Pokládání dlažby u podlahového topeni

Máme v domě podlahové topení a obkladac chce začít obkladat až budeme měsíc topit. Je opravdu potřeba tak dlouho topit? Čekáme bohužel na přípojky, které by se snad měli dělat každym dnem. Vylito máme necelých 14 dní betonem.
Odpovědět
@jajuskaa Beton by měl zrát asi 30 dnů, do té doby určitě netopit, Hrozí že se deska bude v rohách zvedat. Osobně jsem to neviděl, ale zedník co mi dělal beton na PT mě před tím varoval. Potom topit ale velice opatrně, začít třeba teplotou co je v místnosti a za 3 dny zvýšit o 2 st. a dobře třeba 2x za den vyvětrat. Nebylo by dobré to uspěchat a udělat si škodu. Suchý beton poznáte když na něj večer položíte ku igelitu a ráno bude ze spodu suchý. Lepit dlaždice na lehce prohřátou podlahu.
Odpovědět
@wpavel děkuji za reakci. Budeme mít v domě ještě krb a chceme začít topit v něm, takže radite začít až po vyzrani betonu? Bylo nám řečeno, že zraje 21 dní. Topit měsíc před pokládkou dlažby se nám zdá právě až moc dlouho. Kazdy nám říká něco jiného.
Odpovědět
@jajuskaa pokud se jedná o elektrické topení a chcete začít rovnou topit elektřinou, tak se nedoplatíte. Podívejte se sem https://old.modrastrecha.cz/forum/zat... Chce to alespoň 14 dnů topit krbem a pořádně větrat. Nechte si nasávání vzduchu z interiéru, to taky pomůže s větráním. Záleží samozřejmě na typu betonu. V případě mazaniny je to celkem v pohodě, ale litý beton nebo anhydrit je obrovské množství vody. Těch prvních 14 dnů to bude jako v prádelně.
Odpovědět
Profilova fotka
Mam mazaninu. po 14 dnech natopova zkouska cc 18-20° na podlahovce. Den to frcelo, pak jsem vypnul. Cca za mesic po vyliti jsem sazel dlazbu v zadveri. Vse letosni kveten. Dodnes nikde zadny problem
Odpovědět
@zubr487 máme teplovodní podlahové topení s elektrokotlem.Privod vzduchu pro krb máme. Beton se teď vylival ve výšce asi 6 cm.
Odpovědět
Nam bylo receno, ze malicko pritapet mame zacit cca 3 tydny po vyliti a dlazbu muzeme dat az bude beton uplne vyschly (prodava/pujcuje se na to merak), coz muze trvat i X mesicu.
Odpovědět
@jajuskaa dodavatel Vám nedal pokyny ? Nejlepší je zeptat se přímo pachatele, ten za to ručí.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?