Obložení venkovního schodiště dlažbou 1 cm tlustou - zkušenosti

Ahoj všem, budu na jaře realizovat obkložení venkovního schodiště ze 2/3 zastřešené. Mám na něj již koupenou dlažbu Rako o tloušťce 1cm . Oslovila jsem firmu a ta mi řekla, že se mi tato dlažba do dvou let odloupne a popraská díky velkým teplotním rozdílům ( mráz, slunce) . Má někdo na to svůj názor pokud možno zkušenosti? Schodiště je cca 20m2 velké schodnice má šířku 40cm a podschodnice cca 15cm, z toho důvodu jsem šla do dlaždy ve formátu 60x60cm, že bude malý prořez, nehledě na to, že formát 40cm se nedělá. Pokud by někdo měl radu, tip, případně vlastní zkušenost budu ráda za info. Děkuji všem za jejich čas :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, hlavně jde o to zda je dlažba mrazuvzdorná. Pak je nutné použít flexibilní lepidlo na dlažbu (ideálně lepší výrobce) a pak kvalitní spárovačka (třeba mapei) a hlavně aby šířka spár korespondovala s tím kde je dlažba položena a jak je velká. A asi bych dal pod dlažbu klidně i hydroizolaci aby to bylo pojištěné.
Odpovědět
Ahoj díky za odpověď. Je mrazuvzdorná :-) Hydroizolace s tím se počítá ale nikdo se mi do těch schodů nechce pustit :-(
Odpovědět
Profilova fotka
moc těžké dlždice :) Asi zkus poptat nějaké obkladače - nikoli zedníky co občas něco obloží nebo někde položí dlažbu. Je to opravdu rozdíl :)
Odpovědět
To jsem zkoušela chci jen obkladače ne nějaké patláky, ale jak každý slyší venkovní schody, nikdo se na to nechce dát. Každý raději dělá asi rovné metry vevnitř.
Odpovědět
Profilova fotka
Zkus tohle http://www.cech-obkladacu.cz/
Odpovědět
@jonnyj Díky že na mě myslíš :-)
Odpovědět
Profilova fotka
když můžu pomůžu.
Odpovědět
Profilova fotka
a hlavně aby obkladači nezapomněli na správný spád dlažby. tedy aby ze schodnic voda odtékala..
Odpovědět
@jonnyj Dívala jsem se na ten cech, ale nikdo není tady z okolí, tak jsem dala poptávku a jsem zvědavá jestli to klapne :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?