nikdo nikdy neni.My chteli kvuli detem bud terasu nebo zahradku.Vyprodali se se u Vas vsechny parkovaci mista a sklepy?U nas jich je porad dost tak vahame jeste nad druhym.
Odpovědět
@tometa u nás je ještě několik parkovacích míst i sklepů volných, docela by mě zajímalo, co s nimi mají v plánu, pokud si je neodkoupí ještě majitelé bytů v 1.etapě
Odpovědět
@mojojojo mela jsem kdysi novostavbu od Skansky a tam se posledni mista prodali za daleko nizsi cenu ale az po roce od nastehovani lidi.Tady zrovna levna nejsou.
Odpovědět
Článek se načítá
@tometa většinou to tak bývá, uvidíme, budu zjišťovat :)
Odpovědět
@mojojojo @tometa Ahoj, my (u 2. etepy) jsme tento tyden take resili klientske zmeny, jen elektrinu, vse ostatni ze standardu. Doufam, ze klapne... Meli jste nejakou moznost jeste pred prevzetim se jit na byty podivat a prubezne je kotrolovat? Desim se toho, ze nas tam v 1/2 roku 2018 pusti a zjistime, ze je vse spatne... @tometa Psala jsi, ze ze tvuj muz je z oboru a meli jste vse pohlidane, jak jste to resili? Diky m.
Odpovědět
@martinvv Ahoj, no my měnili taky dost z elektriky. Bohužel, alespoň u 1.etapy neexistovala možnost průběžné kontroly. Poprvé se jde do bytu až na technickou předpřejímku - my jsme tam byli asi měsíc před technickou (která bude teď) a to jen proto, že jsme řešili právě provedení našich změn, co se týče elektriky a zjistilo se, že něco dle našich změn nesedí samozřejmě, pokud to máte dobře zakreslené ve smlouvě, měli by to předělat v případě špatného provedení, ale musím říct, že je potřeba být hodně důsledný a stavba se cuká
Odpovědět
@martinvv mame take druhou etapu takze uvidime jak vse dodrzi ale muz je z oboru (stavarina,nemovitosti) a s nim se jedna jinak.Smlouvy nam prosel i pravnik .Jednani s nimi je na urovni a poskytuji dost informaci narozdil od jinych developeru.Hlavne doufam ze budou drzet tempo aby se bydlelo driv.Ted v dubnu uz by mel byt hotov cely skelet obou budov.
Odpovědět
ale jinak vypadá byt moc hezky a podle plánku :)
Odpovědět
@tometa 1. etapu dokončili přesně podle plánu, tak věřím, že i další etapy se zvládnou včas. u nás se tak o měsíc vše zpožďuje jen kvůli papírování.
Odpovědět
@mojojojo v druhe etape jsou napred tak snad si tempo udrzi.
Odpovědět
@tometa Tak ten s tou 320m predzahradkou, ten mame my :) no a klientske zmeny maji jeste rezervy, nektere zmeny co jsme chteli nebyly realizovany spravne, ale vse se zda chylit ke spravnemu konci :) No a nakonec az byt prevezmeme, tak jeste budeme predelavat jednu pricku, tak snad nebudeme moc rusit :)
Odpovědět
@tometa ted jsem si vsiml, ze to mate az v druhe etape, tak rusit budeme jine. A take nejsme v tom zadnim dome, takze tak schovane to mit nebudeme :) ale velky vybeh pro mladeho se hodi :)
Odpovědět
@fefoun takže první soused z 1.etapy? :) My byli na technické už také tento týden a některé věci se nepovedly, a to i přes zapsání ve smlouvě - tak na to bych nespoléhal. na stavbu se dostávají pěkně odporující si informace, výkresy. snad se nastěhujeme v květnu, jak nám bylo teď řečeno! :) @fefoun říkali vám stejný "termín"? rušit budou všichni, to ke stěhování patří :)
Odpovědět
@fefoun tak to vím, kde jste :) máme byt na východ, ale budem chodit okolo do vchodu
Odpovědět
@mojojojo ja jsem resil zabezpeceni bytu a meli tam nainstalovany jiny ovladaci panel a jiny komunikacni modul, tak se nam to protahne.Nicmene jsem si byt pri te prilezitosti prosel a na nejvetsi rozdily oproti klientskym zmenam jsem je upozornil. Takze tu technickou prejimku budeme mit az prvni tyden v dubnu. V byte jsem tedy byl vlastne dvakrat, poprve zkontrolovat kabelaz pred omitkami (tam jsme posunuli nekolik zasuvek do spravne vysky), nemeli tedy jeste datove rozvody takze ty overim az pri technicke prejimce. Zaroven jsme tehdy zjistili, ze ve sklepe je vzduchotechnika ktera odporuje smlouve, takze jsme si prikoupili jeste jedno stani se sklepem a na puvodni sklep dostali slevu. Podruhe jsem tam byl, kdyz se instalovalo zabezpeceni, protoze se resilo umisteni sireny. Nicmene pote co vse stoji, jsme se s architektkou dohodli jeste na zmene dispozice, takze jednu zed budeme jeste bourat a stavet jinak :)
