Zkušenost s novostavbou v části Sadová-Brno?

Zvažujeme koupit byt v novostavbě v městské části Brno-Sever v lokalitě Sadová. Zajímalo by nás, jak se tady místním žije co do občanské vybavenosti a dostupnosti. Je tady někdo takový? :) popřípadě lidé žijící v novostavbách na Kociánce apod.
Odpovědět
Já tam teda osobně nebydlím, ale lokalitu znám. Bydlí tam kamarádka v RD a je tam moc spokojená. Sice jezdí jen auty, ale MHD tam zajíždí, jsou tam vytvořené nové zastávky MHD a bus jezdí každou chvíli i rozjezdy v noci. Je tam malý obchůdek s potravinama, plánuje se výstavba MŠ, je tam dětské hřiště. Ale jinak tam nic moc není , vše musíš do Králova Pole..
Odpovědět
@bosh děkuji, toho jsem se bála. Lokalita jako taková krásná a byty taky. Jen ta dostupnost a vybavenost bude bez dvou aut, které nemáme, problém :(
Odpovědět
Tak problém nebude, jezdí tam MHD cca každých 10min bus. Ale školy, školky, úřady a obchody jsou nejblíž v Krpoli, což je asi 5-10min busem. Lokalita je pěkná, ale na můj vkus i dost zastavěná, na to, kolik je tam bytů a lidí, tak tam chybí infrastruktura..
Odpovědět
@bosh To, že tam jezdí MHD a je tam malý obchůdek, není zase takové terno na to, kolik tam stojí a má stát domů. Dokud nestojí školka, škola nebo není započatá aspoň stavba, tak bych se toho moc nedržela. Změní se vedení radnice apod. a nebude tam stát nic. Je to bohužel škoda. Lokalita nabízí více než betonová výstavba na Kamechách, která nás neuvěřitelně zklamala. Člověk si myslel, že půjde za klidem do Bystrce, ale když jsme to viděli, tak jsme si to okamžitě rozmysleli. Na Sadové jsou plánované nízké bytové domy pouze z 18 byty, projektově a dispozičně hezky řešené, ale když si tam člověk nekoupí ani rohliky (řečeno nadsázkou) a opravdu pro všechno bude muset jezdit MHD, tak je to velké mínus. Škodaaaaa! V bytě, který se nám líbí, bychom si uměli představit žít. Ale všude je něco, tak je to o prioritách. Děkuji za informace.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?