Obklad za krbová kamna

Budeme mít krbová kamna s horním vývodem a přemýšlíme, že zeď za nimi obložíme do nějakého béžového přírodního (nebo umělého - zatím nevím) kamene. Jak je to s praktičností, příp. saze apod.??? Máte to takto někdo? Kolikrát vidím očouzený kámen, ale to bývá většinou těsně nad krbovou vložkou u kamen by asi tento problém být nemusel ...???. Nevím, jestli to jde vůbec něčím vydrhnout? Nebo se na to používá nějaké penetrace ochranná???.Obrázek je ilustrační. Díky všem za reakci ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jakmile nebude kámen hladký, tak se tam bude každopádně usazovat prach a saze, které vylétnou při přikládání do vzduchu. Pokud by ale nebyly spáry nebo struktura hluboká, tak si dokážu představit, že by to šlo jednou za čas vzít vysavačem a v pohodě. My máme na chatě za kamny obklad z kamene, spáry jsou hluboké (asi 4 cm) a z nich se prach a saze dostávají špatně.
Odpovědět
Profilova fotka
my máme obloženie za kachlami,viď album,aj preto že ak máš za kachlami nehorľavú stenu,môže byť blízko nej,ak nie musí tam byť dosť veľký odstup
Odpovědět
Profilova fotka
určitě obložit a pokud to jde, tak až ke stropu... my máme krb obloženej do 3/4 zdi, ale po roce užívání je nad rourou viditelnej tmavej pruh až ke stropu a na stropě :( a s těmi spárami je to pravda, hrozně se okolo kamen usazuje prach - mohla bych stírat každej den.... na druhou stranu, není nad praskající dřevo v krbu přímo v obýváku ;)
Odpovědět
@aristka ... díky .... dívám se, že obklad máte takovej spíš hladší že? usazují se v tom případné saze? co praktičnost? díky moc ;-)
Odpovědět
@novynka ... no já bych tam chtěla nějakej kámen, kterej bude dost členitej a tudíž prostoru na usazování prachu a sazí ažaž :-| ...nemáš fotečku, jak to máte vy? díky moc ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lucijeje je to kameň hladký,aj keď členitý,ale lesklý aby sa dobre udržoval
Odpovědět
Profilova fotka
Ono každá kamna "vyplivnou" při přikládání různé množství sazí a prachu. Na chatě bych mohl luxovat skoro po každém otevření dvířek topeniště, ale rodičům nevyletí vůbec nic. Mají taky obloženo členitým kamenem, ale problémy s prachem nemají. Bude to tedy asi taky o tahu komínu a kvalitě kamen, nám to s obyčejnýma vylítává, jim to s kvalitníma JOTUL nevylítává.
Odpovědět
@krizak ... díky ;-)
Odpovědět
Ještě další možnost je stěnu obložit kaleným sklem, které se výborně udržuje a můžete ho mít asi ve 200 barevných odstínech. Nebo může mít sklo určitou hrubší strukturu.
Odpovědět
@arttech_design ... díky, ale sklo do domu na tento způsob nechci, působí na mě studeně x-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?