Nová koupelna - názor na práci obkladače

Ahoj. Stavíme se zenou novy domeček - dřevostavbu. Prakticky cele je to na klic, vse zarizuje firma. Doposud jsme byli nadmíru spokojeni. Tento týden jsem se byl podívat na hotovou koupelnu a toaletu a z vysledku jsem nestastny - posuďte sami na fotografiích. Probehla komunikace s firlou, bylo nam receno ze "to je temi obklady, ze nejsou rovne.." Dodavku zbozi zajistovala firma. Podotykam, ze se nejedna o obklady ale o dlazbu - nesehnali jsme stejny odstin. Nebyli jsme vsak upozorneni ani na vadu materialu ani na mozna rizika, poize na to, ze pokladka je drazsi. Takze ted resime co se s tim da delat. Nechci se divat 30 let na takovou koupelnu.. Mel idealni podminky, obkladal na rovny sadrokarton... :( Najde se zde nějaký obkladac, který by na to mohl rici svůj názor?
Odpovědět
1
2
Tohle nedělal obkladač, ale LEPIČ.
Odpovědět
...to je fakt strasny..nechapu,proc vubec pouzil obklad s kazem,to musel preci videt a i kdyz vim,ze je nekdy tezke dodrzet stejne spary,ale jedna se spis o velkoformatove obklady,dlazbu...tak tohle je tragedie😤to bych nerozdejchala...
Odpovědět
Dlažba ma 30x60cm. Když jsem se ptal, proc tedy použil ty spatne (krive) odpověděl mi ze jich spoustu vyřadil ale ze se to projevi az po vysparovani...otukane rozky pry "da doporadku, ale se spárami senuz nedá nic dělat.." Jedna věc je ze je kazda spara jiná,druha věc je ta ze mu to v rozích nenavazuje, jednotlive kusy jsou posunuté...
Odpovědět
Profilova fotka
no tak tohle ne e. Ikdyby chtěl za práci 1,-Kč, tak prostě ne. Budete se na to muset dívat. To jim nechte předělat.
Odpovědět
Profilova fotka
Smutné a k předělání!
Odpovědět
Tak takhle to dopadá, když obkladač se prezentuje jako Mistr a nepoužívá pomůcky pro pokládku. Ať to jsou křížky pro obklady a vyrovnávací pomůcku při dlažbu. Další věc je kvalita obkladů/dlažby. Pokud ale vidí nerovnost, popř. velké množství kazů, tak to prostě nepolozim a informuju stavbyvedouciho a investora o dalším postupu. Je to prasárna a to jsem viděl i horší.
Odpovědět
@specnaz84 : Bylo to oblozeno i s krizemi i na klínky jak jsi zmínil, to jsem viděl na vlastni oči. Edit: Souhlasím ze kvalita materiálu v tom jiste hraje roli, ale jak píšeš, pokud to vidi, a předpokládám ze člověk co se tim zivi to pozná, tak to nepoložím. Nehledě na to ze me jako koncoveho zákazníka to nemusí zajímat.. @Ozzy77 : Celbová kalkulace byla vycislena na cca 57000.- obklady s dlažbou staly cca 400.- metr a je tam toho zhruba 50-60 metru...
Odpovědět
Pokud to tedy opravdu dělal na křížky, tak prostě lajdacky bral dlažbu, do toho mu jedna nevyšla rozměrově a ta spara ho dohnala hned na další. Měl si tedy vše rozbalit, kus po kusu přeměnit a prerozdelit potom propocitat jestli by to nešlo nalepit tak, aby vycházeli spáry. Pokud ne, nepokladat. Je to o lidech, bohužel.
Odpovědět
@specnaz84 : Zrejme to dělal presne tak.. :( Otázka je co se s tim da dělat. Kdyby to byla cihla, tak osekat, znova natáhnout a obložit. Ale vzhledem k tomu ze je to sadros se obavam, ze by to šlo i s nim..
Odpovědět
Profilova fotka
@deywis to už je ale jejich věc, tuto etapu nepřebírejte. Firma ať si to řeší jak chce. Klidně ať to sundají a znovu udělají i ty sadrokartony. HLAVNĚ TO NEAKCEPTUJTE. Zápis do stavebního deníku a pokud možno co nejdříve rozporujte ať navrhnou další řešení situace, hlavně jim nepřistupujte na slevu z ceny.
