Jaké lepidlo na dlažbu? Elektrická podlahovka a anhydrit

Máme elektrickou podlahovku a anhydrit, stačí obyčejné lepidlo na dlažbu nebo musí být flexibilní??? Není to zbytečné??? Jaké jste dávali? díky ;-)
Odpovědět
@lucijeje my jsme lepily dlažbu v koupelně, záchodě, předsíni a tech. mistnosti lepidlem Mapei Maxi ale je to ranec pytel stoji 800,-
Odpovědět
Profilova fotka
den braven flexibilní asi 300,- pytel
Odpovědět
Profilova fotka
No určitě by to chtělo flexibilní..
Odpovědět
je tu někdo, kdo flexibilní nedal?
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme taky dávali flexi, obyč nám obkladač rozmluvil a to je docela jinak takovej rozumnej, že nedává to nej za každou cenu...
Odpovědět
@kousinka ... a značku a tip si pamatuješ? děkuju ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Obnovuji diskuzi. Doporučíte kvalitní flexibilní lepidlo? Je potřeba podlahové topení nechat v lepidle zaschnout a pak teprve dávat opět lepidlo a dlažbu? Je potřeba něco udělat s přechodem beton a anhydrit na kterém bude dál podlahové topení a dlažba?
Odpovědět
Profilova fotka
@badlina jakou mate velikost dlazdic?
Odpovědět
@jumpmans Dlažba je 45 45 cm.
Odpovědět
Profilova fotka
na tenhle format je rozumna levna volba ceresit CM 12, pripadne pokud chcete pouzivat i na steny, tak bych volil Ceresit CM16 (v dektrade stoji pytel cca 380 Kc). v kazdem pripade je nutne pouzit metodu floating/buttering, tedy nanaset lepidlo na podklad i na dlazdici. jedna strana se dela hladka, druha zubovym hladitkem. topna spirala se casto prodava v samolepicim provedeni, takze staci ji polozit na podkladovou hydroizolaci. Muzete pouzit od Ceresitu nebo Mapegum WPS. Je dulezite pretahnout rohy pruznou paskou a ten prechod anhydrit-beton bych tou paskou prejel taky. zajisti to, ze pripadne dilatacni pohyby hydroizolaci neposkodi. doporucuju pri nanaseni lepidla topnou rohoz zatrit do roviny, dlazdice pak davat tim zubem. Hladitko minimalne zub 8, lepe na tenhle rozmer dlazdic 10. zasterkovani rohoze do lepidla a nechani vytvrdnout je zbytecne - stejne budete muset floating/buttering pouzit i pokud zasterkujete, na tenhle rozmer to jinak nejde... pokud byste chteli investovat do kvalitniho lepidla, tak super je Mapei Ultralite S1 ci pak dvouslozkove varianty - ale tam se bavime o cenach 900-1800 za pytel. pokud nemate nejake super zatezovane podklady nebo sklenene dlazdice ci prirodni kamen, je to zbytecne.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?