Co platíte obkladači?

Zdravím, mám dotaz, možná podle názvu zvláštní, ale ráda bych si to ujasnila. Pan, řekněme mistr, nám pokládá dlažbu ve 3 místnostech. Respektive, začal v pondělí min. týden a po týdnu má hotovou jednu místnost - položeno, zaspárováno, nalepené sokly. Ale co se chci zeptat - poněkud jsme se nedohodli, co se týkalo výplaty. Jezdí z vesnice vzdálené 17 km, tedy cesta 35 (ať nežeru). Na dopravě jsme se domlouvali předem, že 100 korun za den, dělá v hodinovce 150 korun / hod. Když mi ukazoval rozepsané hodiny, absolutně jsem nesouhlasila. Např. přijel v 8:15, odjížděl v 17:15, to je 9 hodin a do deníku uvedl, že přijel v 7:30 - když jsem se zeptala, co to znamená, tak prý že cesta. To jsem mu tedy důrazně vysvětlila, že mu opravdu nebudu platit hodinovku za cestu a ještě cestu jako takovou. A ještě na mě zkoušel, že za 100 to neotočí, že mu auto hodně žere. Přitom jsme byli domluvení předem. Dělá pěkně, to nepopírám, stejně nepopírám, že v té jedné místnosti byla křivá podlaha a tedy si s tím vyhrál, ale nelíbí se mi, že se mě snaží takhle odrbat. A také se mi nelíbilo, že jeden den zalil lepidlem dlažbu, seděl hodinu a čekal, až to klesne, vytřel, čekal až to uschne....... Jde o princip, kdyby byl fér, klidně mu nějakou kačku navíc přidám, ale jelikož se chová takhle - zřejmě usoudil, že když platím, tak to prubne a uvidíí - budu mu striktně počítat hodiny a honit ho do práce. Má pauzu na oběd, který mu uvařím, nic nenamítám, když si dá kávu, čaj, cokoliv....., Jak to máte s řemeslníky vy? Jinak, v létě nám házel omítky, dělal štuky a vše bylo bez problémů.
Odpovědět
1
2
Tak co se obkladace tyce, tak cena byla na m2..
Odpovědět
Přepočítejte si v té jedné místnosti hodiny na metry dlažby a jestli jste pod 500 Kč za metr, tak máte luxusního a levného obkladače. My jsme z Prahy, tak takové štěstí nemáme:)
Odpovědět
Profilova fotka
Milá paní - můj názor - myslím, že máte zlatého obkladače. Za 150 kč na hodinu dnes už nikdo nedělá - jen řemeslníci důchodci - přivýdělek. Za 150 kč se určitě nebude dřít a spěchat a cestu do práce bych si také počítal, také jsem se s tím setkal - 35 km za 100 kč - no paní, kde to žijete. obkladače jsem ze známosti platil 220 kč za hodinu, ale dělají většinou od metru - dráž. Dělal jsem s nimi neflákali se, obědy si odečítali. Ale měl jsem řemeslníky, kteří si účtovali i hodinu nákup materiálu u Ptáčka, ale zase mi to prodali za svou nákupku - takže super sleva. jestli dělá 10 hodin denně za 1500 kč denně tak je to super cena, hlavně aby aspoň těch 8 - 8,5 hodin odpracoval. Jestli se vám to nelíbí - aby jste pak nesehnala nějakého flinka a nebo někoko kdo vám bude účtovat 260 kč za m2 ????
Odpovědět
Profilova fotka
i když na druhou stranu - srát se s jednou dlažbou v jedné místnosti - nevím kolik je to m2 to mu to docela trvá - to je pokud 5 pracovních dnů 7500 Kč tak to je pak zase moc drahé -))) mě udělali sklep ve dvou 23 m2 dlažbu - ale naprostá rovina vylitá strojově za půl dne -))
Odpovědět
Profilova fotka
@hbboy celá ta vaše tapeta je pěkný čtení. ale je úplně mimo dotaz. jestli za to dělaj důchodci? třeba ten obkladač důchodce je... oni se takhle dopředu domluvili, tak by to měl obkladač dodržet.
Odpovědět
Profilova fotka
Vždyť říkám že je to možná drahé, jednu místnost za 7500 Kč Vy tapeto.... Psal jsem paní na jeji dotaz svou odpověď
Odpovědět
Je to důchodce, přivýdělek, to jsem nenapsala. Nejde o ty peníze, ale o to, že jsme se nějak domluvili a on se pak chová jinak.
Odpovědět
Profilova fotka
aha tak to jo ale to si za jednu dlažbu řekl tedy týden práce - dejme tomu 7500 Kč ???? to je pak drahé ne ???
Odpovědět
Platili jsme za m2, hodinovka není moc výhodná v případě že řemeslník je flákač. Co se týče dopravy tak cena za km byla včetně času stráveném na cestě + amortizace.
