Kolik stojí práce obkladače?

Profilova fotka
Prosím o vaše zkušenosti. Chystáme se zadat obklady dvou koupelen WC, chodeb, tech. místnosti, garáže. Hledáme šikovného obkladače. Vůbec ale netušíme, kolik tak asi práce obkladače stojí. Vím, že si někteří říkají od metru, jiní za dílo, další podle formátu a materiálu obkladu. Mohli byste mi prosím napsat, kolik jste platili vy, abych si mohla udělat představu, co je dobrá cena...průměr...vydřidušství?
Odpovědět
Profilova fotka
Ono to hodně záleží i na lokalitě. V blízkosti Prahy si obkladači říkají kolem 400 Kč za m2, v jižních Čechách už jsou ale třeba rádi za 250 Kč/m2. To je cena jen za samotné obkládání a spárování, bez materiálu. A většinou se ještě zvlášť účtuje provedení penetrace, hydroizolace, silikonů... Drahé jsou kamenické rohy (400 Kč za bm), příplatek bývá za dlažbu nakoso, bombata atd. Jsou samozřejmě i řemeslníci, kteří řeknou cenu sakumprásk, za vše. Obkladače jsme měli šikovného, ale jelikož je z rodiny, bylo by jeho doporučení střetem zájmů :-) Nicméně teď dělal velkou koupelnu našim kamarádům a ti si ho také nemohli vynachválit. Ale to je fuk, reklamu tu dělat nebudu :-)
Odpovědět
Ahoj, zrovna minulý týden jsme to řešili. Původně manžel chtěl obkládat sám, ale za dva týdny se stěhujeme a jsme ve skluzu. Oslovil známého známého..., který kdysi obkládal pro nějaké studio. Práci už začal a furt se nedokázal vyjádřit, kolik si za to vezme, ani jakým způsobem bude chtít účtovat. Vztekala jsem se, že se pak ještě budeme divit, protože fakt nespěchal, pracoval pár hodin denně a do toho se ještě stihl dvakrát naobědvat a pětkrát si zakouřit před barákem. Nevím, jestli to dělají schválně, ale prej si někteří dělníci schválně neřeknou cenu dopředu. Příště bych už na tom trvala (i na termínu). No, nakonec si za obklad (kachličky 10x10 na dost členitém povrchu) a dlažbu v koupelně 6m2 řekl 3 - 4 tis. Kč. Dali jsme mu 4. S jeho prací jsem moc spokojená, několikrát shazoval první tři řady, než se mu dokonale sešla spodní i horní rovina, to samé i na protější stěně. Podlahu mi moc nechtěl položit "nakoso", že tam máme křivou podlahu, když viděl můj zklamaný ksicht, vyrovnal si ji sám a udělal to, jak jsem chtěla, i když jsem mu ten jednodušší poklad už schválila. Ale podotýkám, že dělníkům nevařím, nenosím pivo, nedělám svačinky. Podle mě to je průměrná cena v Moravskoslezském kraji, pokud to nezadáte firmě. Makléř nám nabízel svého obkladače - ten si bral 250 Kč/hod. takovému pak stát ale za zadkem a hlídat, jestli si pracovní dobu skutečně odpracuje.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak hodinově bych nikomu opravdu neplatil ani náhodou, zásadně úkolově, od m2 nebo bm. On to i rychlý a šikovný řemeslník přijme, protože tou úkolovou taxou si vydělá víc než hodinovou :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@maskacka To jsme měli exkluzivní cenu :) Odhadem i se stěnami mi to vychází na nějakých 30 m2 (nevím, zda jste obkládali až do stropu), takže kolem 150 Kč/m2...
Odpovědět
Profilova fotka
@hugo58 @maskacka Tak máme momentálně 3 nabídky....od zedníků, kteří nám stavěli přes 300 za m2, pak od jednoho, kterého jsme oslovili na doporučení, ten bere 250 n h. a za kamenický spoj 100kč/m. Pak ještě jednoho známého, který dělá pro firmu za 300 (on z toho má 150kč)...pro nás by dělal za 120 kč za m2. Manžel se ho ptal, kolik se tak za hodinu udělá a prý tak m2, pokud tam nejsou žádné drbky.Tento však zase nedělá kamenický spoj...nemá na to nářadí.