Odpovědět
@fefoun tak to už snad budete mít při předpřejímce vše v pořádku. bylo by lepší, kdyby zvali do bytů v průběhu výstavby, alespoň před zhotovením důležitých věcí, pro kontrolu. nám některé rozvody pokazili, tak se bude předělávat. byli jsme tam také před technickou ještě, ale jen jednou a to až po zhotovení všeho. a stavba se ne vždy chová moc ohleduplně, co vím, tak podlaha nebyla všude zakrytá a máme ji dost poškozenou. nám teď už mají jen opravit závady a rozběhne se papírování, doplacení ceny. doufal jsem, že se budeme moct stěhovat už ke konci dubna, ale teď to prý vypadá až na květen
Odpovědět
@fefoun a to nám tvrdili, jak se do bytů před technickou předpřejímkou nesmí :)
Odpovědět
@mojojojo no ja ocekavam, ze to budeme mit az v cervnu, ale nic nas netlaci a jeste budeme delat ty zmeny, tak spis na prazdniny :) Ano rikali nam, ze se tam nesmi, ale po diskusi, ze mame klientske zmeny takova a takove a chceme to videt predtim nez se udelaji omitky, protoze jim to usetri spoustu prace pri opravach nakonec povolili :) Tehda jsme tam nasli ty spatne umistene zasuvky. Co jsme byli podruhe, tak to bylo pro vlastni reseni te zabezpecovacky, takze to je take vysvetlitelne. Ano co se tyka podlah tak na to budu zvedavy, protoze jsou polozene a clovek co delal zabezpeceni tak tam chodil v botech, tak si nedelam iluze jak tam chodili ostatni a uvidime az to bude uklizene jak to vypada. Do toho procesu bych jim doplnil vice veci, ktere by tam byli vhodne - preci jen si nekupujeme rohliky. Dve prohlidky v byte, jedna po uprave pricek, druha pred udelanim omitek po rozvedeni kompletni kabelaze. Pak uz jen na prejimku. Take bych povolil udelani fotek rozvodu pred udelanim omitek, protoze to se vzdycky hodi, protoze to nebylo povolene, tak jsem na te schuzce stravil vice casu nez bylo potreba, protoze jsem si ty kabely vsechny namaloval a zmeril :)
Odpovědět
ale taky ten zakaz chapu, nakonec si to nekdo vyzada a dohodne se, ale pokud by tam mel kazdy prijit dvakrat (v minulem byte od central groupu jsme byli, dokonce trikrat), takze usetreni 360 hodin (dve navstevy) jednoho pracovnika na cele stavbe jsou dva clovekomesice :) Jen jedna vec mne mrzi, ze architekti navrhli dum tak, ze se tam nedali udelat vnejsi rolety ani jako klientska zmena, co jsem ted cetl stanovy, tak to zrejme pujde udelat na schvaleni shromazdeni, takze na prvnim shromazdeni doporucim, ze se ma vytvorit jednotny mustr jak toto resit a pak si mohou jednotlive byty jednotne ty vnejsi zaluzie nejak udelat - jen to bude hnusnejsi, nez kdyby byli v prekladech a v tom prizemi z hlediska bezpecnosti urcite davaji smysl.
Odpovědět
@fefoun tak to uplne souhlasim! :) praci by jim to usetrilo rozhodne. Nas do bytu vzali,az uz byly zasuvky spatne :) a vse omitnute,vymalovano,hotovo. Elektroinstalacni plany pry predaji spravci a nebo budou i k dispozici pak pri predavce. Na podlahu si dejte pozor. My priplaceli za drevenou lepenou a nejenze jsou odflaknute listy :( ale na spouste mistech byla poskozena. Ale jinak jsme spokojeni,protoze v ramci ostatnich developeru je kvalita vysoko. A plocha bytu sedi temer na milimetry :)
Odpovědět
@fefoun tak urcite by plosne povoleni prohlidek zabralo dost casu. Hlavne aby pri finalni predavce byl byt zkratka jako novy a dle nasich pozadavku ;) Venkovni zaluzie ve vasem pripade chapu,pro nas jsou uplne zbytecne. Budeme davat vnitrni stineni,ale vy jste v prizemi a navic na jih,ze. Jsem zvedav,jak nam bude SVJ pri takovem poctu lidi,bytu,fungovat,doufam,ze dobre :)
Odpovědět
1
2
10
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?