Srážení vody z větráku na WC. Co s tím?

Profilova fotka
Pomoc, dnes ráno jsme se probudili v novostavbě a z otevírajícího se větráku na WC ( vyveden na střechu ) nám začala téct zkondenzovaná voda. Pochopitelně je i mokrý sádroš okolo větráku. Co s tím????
Odpovědět
@peff podařilo se vám vyřešit to srážení vody z větráku? taky se nám to objevilo.díky
Odpovědět
Profilova fotka
@zdiby máte nějak řešený odvod kondenzátu?
Odpovědět
tak to vůbec netuším. dům jsme koupili před dokončením na jaře a když mrzlo,tak začalo kapat z větráků.
Odpovědět
Profilova fotka
@zdiby u digestoře i větráku by měl být součástí potrubí i tzv. lapač kondenzátu (přes léto to většinou nezlobí, protože se voda sama odpaří, ale jakmile se ochladí, tak se díky rozdílným teplotám v baráku a venku voda v tom potrubí prostě sráží a stéká potrubím dolů...). Musíte tu vodu někam odvést - buď kupte něco takového http://www.ventilaplast.cz/vypust-kon... nebo to jde provizorně vyřešit i např. plastovým kolínkem, které provrtáte a dáte pod to např. kyblík ;-) Mrkni tady na tu diskuzi, kde řeší stejný problém http://forum.tzb-info.cz/123615-konde...
Odpovědět
moc díky.
Odpovědět
Profilova fotka
zdiby: Ano, vlezla jsem na půdu a pečlivě celý husí krk od zateplení stropu až po střechu jsem obtočila takovou jako prošívanou béžovou tkaninou ( buněčinou, nevím jak to nazvat ). Od té doby je klid a nic neteče. Shořelý větrák jsme vyměnili za nový, tak snad i další zima bude OK. U digestoře máme takovou odbočku uvnitř roury asi tedy lapač kondenzátu, abych se vyjádřila odborně ) a tam jsme nikdy problémy neměli.
Odpovědět
a tu tkaninu jsi sehnala kde?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
Také se nám to stalo po nastěhování. Dodavatelská firma poslala vodáka a dal do odvětrání kolínko (něco jako smyčku). V té se kondenzát pravděpodobně shromažďuje a už nestéká dolů na WC. A celou tu trubku omotal izolační skelnou vatou. Od té doby máme pokoj.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
@bydlici Dobry den, mame podobný problém, dokonce na 3 místech. Instalateři si s tím neví rady. Mohl bych poprosit o kontakt na toho Vašeho vodáka ? Předem děkuji a zdravím.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?