Bílé obklady, bílé spáry do koupelny - ano či ne?

Prosím poraďte. Vyhlídla jsem si bílou koupelnu - lesklá bílá ne hladká, má trochu strukturu, chtěla bych ji zkombinovat s dřevěnou podlahou (tedy dlažba co vypadá jak dřevo :-)) Ale nějak si nejsem jistá, jestli budu schopna tu koupelnu udržet čistou. Co si o tom myslíte? Musí být k bílým obkladům i bílé spáry? A jak se to pak udržuje? Co sprcháč? Budeme ho mít obložený taky i bílými obklady a kolem umyvadla? Nebudu se za čas nenávidět, co jsem to vymyslela? (první obrázek je jen ilustrativní :-)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
My máme bílé spáry v celé koupelně, na zdích i na zemi, řekla bych že na zdích to udržuješ stejně jako jinou barvu... tam se to nijak extra nešpiní, maximalně kolem vany se někdy udělá kousek plíseň ale to snadno hned očistíš... u vás by to mohlo hrozit i ve sprchovém koutu, ale co mám bílé spáry ve sprch. koutě v bytě, tak jsou taky čisté, nic se na nich neusazuje, ani je nemusím nijak extra čistit... což je ale peklo jsou bílé spáry na zemi, to fakt nikdy víc!!! to lezu 4 x v roce po čtyřech a se zubním kartáčkem a cifem čistím spáru za spárou... a to máš zabité jendo celé odpoledne, vycifovat takhle všechny spáry na cca 7 m2 a stejně to není sněhově bílé... páč když vytřeš podlahu, tak v těch spárách ti stejně zůstane všechen bordel, jak jsou níž než dlažba a jak jsou bílé je to děsně vidět... hlavně na te bílé jsou vidět i různé skvrny, fleky, které ani očistit nejdou, ani nevím kde se tam vzali... ale u vás jestli to dobře chápu by na zemi nebyli, max.ve sprch, koutu, ale tam bych je na tvem místě taky na zem nedala, známí mají bílou dlažbu a světle hnědé spáry, tak to taky jde skombinovat...
Odpovědět
Profilova fotka
jo a kolem umyvadla teda žádné dlaždičky a spáry nemáme, umyvadlo je vsazené v desce a zrcadlo je připevnění taky na takové desce, je to jakoby celá sestava v celku i se skříňkama a dlažba tam nikde není....
Odpovědět
Profilova fotka
@luciele V bytě máme bílý obklad v kombinaci s pistáciovou a bílou spárou (na zdech). Tam problém na údržbu nemáme, jelikož voda je z městského vodovodu a neteče rezavá. V baráku jsme před rekonstrukcí měli v jedné koupelně bílé spáry, ale to byl děs. Máme železitou vodu a udržet s takovouto vodou bílé spáry je nadlidský výkon. Takže je to také hodně o kvalitě vody.
Odpovědět
Také máme bílé obklady i dlažbu, spáry bílé byly taky všude- už nejsou, na podlaze pakárna, takže po dvou měsících nové koupelny jsme je předělali na modré ( mám koupelnu laděnu do bílo-modré). Ve sprchovém koutě- máme ho celý také z té dlažby a obkladů- zhruba ta první spára od země taky blbý, žloutne to a musím to stále čistit, pak nahoru už dobré. Kolem umyvadla je to v pohodě- nic se tam nedělá. tak asi tak za mě.
Odpovědět
Profilova fotka
Také máme v koupelně bílé obklady a bílé spary kolem vany..nemáme to sice moc dlouho, ale zatím jsem přesvědčena, že se to udržuje úplně stejně, jako cokoli jiného..určitě se toho neboj, pravidelný úklid je potřeba ať máš barvy jakékoli, to, že bílá se musí "uklízet víc" je podle mě tak trochu mýtus :-)
Odpovědět
@1hruskova Můžu se zeptat jak jste předělali staré spáry? Kupujeme 16 let starý dům, na wc jsou hezké obklady, které asi necháme jen bychom potřebovali zrenovovat ty spáry, dávali jste na to novou spárovačku nebo něčím natřeli? Koupelku budem mít taky bílou tam to budu taky nějak řešit,ale jen dočasně, až se našetří budem obklady měnit
Odpovědět
@tracyy Na staré spáry je podle mých zkušeností nejlepší koupit takové udělátko (cca 100 Kč), kterým tu spáru částečně vydrolíte (stačí cca 2mm) a přespárujete. Práce je to šílená, ale výsledek byl perfektní. Zkoušela jsem i takové pero na čištění spár, bylo k ničemu.
Odpovědět
@kajons nemohla bys mi najít prosimtě přímo název toho "udělátka" ? :-D a přespárovat normálně spárovačkou i klidně jinou barvou?