Odpovědět
@hugo58 nene, jen po zárubně (okno). Když jsme si dělali představu, kolik bychom mu dali maximálně, tak cca těch 7 tis. Kč, takže nás mile překvapil. Jjinak se v průběhu stavby moc milých překvapení nekoná, spíš naopak |-| . Ale to známe všichni, že...
Odpovědět
vůbec neznám pojem kamenický spoj, měla jsem požadavek, aby ty kachle na soklech a všudech navazovaly tak, aby nebylo třeba dávat žádné lišty. Možná je to ono. Udělal to perfektně. Akorát jsem měla kachličky, které jsou zboku neglazurované, takže tam, kde jsou hrany vidět, si to objíždím lesklým balakrylem.
Odpovědět
Profilova fotka
@maskacka Kamenický spoj je to, že dveě kachle seřízne pod úhlem 45 st., aby na hranách k sobě krásně přilehly a nemusela se dávat lišta, nebo jak píšeš, aby nešla vidět glazura. Jak jsem se ptala, mají prý na té flexe nějaký nástavec,kde nastaví ten úhel, aby to seřízli přesně.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my měli obkladače na reference od kamarádky (osobně ho neznala, ale dělal jim záchody a umývárnu v baru) a ten si to účtoval různě. Ale všechno bylo za metr. (Hodinově bych nikdy nikomu neplatila a ani jsme se v průběhu stavby celého domu nestkali s tím, že by si to tak ještě někdy někdo chtěl účtovat.) Jinou cenu si bral za obklady normální, jinou za vkládanou listelu nebo mozaiku, slal nám kompletní cenovou nabídku včetně rozepsání, kolik si účtuje za řezání diamantovým kotoučem, kolik si řekne za vyzdění prostoru za vanou (je odsazená od zdi kvůli šikmině). Celkově s kompletně obezděnou vanou, obkládáním až ke stropu, natažením topné rohože, veškerým jeho stavebním materiálem (tedy ne s dlaždičkama, sanitou, bateriema - ty jsme si kupovali sami), si za koupelnu cca 10m2 jen podlahový plochy (celkem to může být tak cca 40m2 obkladový plochy) řekl 32 tisíc. Pracoval na tom celkem asi 16 dní, většinou od rána do večera (někdy tam byl i od šesti ráno do deseti večer), ale to byl čistě jeho problém, protože jsme měli předem jasně domluveno, že to stihne do tehdy a tehdy a nastoupit může tak a tak - on přišel až o týden později, tak pak kvaltoval.
Odpovědět
@kirik tak to mě mrzí, že jsem si to nenakázala dřív :-D, ale tím, že máme bílý obklad, je to celkem fuk
Odpovědět
na jižní moravě berou obkladači 220-260 kč/m2
Odpovědět
Profilova fotka
@maskacka On to každý obkladač ale nedělá. My budeme mít kombinaci obkladu v imitaci kamene a bílých obkladaček. Ten "šutr" bude i na vaně, tak právě tam potřebujeme na hranách ten kamenický spoj...lišta by tam ani nešla dát. Na bílých obkladech by mi eventuelně bílá lišta nevadila.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@enmuhan2 díky :-)
Odpovědět
ústecký kraj (konkrétně můj taťka) bere 250 -320Kč/m2, ale je to podle složitosti. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme platili za metr 250 Kč, pardubický kraj.
Odpovědět
Tá cena sa odvíja vždy podľa zložitosti obkladania,ako už bolo spomenuté nikdy sa nedohaduje časová mzda,takého treba poslať preč. :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
tak my mame nabidku na obklady 200 kc/m2, sokly za 45 bm a v pripade nejake dodelavky 150 Kc/h. No nevim, spis se mi moc nezamlouvaly ty prupovidky, ktere pan mel, kdyz se prisel podivat... B-) Kralovehradecky kraj.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Mohli byste mi prosím napsat, kolik jste platili vy, abych si mohl udělat představu, co je dobrá cena...průměr...vydřidušství? Bydlim v Severo Moravsky kraj. Dekuji !
