Spárořez u podlahy v novostavbě - váš názor?

Dobrý den, kupujeme byt v novostavbě. Když jsme si byli vybírat dlažbu, požadovali jsme, aby byla v předsíni a koupelně stejná. Chtěli jsme mít podlahu sjednocenou. Asi před měsícem jsme se do bytu mohli jít poprvé podívat a zděsili jsme se, když jsme viděli, jakým způsobem dlažba navazuje (spíš nenavazuje). Už přes měsíc to řeším s bytovým družstvem i s manažerkou klientských změn. Žádáme, aby se dlažba předělala, ale stálo dokola slyšíme tu samou písničku o tom, že je to vše dle projektu a že je to takto správně. Včera mi paní manažerka poslala e-mail, aby mi vysvětlila, proč je to položené tak, jak je. Laicky mi to přijde úplně postavené na hlavu a už si připadám jako blázen. Mohu se tedy zeptat na váš názor? Děkuji, už jsem vážně zoufalá ;-(
Odpovědět
Asi mají pravdu v tom že si nevyberete... buď to bude ladit s chodbou, nebo s wc mísou. Nicméně toto se mělo řešit hned při návrhu koupelny a pak by problém nevznikl. Pokud jste to neměli uvedené ve smlouvě nebo v návrhu, tak se obávám že opravu zaplatíte znova. Rozhodně to nebude nic levného.
Odpovědět
Je to družstevní byt, takže my jsme si jen vybrali byt, obklady, podlahy a jinak nic.. Vše ostatní s firmou řešilo bytové družstvo.. Já žiji v tom, že někdo jako projektový manažer by měl vyřešit pokládku tak, aby to jak bylo pohledově hezké, tak nebyly malé dořezy atd.
Odpovědět
Profilova fotka
@sugar_plum Já tedy nevím, ale tohle je celkem běžné, prostě řeší každou místnost zvlášť. Počítají s tím, že dveře budou zavřené. Myslím, že s tím bohužel nic neuděláte.
Odpovědět
běžně se opravdu řeší každá místnost zvlášť. Pokud jste neměli v klientské změně o změně dlažby v předsíni přesně daný spárořez na předsíň a koupelnu dohromady (půdorys spárořezu podlahy) tak s tím asi nic neuděláte. Každopádně máte pravdu že je to hnusné. Tohle by normální člověk neměl udělat. Odvolávají se na firmy jako je Proceram...nám dělal taky proceram klientskou změnu na koupelnu a spárořez na podlahu předsíně, koupelny a wc jsme si udělali v podstatě sami a donutili je zahrnout ho do klientské změny....ale byl to trošku boj. Ono vyladit dlažbu tak aby vypadala dobře v koupelně a zároveň probíhala do předsíně je docela alchymie...já nad tím seděla doma 3 večery než se mi to povedlo.
Odpovědět
Profilova fotka
Když jsem nedávno vyděla spárořez od Sika, nestačila jsem čumět ;-) Naštěstí obkladač měl rozum, takže zavolal a poupravili jsme to.. byly tam vyloženě nesmysly. Doma to máme tak, že to mezi koupelnou a chodbou navazuje, dořezávalo se na krajích a u vany. Tam mi to tak nevadilo, protože u vany je něco na zemi a není to vidět a druhý roh není pohledový. Takže to jinak jde, otázka ale je, jak je to u novostavby, kde předem nebylo nic domluveno. Asi smůla
Odpovědět
Asi Vám nezbyde než na to přilepit podlahovou přechodovou lištu, částečně se to ztratí, nebo klasický dřevěný práh. Jasně, že se s tím dalo něco dělat už při pokládce, kdyby měli hoši v hlavě mozek, ale jsou horší věci :)
Odpovědět
...když to vidím,tak musím uznat a nahlas říct,že náš pan obkladač je machr:-)Máme celý dům v dlažbě a vše tak nádherně navazuje do koupelen i WC a pokračuje na zdi.Jedinné místo,s kterým nešlo nic dělat byla koupelna u ložnice,tedy mezi ložnicí a koupelnou se to přerušilo,nicméně spárovačka úplně zaniká v dlažbě.U vás je to víc viditelné,protože je použita velmi světlá spárovačka.Je to o řemeslnících,na samém začátku se musí přemýšlet,plánovat a pak teprve tvořit,jsem vděčná,že jsme si sice připlatili,ale práce byla odvedena perfektně.Nechci strašit,ale máte to asi marný boj:-(je to někdy o nervy,bohužel:-(
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Dobrý den, je pravda, že spárořez se řeší pro danou místnost, ovšem v tomto případě určitě nebyl problém vše vyřešit tak, aby se upřednostnila dlažba v koupelně (s ohledem na rozmístění zařizováků) a na ni volně navázat spárou do chodby. Stačilo použít hlavu, vždy se inteligentní řešení najde.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?