Bílý povlak na zdivu Porotherm - plíseň?

Ahoj, jelikož mi při výstavbě střechy pršelo, na pár místech v domku se dostala voda do zdiva a teď pomalu vysychá. Na některých místech (i z venku domku) se na cihlách objevil bílý povlak, který místy připomíná plíseň. Já si myslím, že to plíseň nebude, ale nějaká chemická reakce. Řešili jste někdo něco podobného? Věřím že jo :) Díky.
Odpovědět
Profilova fotka
@davex vylouhovane soli z malty. Nicemu to nevadi, jen pred omitanim co nejvic oskrabat
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@davex Nejjednodušeji dotaz na výrobce Wienberger.
Odpovědět
Mame to taky. Taky nam bylo receno ze jsou to soli.
Odpovědět
Máte někdo zkušenosti aplikovat sádrové omítky na částečně vlhké zdivo? Myslím si, že případná vlhkost se má jak dostat ven, že nemusí vyloženě přes omítku. Ta sama o sobě má té vlhkosti také dost, takže to zdivo pod tím bude také mokré.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Dobrý den, jak jste prosím vyřešili bílý povlak/sanytr na cihlách? Máme to samé po zimě, jelikož jsme dělali střechu až v lednu.
Odpovědět
@venazakova Vzal jsem to trochu kartáčem a dobré. Moc jsem to neřešil. Už je to skoro 3 roky a nikde se nic neobjevilo. Jen je potřeba nechat zdvivo proschnout před omítkami.
Odpovědět
@venazakova Namocil jsem octovou vodou a kartáčem skrabal. Šlo to lépe.
Odpovědět
Moc vam dekuju🙂taky jsme namocili octovou vodou, vsude oskrabali a ted jeste znovu namocili vsechny steny i stropy. Omitky planujem na konec tohoto mesice, tak snad to bude stacit🙂
Odpovědět
Profilova fotka
To je "kvetouci zdivo". Meli jsme to taky. Omitkari nam doporucili to odstranit, protoze na to velmi spatne chyta strikana omitka. Doporucili nam po odstraneni kartacem polit belidlem (napr. Savo). Trochu jsem pogooglila a je to zpusobene vysrazenim mineralnich soli, tedy jsem to odstranila dratenym kartacem a nasledne nastrikala teplym roztokem kyseliny citronove. Zdivo nam na omitky teprve ceka, od odstraneni je to ted mesic a zatim se nic nevratilo, predpokladam tedy, ze to bylo ucinne.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?