Odpovědět
Profilova fotka
To bych prostě nepřevzala. Nepřesná dlažba je jedna věc, ale nalepit tam oklepané dlaždice, jediný roh není rovný. Pochybuju, že by ty křížky opravdu používal ;-) U nás taky museli komplet předělat dlažbu (ne obklady), protože jim to ujelo. Vymlouvali se, že koupelna není do pravého úhlu, což může být pravda (i tak je to problém stavební firmy), ale trvali jsme na tom, že tu "nepřesnost" jde zarovnat u sprchového koutu, kde je mozaika nebo nějak podobně, ale ne že přijdu do dveří a uvidím dlažbu šejdrem. Prodražilo se jim to a bylo nám úplně fuk, jak si to stavební firma domluvila s obkladačem ;-)
Odpovědět
Jsme ve fázi ze komunikujem s firmou. Napsali jsme ze se nam to nelibi a neprevezmeme to, vyměnili si telefonáty a nasledne ještě napsali mail tak uvidíme. Cekam ze se na to pojedou sami podívat aby to zhodnotili.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
My sme si ako neskúsení amatéri položili 90 % dlažieb a obkladov sami. Začali sme v kuchyni, mali sme len krížiky, lebo o klinoch sme nevedeli. A napriek tomu to dopadlo na 1. V porovnaní s prácou tohto "lepiča" je dokonca dokonalá. Poprosím od neho vysvetliť, ako dá oťukané rožky do poriadku, to je normálne na patent :-D
Odpovědět
Tak nam včera z firmy přišla nějaká odpověď kde opět svadi vse na nerovnost dlažby a ta ze se u výrobce reklamovat nedá. Dnes se máme setkat osobně i se stavebním dozorem.
Odpovědět
Profilova fotka
Nechat ho to bez debat předělat. Hroznej patlal
Odpovědět
Profilova fotka
Upřímně je mi vás líto... Já bych to také rozhodně nepřevzala. Uštípané dlaždice spravit nejdou a nechápu proč by to nešlo reklamovat u výrobce. Nevím jakým způsobem jste dlažbu objednavali? Vy jste objednavali a firma převzala? Nebo jste si vybrali a firma objednávala? Je totiž dost možné, že dlažba byla druhé jakosti a proto se firma vymlouvá, že nejde reklamovat. Ale o tom byste museli být seznámeni. Nebo jste si vybrali a firma aby ušetřila, vzala druhou jakost a teď vám věší bulíky na nos. Protože dlažba nebo obklady první jakosti musí mít naprosto stejné rozměry a nemůžou být Uštípané. To se stane, pokud například někdo neodborně dlažbu řeže, případně s ní nešetrne zachází, nebo případně pokud použijí na srovnání hřebíčky, které zatlucou pod dlažbu aby neujela. Každopádně je to chyba firmy a je jasné že se budou vymlouvat, protože škoda může být veliká. Neustupovat, je to fakt veliká prasárna. :-|
Odpovědět
Profilova fotka
To je fakt šílené... Neustoupit, budou to asi na Vás zkoušet, ale toto bych doma nezvládla a ještě ten den bych udělala takový proces, že by se obkladac ještě musel omlouvat... Brácha je zedník, staví krby, ale také má milion fusek a běžně obklada koupelny, podlahy, schody, chodníky... Prostě jeho reakce? Ten učeň byl ozraly? Nedejte se, tohle je prasarna... A propo také by mě zajímalo, obklad ste si vybrali a koupili vy, nebo vybrali vy a kupovala firma?
Odpovědět
Profilova fotka
@brundibara7 dlazba, ale nemusi byt pri prvni jakosti stejna, rovna a dokonala.rozhodne ne obycejna za 400 za metr. To by musela byt kalibrovana dlazba a ty jsou cenove jinde :-N
Odpovědět
Nejedná se o Tahiti tmavě šedou? Máme na terase světle šedou a musí říct, že to také nemáme 100procentni. Je to ale dáno tím, že u vchodu na terasu používali křížky takže super, na konci terasy se na to už vykaslali, takže odskoky máme taky. Taktéž použili občas uzdiblou dlaždici. Bohužel reklamovat to nelze, neboť jsme neměli s nemá sepsanou žádnou smlouvu. Njn naše chyba. Navíc pořádně nepřilepili ani sokly, takže v mrazech se to vše odlepilo od omítky. Máte smlouvu- bez diskuzi nechat předělat. Je mozne,že křížky používal jen když jste tam byli a nebo to mohlo sjet.