Odpovědět
@tracyy Tak je to fakt porod,- vyšťourávala jsem to pilníkem na nehty, ještě, že ta koupelna má necelých 5 m čtverečních :)
Odpovědět
@1hruskova pffffff pilníkem a pak znovu naspárovat? nemáš fotky? Jelikož jsou v domě 2 záchody, koupelka 6,5m a ještě na chodbě jsem chtěla opravit spáry na dlažbě tak si asi pěkně máknu
Odpovědět
Jojo a pak znova spárovat, foto zašlu odpoledne, syn odešel ven s foťákem. Byla to fakt šichta, ale než se stále plahočit s čištěním a stejně to pořádně nevyčistíš a je to zažloutlé, tak radši celodenní šichta, ale mám pokoj. Jinak bílou dlažbu už bych si v životě na zem také nedala, ale chybami se člověk učí :)
Odpovědět
@tracyy Tak kluk už přišel, tak posílám
Odpovědět
Článek se načítá
@1hruskova super! já přesně nevím jak to v domku je, spáry jsem nezkoumala,ale dlažba a obklady jsou tam bílé, jen co našetříme tak budou jiné :)
Odpovědět
na podlahu dávat zásadně šedou spáru, žádné jiné barvy nedávat
Odpovědět
pozdě bycha honit .)
Odpovědět
Profilova fotka
mám bílé obklady a bez problému, podlaha je horší...
Odpovědět
Profilova fotka
mám bílou koupelnu respektive bílooranžovou, na zdech jsou bílé spáry bez problému, na zemi je bílá dlažba+bílá spárovačka - nikdy víc!!! :-) bych to nechtěla, navíc na té bílé je všechno vidět,a to uklízím podlahy v celém přízemí každý den ;-)
Odpovědět
@tracyy dala jsem do googlu "škrabka na spáry" a je to ono, třeba v e-obchodě siko koupelny stojí 200. Myslím, že to ségra kupovala v Hornbachu. Jo a když to pořádně vyškrábeš, můžeš to přespárovat jakou barvou chceš. Jinak já mám bílý obklad s bílou spárovkou, na podlaze světle šedou dlažbu s šedou spárovkou. Vypadá to super a udržuje naprosto normálně, vůbec se nezanáší.
Odpovědět
@kajons díky v hornbachu po tom budem koukat :)
Odpovědět
@luciele Mám v koupelně "dřevěnou" dlažbu a na stěnách bílé kachličky se strukturou. Na podlahu jsme dali hnědé spáry a na stěny bílé. Vypadá to naprosto skvěle. Špína vůbec není vidět.
Odpovědět
Profilova fotka
máme bílé spáry pátým rokem kolem umývadla, kolem vany a sprchy - NIKDY více :( jsou místa, kde se to prostě nedá dočistit, ani cifem, ani savem,,, leda tedy vyškrabat a protože je koupelna celá bílou spárou, tak znova bílou spárou :(((( ale už nikdy více,,, :(
Odpovědět
Profilova fotka
@kajons :) a jak dlouho máš tu bílou na stěnách okolo zroje vody? prosím? protože já mám problém, nevyčistitelný :(
Odpovědět
Do bílých spár v koupelně bych určitě nešla.
Odpovědět
Profilova fotka
Z bílých dlaždiček i bílých spár bych na zdech strach vůbec neměla. My máme koupelny, prádelnu i WC vždy v koblinaci s bílou. Hl. koupelnu máme převážně bílou s trochou oranžové, zbytek máme převážně bílé s takovou hodně tmavě zelenou (vypadá až trochu do černa). Bohužel spáry máme všude bílé. Na zdech jsou spáry stále krásné, běloučké, ale na podlaze je to hrůza! Jednou za čtvrt roku to drhnu jako blbec a to je to cca 26 m2 podlah :-p . Už toho mám taky dost, takže to asi nechám přespárovat! Dlažbu máme stále pěknou, i když její "rozmístění" není již moderní, ale to je fuk. "koupelny" máme už 13 let.
Odpovědět
Profilova fotka
@danulavo fakt nechápu, že Vám bílá vydrží bílá,,, a na ty spáry - dostává se denně voda? to je možná důležitá otázka,,, protože tam, kde s emi voda nedostane, tak je krásně bílá stále, ale tam kde je denně voda, DĚS běs :(
Odpovědět
Profilova fotka
@kasha jj, na určitá místa se dostává denně voda, sice jen mám 2 malé děti :-D. Holky každý den koupu, takže nacákáno všude dost vysoko (o potopě ani nemluvim), jejich mytí rukou je také zajímavé :-N . Navíc i 1 sprchový kout máme vyspárován bíle a také OK.
Odpovědět
Máme bílé spáry v obkladu a hnědé v dlažbě (dlažba je světle hnědá, spára tmavě hnědá). Jsem za takovou podlahu moc ráda, je to skoro bezúdržbové. Tmavou podlahu jsme nechtěli, aby na ni nebyla vidět každá kapka (z vlastní zkušenosti).
Odpovědět
Profilova fotka
@danulavo no to je mi tedy záhada,, jiná spárovačka? hmm :) asi jiná voda :)
Odpovědět
Profilova fotka
@kasha vodou to asi nebude :-D, bydlíme na vsi, kousek za městem a vodu máme hodně železitou, takže pokud bych sprcháč neumyla např. 14 dní, tak bude růžový :-/, ale do spár to nějak neleze. Spíš to poznám na sanitární technice - po těch letech už mám na WC "kroužek" kolem vody a vzadu také našedlou čáru. Vůbec nevím, čím to vyčistit, zkusila jsem snad vše, ale nic nepomohlo :-S .
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 letech
co ty bílé spáry nechat přetřít tvrdou epoxydovou nebo pryskyřičnou lazurou(resin)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?