Odpovědět
ta místnost má cca 14 m, plus sokly. Za týden práce vycházela na 6500 včetně dopravy. Nu což, teď už neudělám nic, jen mě zajímalo, jestli se vás snažili také nějakým způsbobem obrat, nebo jestli vyúčtovali skutečně to, co dělali. Jak jsem psala, buď mu budu platit dopravu nebo hodinu navíc, ne oboje dohromady.
Odpovědět
@charado k obkladům jsem se ještě nedostal, ale bagristovi který jel ze vzdálené vesnice jsem platil čas co vyrazil + cestu. 35 km a dostal 100 korun, za sto korun možná nastartuje, ale tak záleží jestli na to máte nějakou smlouvu, nebo pouze ústní dohodu? Aby se Vám pak nestalo, že pán se pak hodinovkou bude flákat, když mu nebudete chtít platit.
Odpovědět
Profilova fotka
no počkejte pane Zaplík - jestli položil 14 m2 dlažby se sokly za 6500 Kč tak to už se snad fláká ne ???? to mu přeci nemůže trvat týden ???? chápu jsou i pomalý obkladači, že, ale toto se mi zdá příliš. Když me 23 m2 sice rovná podlaha dělali půl dne ve dvou - tj. celý den - dal jsem jim 2500 Kč a tady pán stál 6500 Kč za 14 m2 - to je dost ne ?????
Odpovědět
Článek se načítá
Dle mého názoru byla chyba již na začátku. Já osobně bych nepřistoupil na hodinovou sazbu za práci. Jak říkáte, nalepí dlažbu a čeká, zasparuje a zase čeká,... Já při domluvě zedníku (jelikož rekonstruuju dům svépomoci s jedním zedníkem) přistoupil pouze na sazbu za m2 - pokládka dlažby, natažení štuku, vyzdění,... Společně jsme se dohodli na částkách a to, že zedník jezdí 30 km denně mne nezajímá, jelikož on taky nemusí řešit jídlo a pití - to je v mé režii. Tolik teda za mě. Hezký den stavebníci :-)
Odpovědět
@hbboy nevíme jak moc to bylo křivé, je to pan v důchodu a pokud se počítá i doprava, tak to máme za 6000. Tím pádem nějakých 400 na hodinu, je to sice dost, ale pokud je šikovný tak proč to nedat. Nevíme co přesně pokládá, jestli je místnost rovná, nebo má velký dorezy.
Odpovědět
Tak jen pro info - pozadala jsem pana, aby to prepocetl na metry v sume, za kterou rikal, ze bere - tedy 300 za metr a 100 za metr soklu. Vytasil se s castkou 26 tis. Pozadala jsem ho, at mi objasni tu castku. Takze: 300 za metr polozeni 100 za metr spary 50 za metr vyskrabani lepidla 4500 za prorez celkem Mistnosti maji celkem 38 metru - pocital 46, pry podle objednaneho materialu. Puvodne rikal za metr 300 korun vcetne vseho. Pres noc na dnesek vymyslel tohle. Oponovala jsem, ze mi prece nemuze uctovat dlazbu, kterou nepolozil, pry ze viceprace. Zustavame tedy v hodinovce, plus mu asi zacnu uctovat catering. Kafe, caj, obed, ono to taky hodi nejakou kacku. Na zaver, neni to o tom, ze bych mu nechtela zaplatit praci, jde mi o to, ze se tam pokusil napocitat dalsi veci o kterych jeste vcera tvrdil, ze jsou v cene. Dnes si to nepamatuje. Takze dodela zitra a nechci ho videt.
Odpovědět
Profilova fotka
ať se v tom zorientuju..to mi chcete říct, že budete platit 26 000 kč za 38m2 dlažby ? Tak za prvé - za týden to musí mít dobrej obkladač hotovy celý aj s lištama. Za druhe - počítá se jen užitna plocha místnosti tj.38m2 fakturuju. Plus teda sokl, ale 100 kč za 1bm je moc. Za třetí - 50kč za vyškrábání lepidla ? co to je? :D za čtvrté - ještě jsem neslyšel, aby si někdo účtoval prořez. Za páté - domluvte si profesionála, který s vámi a s tím vydřiduchem projde udělanou práci a ať objasní přesně za co takovy nehorázný prachy chce. Dlažba se dělá někde kolem 400 kč/m2. Obklad 450 - 500 kč, když je to profík a práce je rychlá a perfektní. Pokud platíte v hodinovce a vychází to na 400 kč/h, tak mi dejte na vás adresu a půjdu k vám za takovy prachy dělat!!!!!!
