Zápis novostavby do katastru

Dobrý den. Zažádali jsem o zapsání novostavby do katastru. Během tří dnů se dům v mapách objevil. Teď řeším otázku, za přijde z katastru nějaký dopis. Nebo po mě na úřadě k přepisu trvalého bydliště nic nebudou požadovat? Děkuji
Odpovědět
@katysuch do měsíce vám dorazí papír z katastru (na adresu vašeho trvalého bydliště). Na úřadě se zajdete přihlásit (a taky asi kvůli odpadu), tam si vás vyhledají v katastru a podle toho můžete zažádat o změnu trvalého bydliště (takže nespěchejte). My jsme to byli vyřizovat teď, skoro po 3 měsících od podání na katastr.
Odpovědět
Profilova fotka
Já dostala papír od obce s přiděleným číslem popisnym a s tím jsem šla na katastr, ještě s papírem od geodeta. Tím to končilo.
Odpovědět
@jandour Zdravím, mám dotaz ohledně katastru. Na katastr Vám stačil jen papír od geodeta a od obce s přiděleným číslem popisným? Taky to vyrizuji a myslel jsem že potrebuji ještě papír o kolaudaci od stavebního úřadu. Děkuji za odpověď
Odpovědět
@cbr600rr stačil pouze papír od geodeta. Od stavebního úřadu to měli v jakémsi ruiánu zaznamenané už i s číslem popisným.
Odpovědět
@artep1987 my právě docela spěcháme se změnou trvalého bydliště. Jen teď řešíme, zda čekat na dopis (někde jsem četla že nic neposílají, ale byli to diskuze cca rok 200😎 nebo jít na úřad a a oni si to sami dohledají.
Odpovědět
@katysuch můžete si to sami zkontrolovat v katastru online (třeba dle čísla parcely), ale dokud to tam nebude, není důvod chodit na obec (na obci nepotřebují papíry z katastru, tma si to sami najdou online). Nejlepší je si i na danou obec zavolat a domluvit se s nimi. Popelnice vám dají dopředu, s přepisem adresy nevím jak jsou flexibilní. Dopis z katastru určitě chodí. Nám došel před 2 měsíci.
Odpovědět
@artep1987 v katastru už to je. Mě šlo pouze o ten dopis zda přijde. Tak tedy chodí, děkuji.
Odpovědět
@katysuch děkuji za odpověď 🙂
Odpovědět
Řešili jsme pred Vanoci. Katastr v brne. Stacil geometrak. Nic jsme neplatili. Jak je číslo v RUIAN, tak uz si to najdou. 16. 12. 2022 jsem dostal SMS z katastru, ze je rizeni hotove, zapis stavby proveden. 19. 12. jsme se hned přihlásili k trvalému pobytu a nebyl žádný problém. Čekat na nic netřeba.
Odpovědět
Profilova fotka
@cbr600rr ano toto mi stačilo, jelikož obec vám přiděluje číslo popisné na základě papíru od SU který jim zašle. Nám ho poslali, ale říkali že běžne to nedělají.
Odpovědět
Profilova fotka
@cbr600rr a vlastně si vzpomínám, že snad ani nechtěli od obce papír. Jelikož to nějak běží systémove
Odpovědět
@jandour děkuji
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?