Odpovědět
Profilova fotka
@blahova_andrea tak to zase nevím já. Myslela jsem že první jakost je kalibrovaná vždy :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@brundibara7 kalibrovane jsou vetsinou retifikovane dlazby.celkove ty drazsi.my budrme teprve vybirat a jelikoz nas tlaci penize, tak je nam jasne, ze obkladani bude drina, ze to nebude dokonale.to nic ale nemeni na tom, ze fotky vyse jsou des bes a ze to i s levnou nekalibrovanou dlazbou lze udelat 100x lepe a hezci!
Odpovědět
Profilova fotka
@blahova_andrea my kupovali kalibrovanou kolem 500,-/m2 a byla normálně z hornbachu a při pokládce no problém
Odpovědět
Dlažba je první jakost. My jsme si pouze vybrali jakou chceme, firma ji objednala, koupila, dodala. S obkladacem i s firmou probehla debata a výměna nazoru, ale nakonec to predela :)
Odpovědět
Profilova fotka
@jonnyj tak to je fajn, ze existuji i levne kalibrovane.a jaky format prosim?
Odpovědět
Profilova fotka
@blahova_andrea my jsme dávali podlahu 30*60 a stěny 20*50 a jak říkám bez problémů
Odpovědět
@blahova_andrea my máme kalibrovanou techniq grys mat 60x60 kalibrovaná, a stála bez dph nějaké 300ky
Odpovědět
Profilova fotka
@jonnyj tak my se do hornbachu mrkneme, díky ;-) @spaly a vy ji máte odkud? :-)
Odpovědět
Opravdu to je hrozné. Nám teda taky obklady neseděli 100% ale obkladač to dokázal zakamuflovat tak, že to pouhým okem není vidět a mírné nedostatky opravdu pozná jen člověk "od fochu", který se na to zaměří. Toto bych nepřebrala ani náhodou, hlavně pokud jste si obklady nekupovali sami, ale zařizovali si to sama firma. My si je bohužel kupovali sami. U dlažby velkoformátové - obdelníky se nám přímo při pokládce, kdy už obkladač měl položenou jednu řadu projevila "vada" dlažby - dlaždice byly jakoby prohnuté uhlopřičně, tudíž to vytvářelo navíc i jakési boule, kdy při chůzi by se zadrhavalo. Okamžitě jsme jeli do obchodu a tam nám řekli, že to vyreklamují, ale musíme čekat 30 dní, což my jsme nemohli, jelikož první řada již schla a měli jsme maximalně hodinku, dokud to šlo ještě nějak řešit. Nakonec jsme přes vedoucího prodejny vyjednali okamžitou slevu, že nemůžeme čekat na reklamaci a zvolili pokladku vedle sebe, kdy se nerovnosti ztratili a hlavně obkladač s tím počítal a dokazal to řešit. Proto si myslím, že firma záměrně lže, že to nejde reklamovat, jelikož to měli udělat hned. Nyni jim to firma vyreklamuje, ale oni budou muset tedy předělat celou Vaši koupelnu a do toho se jim určitě něchce. Nedejte se a hodně pevné nervy, ale neustupujte.
Odpovědět
Uf, do je fakt hnus, nejsem obkladač, ale když pominu, že spáry nejsou rovné třeba kvůli špatné kvalitě dlaždic, jak může dát do obkladu kusy s odštípnutými hranami? Tvrdě bych žádala opravu. Jsou to šmejdi, pokud měli nějaký problém s kvalitou obkladu či dlažby a tím pádem se to projevovalo na jejich práci, měli vás upozornit. Já jsem třeba na špatně položený obklad ve sprše přišla večer, po obkládání (to co tam udělal snad nikdo ještě nevidět) a do noci jsme to s manželem strhávali, dokud to ještě šlo a ráno jel nanovo. Bohužel, z mých zkušeností, chce to být na řemeslníky tvrdý, jinak s vámi vořou...
Odpovědět
V technické místnosti jsem si dlažbu pokládala sama, přítel mi řezal dlaždice podle toho jak jsem mu to nakreslila, podklad nebyl ideálně rovný a dlažbu jsme koupili takovou tu nic moc za cca 120 Kč/m2. Moc jsem se s tím necrcala, páč pod kotlem mi je buřt jak to bude vypadat........ A vypadá to líp než ty tvoje fotky. Já bych to rozhodně reklamovala a požadovala předělat!
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?