Odpovědět
My jsme platili 250,- za m2.
Odpovědět
My taky 250 za m2 Jaroměř
Odpovědět
Podle RTS (rozpočtovacího programu) je cena 320 kč/m2, nicméně u nás na Slovácku si berou obkladači kolem 250 Kč.
Odpovědět
Beroun - teď budu vyplácet obkladače - bere 250 za metr obkladu a dlažby
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
ahoj vsem ,delam obklady z keramiky a prirodniho a umeleho kamene asi uz 15 let.ceny o kterych se bavite např.obklad za 250 kc/m2 je normalni ale je to cena za pouze polozeni na standart.dale jsou priplatky za vykruzovani otvoru na vodu a zasuvky ,lepeni rohovych list,listel a kamenickych rohu.Silikonovani ja osobne ani neuctuji.To jsou prace kde delnik muze taky nekdy udelat neco za darmo pro svou reputaci.Jinak je cena asi 12kc za bm.V prepoctu teto ceny za m2 vychazi asi hod sazba do 160 kc na hod.
Odpovědět
Ahoj, my jsme cca před měsícem platili obkladači 7500kč za 7 dní práce (od 7mi do 4 odpolko každý den makal, neodbíhal :-) ), ale s tím, že v ceně není zahrnut materiál (ty různé spárovačky a latexy atd), který jsme platili sami po jeho objednání u dodavatele v obchodě, od kterého bere zboží.. za ten materiál jsme platili cca 3-4tis.kč, přesně nevím..podle mě tato cena je dobrá, byli jsme s odvedenou prací spokojeni a upřímně, čekali jsme, že si řekne víc..
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my měli dražšího obkladače, ale práce odvedená na jedničku s hvězdičkou, nenašla jsem nic, co bychom mohli vytknout. Cena byla 400 Kč za m2, kdyby dělal s normálním obkladem a dlažbou, bylo by to 350 Kč, ale holt jsem si vybrala Rako Defile... Každopádně jsme spokojení.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
presne jak pise papiculo (je videt ze je z oboru) vetisnou se nedela jen cena za metr, ale je k tomu nabaleno spousta priplatku, to muze delat i ctvrtinu ceny celkove prace. nekdo to ale dela chytre, rekne si malo 200-250 a naustuje si priplatky za listy vykruzovani der, nebo si nekdo rekne 400-500 za metr a uz nechce priplatky
Odpovědět
Profilova fotka
@papiculo @stepz no také jsem poptával obkladače na dlažbu v garáži cca 20m2, dořezy jen na dvou stranách, taky si řekl o 250kč/m za položení, říkal práce cca na den :-) tzn i kdyby dělal 10h tak by to stálo 5tis + doprava za jeden jedinný den :-D to by ta garáž musela být zlatá :-D za 500kč/h ]-( takže si to radši udělám sám, stejně jako podkladní beton za kterej chtěli 3,5tis jen za práci :-x to snad spadli z višně ne :-D
Odpovědět
@petrsv1000 jo dneska jsou remesla drahy, to znam. A nejhorsi kombinace je drahy a jeste remeslnik amater co u toho nepremysli, bohuzel i taci jsou.
Odpovědět
@petrsv1000 Tak,jak jsem často kritický na řemeslníky,nyní se jich musím zastat.Pokud je jasně stanoveno,kolik je za m2,je úplně jedno zda-li dělá koupelnu,nebo garáž a to,že je za den hotový je jen jeho šikovnost.Přepočítávat tedy práci za m2 na hodinovou sazbu nemusí být z vaší strany fér.Já také někdy mám 3 tisíce za den a někdy pět stovek.Nutné je také brát zřetel na ostatní náklady (režie),a odvody.Ten ,kdo nikdy nepodnikal má někdy velmi zkreslené představy o výdělcích řemeslníků.Tím ale nechci říct,že jsou všichni poctiví. :-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?