Obklad z kamene. Máte zkušenost?

Profilova fotka
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda někdo máte zkušenosti s kamenným obkladem. Chtěli by jsme si jej dát na jednu zeď v obýváku (za televizi). Zajímalo by mě, jak se to udržuje, jestli to nevypadá moc studeně a zda je to stejné jako s obklady a zvládne nám je nalepit "normální" obkladač :-)
Odpovědět
@tejinka89 ahojky my máme v paneláku za tv obklad, je to teda něco sádrovýho, ne přírodní kámen, ale vypadá to hezky a lepí se to na lepidlo, pak jsme to přestříkali nějakou"penetrací" aby se na tom nedržel tolik prach....máme to třetí rok a vypadá to furt dobře :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my máme v plánu tuten kámen dát za kuchyňskou linku (kromě té části, kde bude indukční deska) a na záda baru. Kdysi dávno, když tady o kamenech nikdo neměl asi ještě ani tušení jsem to viděla v nějakým filmu v telce a totálně se do toho zamilovala. Akorát jsme vybírali a pátrali, až nám jako nejhezčí přišel jeden typ z Bauhausu od nějaké české firmy. Už nevím přesně, kolik byla cena - asi 750 Kč/m, akorát teda nám to zkomplikuje umístění zásuvek a vypínače na osvětlení linky - obklad je moc "tlustý" aby se tam dala dát nějaká normální zásuvka a stejně to pak nevypadá pěkně. Ale v kuchyňským studiu to vymysleli perfektně. "Náš" obkladač, co od něj máme koupelnu říkal, že no problemo, že s tím má dost zkušeností, tak to bude lepit on. @mattyna ta penetrace - to je klasická penetrace nebo jste dokoupili nějakou spešl?
Odpovědět
@duckie my ten obklad kupovali v obi a i tam jsme kupovali na doporučení tu penetraci, myslím, že to bylo přímo na to, ale nechci kecat :-) za kuchyň bych se toho teda trochu bála, i u dřezu to bude docela náchylný, ale nemám s tím místo obkladů zkušenost, tak vám to snad bude sloužit dobře. V baráčku chceme taky udělat stěnu za televizí.... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dřez je v rohu a je před ním takový ten vyvýšený pultík, kterej bude předpokládám zaskáladný vším možným i nemožným :-D. Navíc máme myčku, takže u dřezu stojím jen minimálně. Spíš ta blízkost "sporáku" bude asi horší. Pán v kuchyni mi říkal, že když nebudu moc divočit, tak nezflákám od vaření i ty kameny a smažení jitrnic a jiných omašťovacích věcí a bude lepší využít přední plotýnku (což si zase člověk zaséře podlahu, ale ta se asi výrazně snáz vytře než ty šutraky). Jinak ať počítám s tím, že na údržbu to bude horší než dlaždičky. Máme vybraný takový placatější, tak snad se z toho pak nezblázním :-D
Odpovědět
@duckie tak to jo :-) každopádně to bude zajímavý ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mattyna no my by jsme asi taky šli do nějakého "umělého" kamene, protože ten pravý by určitě měl taky vyšší cenu, co? Já jsem ty obklady viděla, když jsme byli v termálech a hrozně se mi to líbilo. Normálně v bytě jsem to ještě u nikoho neviděla, tak by mě zajímalo jak to vypadá. A jak jste to vyřešili se zásuvkama? Jde z toho obkladu v pohodě vyřezat otvor na zásuvky?
Odpovědět
@tejinka89 manža udělal zásuvky přímo za tv, aby nebyly nikde žádný kabely, ale je fakt, že jsme museli použít takové velké, kdyby měly být viditelné, tak to není hezký...vyříznout to šlo asi v rámci možností dobře ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@tejinka89 mrkej http://www.google.cz/images?hl=cs&biw... Konkrétně si myslím, že kameny za televizí má dneska už děsná kopice lidí :-D Tady na střeše to "potkávám" furt.
Odpovědět
Profilova fotka
@duckie tak to je fain, že by to měl zvládnout obkladač. To se ho na to hned musíme zeptat (určitě bude nadšený :-D protože už s obkládáním naší kuchyně měl trochu problém) Jak jsi to myslela s tím, že to nevypadá pěkně, jakože když z toho kamene trčí zásuvky??
Odpovědět
Profilova fotka
@duckie já jsem tu nová, přihlásila jsem se teprve včera, takže jsem ještě nestihla omrknout fotky od ostatních ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
No to je jen na každým z nás, co se mu líbí a co ne. Ale konkrétně ty kameny, co jsme si vybraly my, tak by klasická zásuvka a vypínač do nich "zapadly" - ten obklad je tlustej. A takový ty robustnější zásuvky - to se mi fakt ekluje, můj strejc to má na farmě v maštali :-D Ale u nás s tím není problém, zásuvky budou pořešený jinde a vypínač taky. Dokonce se k tomu bude líp sahat. Někdo tady je i má normálně v obkladu - jsou i tenké varianty, že to je v pohodě. Nebo jim to nevadí, že je to tam takový vražený dovnitř. Nebo to vymysleli jinak :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?