Mozaika v kuchyni. Máte zkušenost?

Profilova fotka
Chtěla jsem se zeptat, jestli máte zkušenosti s mozaikou v kuchyni (obklad zadní stěny)? Mám strach z toho, že přílišné množství spár se bude hůř udržovat.. Rozhoduji se mezi klasickým obkladem a mozaikou. Co byste radili?
Odpovědět
Profilova fotka
rekla bych spis ze je to o tom co se libi tobe... ja bych do mozaiky nesla, protoze se mi to nelibi, ale proc ne. Co se tyka cisteni, je asi fakt ze ta mozaika se bude cisti hure
Odpovědět
sun, já si myslím, že v tom zase takovej rozdíl nebude. Stejně čistíš plochu a víš jak to je v reklamách na čistící prostředky - jednou přetřeš a máš hotovo :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Hamar, ještě kdyby ty reklamy fungovaly :-D
Odpovědět
Profilova fotka
taky bych se toho bála, proto jsem zvolila klasický obklad, pokud ale nebude spára čistě bílá tak by to nemuselo vadit, dneska mají spárovací hmoty v různých odstínech ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já chci taky mozaiku. Koukala jsem že jsou i dlaždičky, který vypadají jako mozaika, ale je to klasická čtvercová dlaždička ale není jednobarevná ale kostičkovaná. Takže do téhle mozaiky já asi půjdu ;-) .
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Holky máte nějaký odkazy na mozaiky? líbila by se mi nějaká fialková nebo zelenkavá k šedé kuchyni :-)
Odpovědět
Klidně to může být i mozaika na čtvercových plátech, to mi nevadí :-)
Odpovědět
Co říkáte na tuto mozaiku k šedé kuchyní?....dole skříňky šedé a nahoře s mléčným sklem? http://www.sanita.cz/detail.php?info=...
Odpovědět
A ještě tato je moc pěkná, ale asi bude drahá :-p http://porcelanosagrupo.cz/cz/catalog...
Odpovědět
Dobré ránko :-) Žádné názory?
Odpovědět
Profilova fotka
suki: pokud se nám nepodaří vymyslet kuchyň tak barevně, aby za linkou byla deska z lamina, tak pořídíme taky mozaiku.Měli jsme ji už v jedné z minulých kuchyní a byla jsem spokojena.Necháme si ji předem naimpregnovat proti špíně a i spárovačku použijeme epoxidovou, ať nejsem otrok spár.... ;-)
Odpovědět
gigi děkuju a mrkla jsi na odkazy, která by se ti líbila víc?
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Dobré ráno ... Obě fialkové jsou překrásné .. x-) Mně líbí více ta druhá.. ale bála bych se.. do menšího prostoru .. tekže asi ta druhá .. no, záleží především na tom, zda-li je plocha na obklad dostatečně velká a zda-li je kuchyň dostatečně prosvětlená ;-)
Odpovědět
obli :-) děkuju za názor Kuchyň bude spojená s obývacím pokojem....dohromady 22m2, bude do L a světla tam bude hodně ;-) Mně se líbí taky obě, tak nevím kterou, jestli radši světlejší nebo tmavší.Ta druhá je samozřejmě dražší :-D 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
No k těm mléčným skříňkám bych viděla opravdu spíše tu druhou a v případě dostatečného osvětení?.. :) Já bych do ní šla :)
Odpovědět
Ještě jsem našla tyto barvy, ale nevím co myslíte vy. Mně se k šedé pořád ta fialková hodí nejvíc a nebo zelenkavá??? http://mail.centrum.cz/download.php?m...
Odpovědět
Sakryš...nejde to otevřít :-D
Odpovědět
dala jsem to do alba :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Suki, mrkla jsem.. a té tmavší bych se nebála.. zelinkavá je sice pěkná .. ale to už by bylo k té šedé takové "umručené" .. ta fialková je super volba a jsem pro tu druhou .. i když je asi dražší :-) ;-)
Odpovědět
Jo je dražší o 500kč za m2 :-p , ale zas tak moc tam toho nebude, takže to nebude zas tak hrozná cena :-) Děkuju za radu. Mně se taky víc líbí ta tmavá :-)
Odpovědět
Holky, mrkněte mi ještě prosím do alba a poraďte, co byste vybraly k šedé lesklé kuchyni (nahoře s průhlednými skříňkami ) za obklad? Mám tam mozaiku i obklad a ne a ne se rozhodnout :-p Děkuju moc :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nevím, jaké budete mít ostatní zažízení a výmalbu místnosti,ale mě se líbí nejvíce ta fialová na samostatném obrázku.A to jinak tuto barvu vůbec nemusím.... ;-)
Odpovědět
gigi, zatím každej radí fialovou, takže do ní asi fakt půjdu :-)) kuchyň bude šedá, takže to je O.K. a nábytek máme světlej + zelená pohovka, tak to by snad mohlo ladit :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Ahoj holky co mate teda uz tu mozaiku jak jste spokojene?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
Tak jak je to s těma mozaikama? jste spokojené? poraďte nějaké levné mozaiky v bílé nebo smetanové barvě - díky
Odpovědět
Profilova fotka
@simouna my máme vybráno v unihobby (dříve obi) béžový mix tuším za 89Kč 1kus 30x30cm. Holky, taky by mě zajímala zkušenost někoho, kdo už mozaiku v kuchyni má, jak se udržuje především za sporákem?
Odpovědět
Profilova fotka
@great.girl měla jsem v předcházející kuchyni bílou mozaiku za celou kuchyní plus bílou spárovačku k tomu. Při spárování jsme si teda vybrali nějakou spešl spárovačku, která je extra odolná, myslím ceresit 43 nebo něco podobného. S dvěma dětmi vařím každý den, takže jsem mozaiku nijak nešetřila, ale stačilo jednou za týden vzít houbičkou se saponátem a bylo vyřešeno. A jednou za rok pro jistotu, když nebyly děti doma, tak nastříkat okolí sporáku savem proti plísním s chloraminem a mozaika i spáry byly naprosto čistě bílé, nikdo by nepoznal, že ji tam mám 3 roky. Ale běžné týdenní čištění naprosto stačilo, akorát je potřeba si vybrat velmi kvalitní spárovačku, která je odolná proti vlhkosti a plísním a pokud máte mozaiku v barvě, tak zvolit spárovačku ve stejné barvě. Já teda měla tu bílou a taky to bylo v pohodě.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, já mám v kuchyni už 4 roky tuhle http://obklady-dlazby.heureka.cz/porc... a neměnila bych. Super se to udržuje a není na tom skoro nic vidět. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jí mám také v kuchyni přes 2 roky a nemám s ní nejmenší problém. Pokud se čistí pravidelně tak vypadá pořád jako nová ;-) Neměnila bych!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?