Odpovědět
@slamer neplatim, jen jsem popsala, co se mi snaziil nacenit. Jedeme v hodinovce 150/hod, kdy mistnost12 m vyjde na cca 4 tis. Mam peclive vypsane hodiny. Na podzim jsem se ho ptala, puvodne odhadl tyden prace za celek a ted se mi snazil namluvit, ze 14 m chodbu bude pokladat dva tydny. Jinak, ja chapu, ze to je spatne, jen me pobavilo, jak se mi to snazil zduvodnit. A ackoliv nejsem konfliktni typ a nerada se hadam, s nim sem si tu vymenu nazoru vychutnala....
Odpovědět
Ad vyskrabani lepidla- neznam odborny nazev, myslel tim vycisteni spar od lepidla, kteryho tam dal moc. Myslite, ze je mozny, ze kdyz to takhle zkousi na lidi, ze mu to daji? Vzdyt je to proti zdravemu rozumu, uctovat to, co nepolozil. No nic, zitra dodela a konci, na tohle nemam nervy:-)
Odpovědět
Profilova fotka
No ještě že neplatíte, to by vás pěkně oškubal. Na to žádný odborný název není. Volně bych to přeložil: Učtuju si za zo, že to dělám špatně.Neproměřím si plochu dopředu, tak tam kydnu centimetr lepidla a šak si to naůčtuju, když budu mít zaprasený spáry... Pokud je nějaká místnost křivá, tak si to měl pan mistr obkladač vylít nivelačkou, protože to pak výjde levněji, než vysoká spotřeba flexi lepidla na dlažbu.
Odpovědět
@charado za to co vám napočítal (26 000kč) za 38m dlažby by ho hnal že by schody nestačil počítat.. Mě za cca 3násobek vaší ceny položil obkladač 180m2 dlažby i se sokly, schodama a ještě v tom byla spárovačka (materiál) - dlažbu, penetraci a lepidlo jsem si řešil sám.. + teda měl ještě vždy 1x denně teplé jídlo, 1x svačinu a pití. Práce mu trvala 3 týdny (5 dní v týdnu) a byly jsme oba dva spokojeni. Ten Váš bude asi dobrý fištrón. Být vámi, tak mu začnu započítávat hodiny, co se poflakoval, občerstvoval atd atd. aby se probral. By mě zajímalo, kdo vám ho doporučil :-D
Odpovědět
@doog kdo mi ho doporucil - kamaradka. A kdyz jsem ji ted rekla, ze je zadarmo drahej, tak ze pry ona s nim placeni neresila. Coz bude zrejme kamen urazu, pac kdyby tohle zkusil na jejiho muze, vyhodil by ho tak rychle, ze by se nestacil obout. No nic, dnes udela druhou mistnost a papa, uz ani zadarmo.
Odpovědět
@doog jo a u nas ma take servis - kavu, caj, piti, vzdy obed a nejaka dobrota ke kave. Odpoledne probehne vyuctovani, jsem zvedava, s cim se vytasi.
Odpovědět
Profilova fotka
To jsem zvědavej :)
Odpovědět
Tak to je teda panáček. Jsem zvědavá,co z něj ještě vypadne ta rozumy. Rozhodl se,že chce vydělat a jde si za svým přes mrtvoly.
Odpovědět
Taky jsem zvedava. Odpoledne to prijde.
Odpovědět
Vysledek 4 pracovnich dnu je polozeno 8 metru dlazby a zasparovano. Takze jsme se rozloucili s tim, ze jsem mu rekla, co jsem mela na srdci. Odesel s tim, ze ohledne baraku (chceme stvet) at mu nic neposilam - ujistila jsem ho, ze to rozhodne nemam v umyslu. Sokly dame sami a zbytek uvidime. Kazdopadne, nez mit na krku takovyho vola.... pardon, neda se to rict jinak.
Odpovědět
Profilova fotka
@charado tak to byl dobrej típek - 38 m2 za 26 000 Kč -))) při ceně 684 kč za m2 - to je dost, myslím, že cena by měla být lehce pod půlku této částky :-)
Odpovědět
@hbboy ja si myslim totez. Ovsem on mi tvrdil, ze zalezi na cene dlazby. Ja mu rekla co predtim, dlazba vysla na 14 a on ze pry se za praci pocita cena dlazby, lepidla a sparovacky. Schvalne jsem vzbesla dotaz, za kolik by tedy poloziil dlazbu v cene 3500 za metr. Tak pry take 3,5 litru. Nechapu, nedava to smysl, tedy krome toho, ze chce lidi oskubat.
Odpovědět
Profilova fotka
to je divný důchodce - nějaký vychytralý, důchodci si chtějí přivydělat buďme rádi, že není mladší - to by ještě desetiletí lidi škubal -)))
Odpovědět
@hbboy Duchodce s osobnim bankrotem. Nu, nenadelam nic, kazdopadne pres prah k nam uz nepujde. A verim, ze ono se mu to vrati....
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?