Betonové překlady - RZP 269/14/24 V - v systému Porfix

Dobrý den, něřešil někdo osazení betonových překladů do systému Porfix Premium 500mm? Překlady mají šířku 140mm tzn. vždy bych osadil 3ks a ještě by zbyl 80mm prostor pro zateplení a tím eliminaci tepelných mostů. Teoreticky by z nich šli vyřešit i překlady s vynechaným žaluziovým kastlíkem ale ten detail bych musel zkreslit... Dodám, že na překlady bude uložený Spiroll strop. Šířka oken 2100mm. Děkuji za zkušenosti!
Odpovědět
Dobrý den, statickou únosnost tohoto řešení jste řešil? Přeci jen panely Spiroll jsou docela těžké. Stavíme s Ytongu 450, strop v I. NP bude rovněž ze Spirolů 200 mm, my nad okny máme překlady a defacto ještě nad nimi je ŽB překlad, měli jsme vypracovaný i statický posudek ( chtěli ho na stavebním ) a to řešení se nám nelíbilo ohledně tepelných mostů, takže jsme kombinovali. Pokud budete dávat panely přímo na zdivo a tudíž na překlady, určitě bych tuto variantu konzultoval se zkušeným projektantem - statikem.
Odpovědět
@franti_p Upřímě, staticky jsem to s nikým nekonzultoval... Jaké překlady jste použili Vy? Typové ytong? A věnec máte na výšku 250mm? Já měl právě namyšleny RZP překlady + betonovou mazaninu s kari o výšce 50mm pod Spirolly jak na překlady tak na zdivo.
Odpovědět
Profilova fotka
Nechte si to raději nechat spočítat statikem ... Chápu že to vaše stavebko neobsahovalo, armovaky běžně nebývají součástí dokumentace pro stavebko. Každopádně když vám to někdo šikovný spočítá tak můžete mít překlady spřažené s věncem třeba...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?