Co místo cihlového obloženi v kuchyni?

Dobry vecer, rekonstruujeme kuchyn a po byvalych majitelich je v kuchyni takove cihlove oblozeni naproti kuchynske lince. Tu budeme mit v bilem lesku s pracovni deskou v dubu bardolino. Poradte, prosim, co s timto oblozenim. Pryc ho davat nechci, zda se mi to prakticke, jen ty cihly jsou hrozne. Co byste doporucili k nove kuchyni?
Odpovědět
Promiňte, ale já nechápu otázku... Pryč je dát nechcete, protože jsou praktické, ale zároveň jsou hrozné a do nové kuchyně se nejspíš nehodí... Co teda čekáte? Upřímně- ty cihličky jsou opravdu strašné, to jsou snad i něčím natřené? Já bych je vyhodila, nebo přelepila novýma, moderníma, pokud teda chcete cihličky, dal by se použít i kámen, obklady, sklo, dřevo, korek... To záleží na vašem vkusu a možnostech. Taky není moc dobře vidět,kde ty cihličky jsou. To je taková ta paneláková kuchyň v uličce a cihličky jsou na protější zdi? Nebo to je dělící barový pultík? Dále si ujasněte, co očekáváte: Omyvatelnost? Prosvětlení? Pak se bude ostatním lépe radit...
Odpovědět
Dekuju za reakci. Ano, je to zed, kterou mam za zady, kdyz stojim celem k lince. Cihlicky jsou do cca metru vysky. Myslela jsem to tak, ze osekavat je nechci, protoze mi prijde prakticke na te zdi mit neco omyvatelneho, tak hledam radu, cim by se daly prekryt, prelepit, aby interier pusobil moderne, adekvatne k lince v bilem lesku. Nejradeji bych cihlicky vubec nemela, takze to nejspis vyresi nejaka tapeta, pokud bude vubec drzet.
Odpovědět
@loapka Aha... Jo... Hm. Já bych to osekala :-( Protoze cokoli dáte na to, bude to dělat paseku, třeba přes tu tapetu se budou prorysovavat spáry. Zkuste nějakou dole v rohu, jak moc to drží... Třeba to nepůjde tak strašně... Případně takovou tu vrtačku se sekáčem (nevím jak se to jmenuje) to se dá případně i půjčit. A nebo, mě teď tak napadlo, to nějak pojmout originálně výtvarně... Záleží jak si troufáte: natřít latexem (ten chytne na všechno a dá se pak na něj malovat čímkoli) a pak na něj něco namalovat Balakrylem. Třeba i jen tón v tónu v oblíbené barvě. Pokud nemáte uměleckého ducha, stačí i úplně jednoduše vzít váleček a dělat pruhy jednotlivých odstínů, nebo vybarvit jednotlivé cihličky... Balakryl je vodou ředitelný, po zaschnutí omyvatelný a dobře se tonuje i obyč tonovacim pigmentem... Ale není to trvalé řešení, může se časem loupat... No nevím, jestli jsem pomohla.
Odpovědět
Teď jsem viděla, jak to v rámci rekonstrukce přetřeli bílou barvou a vypadalo to moc moc dobře 👍🏻
Odpovědět
@kafr tak jsme to osekali 😅 Dekuju za veskere podnety 😉
Odpovědět
Profilova fotka
Nedávala bych obklad za linku, mame místo kachlicek stejný materiál jako pracovní desku, tak se nám tam nebijou různé materiály, máme taky bílý lesk a nějaký ten dub. Vypadá to super. Mám fotku na profilu. Pretrit cihlicky na bilo můžete vždycky, pokud je nechcete vysekat, tak bych nejdřív udělala kuchyň a pak ve finále zhodnotila, jak se tam hodí, případně na jakou barvu pretrit. Aha, tak už jste to vysekali 😁
Odpovědět
@loapka určitě nejlepší, bude to krásně čisté a můžete si dělat co chcete a nebýt limitováni. ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?