Obložení koupelny - ne až ke stropu

Zdravím všechny, řešíme obklady v koupelně a moc se nám nelíbí obložení až ke stropu, je tu někdo,kdo obkládal např. do výšky okna, dveří a tudíž má cca půlku koupelny obloženou a zbytek jen výmalbu? Můžu poprosit o foto? A ještě, malovali jste až po obložení nebo nejdřív malovali a pak obkládali? Díky!
Odpovědět
1
2
@haryd máme obloženo do výšky cca. 200cm, zbytek cca. 50cm máme vymalováno. Fotku nemám, jen obrázky z vizualizace. Jestli jsme malovali před nebo po obložení už nevím, ale pro jistotu bych nechal malování až po obložení.
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Nejdříve jsem maloval, první vrstvu ( pak se obložili), pak jsem maloval druhou vrstvu. Kdyby bylo potřeba více fotek dejte vědět, večer klidně nafotim .
Odpovědět
@haryd My obkládali těsně nad futra.
Odpovědět
My mame obklad jen okolo vany se sprchou (mame ve vane klasickou sprchovou hlavici) a za zachodovou misou a malovali jsme az po obkladacovi.
Odpovědět
@zaplik1 Stačí takto, děkuju. Mimochodem krásný obklad :)
Odpovědět
@mikiliki Díky za radu, tohle nás vůbec nenapadlo, zárubně budou, pohlídáme :)
Odpovědět
Profilova fotka
V jedné koupelně máme obklad nad obložky dveří po celé místnosti a ve druhé různě (dělící prvek je okno) :-) Zbytek je vymalováno, finální malba byla po obložení.
Odpovědět
My máme oblozeno do 150cm, jen ve sprchaci máme až do stropu...malovali jsme po obkladech...
Odpovědět
@lucieamartin Vypadá to moc pěkně, dívám se, že máte k hnědým obkladům bílou lištu. Tu jsme dnes také řešili my máme obklady jako imitaci dřeva a vůbec netuším co s lištou. A ta vaše varianta taky nevypadá špatně. Přemýšleli jste i nad jinou barvou? Jak se vám udržuje ta bílá?
Odpovědět
Mame to kus nad futra a zarovnano s oknem.
Odpovědět
@haryd A malovali jsme 2 vrstvy pred a jednu po obložení.
Odpovědět
Článek se načítá
My tedy máme po strop a vypadá to hodně dobře, také jsem uvažoval o ukončení někde nad futrama, ale vždycky jsem došel k blbému detailu tak jak to má skunkos u toho okna. Buď u okna, nebo u niky, nebo sprchy. Tak jsem to bouchnul až po strop.
Odpovědět
@davex když ono ani po strop není asi ideální z hlediska údržby - má to tak tchýně a má problém to až nahoře pořádně umýt - když to vezme hadrem na násadě, tak nahoře u stropu zůstává tmavá proužka na bílých obkladech a je to fakt hodně vidět :-(
Odpovědět
@haryd abych řekla pravdu, tak nás jiná barva list ani snad nenapadla😁 udržuje se dobře, stačí občas otrit hadrikem a je to...bílá je v pohodě😉
Odpovědět
@haryd Dej nerezovou, ke dřevu je kov super.
Odpovědět
@haryd listy jsem nechtela, mame kamenicke rohy ;) A vysku ke dverim a zaroven to licuje s oknem. Nevychazet to takto dobre, mame to az do stropu.
Odpovědět
Díky všem za reakce :))
Odpovědět
Profilova fotka
@ykram nejak takto to máme tiež v pláne, ako v tej vašej zelenej kúpeľni - na strane kde je wc bude obklad do výšky cca 120cm (vo výške výbežku na geberit). Na strane s vaňou sme mysleli 200cm od zeme, deliaci prvok bude tiež okno na jednej strane a na druhej by to bolo zarovnane s futrami od dverí. Môžem sa spýtať do akej výšky to máte za tou vaňou? Ale predpokladám že sa v nej asi nesprchujete postojačky? Ja práve neviem či bude stačiť tých 200 cm pri vani, keď máme aj zástenu a chceme sa môcť sprchovať vo vani aj postojačky.. dali by sme aj viac, ale potom neviem čím by sme to opticky oddelili, zarovno s tými futrami mi to príde ok, ale spraviť tam len schod bude asi dosť divné..
Odpovědět
Profilova fotka
@bbubble Obklad máme 207cm od podlahy (149cm od okraje vany) a je to naprosto dostačující. Ve vaně se všichni každý den sprchujeme ve stoje a nepamatuji se, že bychom měli někdy mokrou zeď :-)
Odpovědět
máme až do stropu
Odpovědět
Profilova fotka
fotku nemam protoze jeste jsme koupelnu nezacali delat ale take chceme jen do vrchni hrany okna zbytek vymalba. a jak uz psal nekdo vyse nejdrive natahnu stuk kde se bude malovat, pak dam obklady a nakonec manzelka vymaluje
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
@ykram Dobrý den, mohla byste mi prosím napsat, zda ta část, kde je obklad nižší přechází obklad v omítku nebo jste dali nejprve omítku po celé zdi a poté nalepili obklad? Děkuji moc. Martina
Odpovědět
Profilova fotka
@mujet Omítku máme na celé zdi a na ni šel obklad.
Odpovědět
@funnym poradil bych tchyni, ať si vezme zidli nebo schudky, pak došáhne az na vrchni kachlicku 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
@ykram Děkuji
Odpovědět
@houzkova můžu se Vas zeptat, ci ne to za obklad na stěnách? Je moc krásný! Děkuji.
Odpovědět
@milan1965 tak si na to vzpomeňte až vám bude 80 🙂
Odpovědět
@houzkova dobrý den, krásná koupelna.Mohi se zeptat na značku dveří ve sprše?dekuji
Odpovědět
Profilova fotka
@funnym ono je to s tou údržbou asi prašť jako uhoď, já zas nesnáším, jak se šíleně práší na tu lištu/přechod nad obkladem a pokud není ve výšce, kam se dosáhne, stejně se na tu stoličku musí.....z toho důvodu jsme volili tentokrát obklad až po strop, snad nebudeme litovat
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?