Cenová nabídka na zdivo pro bungalov - je přijatelná?

Dobrý den, právě mi splečnost wienerberger zaslala kalkulaci na zdivo. Je zde zahrnuto obvodové zdivo 30 systém dryfix, vnitřní nosné 24, příčky 14, překlady a zakládací malta. Je to naceněno na necelých 150 000Kč. Budeme stavět bungalov zastavěná plocha 145 m2. Je to přijatelná nabídka nebo mi stavebniny v mém okolí budou schopny ještě něco slevnit ? Děkuji
Odpovědět
Doporučuji porovnat ceny s např. dek.cz (neberte to jaro reklamu) pro info, ale za mě určitě poptat všechny možné stavebniny v okolí ;-)
Odpovědět
@pepa89 Taky jsme dostali oficiální nabídku....ale byla vyšší než Heluz, což jsem zástupci řekla a on mi poradil, abych zašla do nejbližších stavebnin a že určitě dostanu lepší cenu....takže tak, pár jich obejděte a uvidíte :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ve stavebninach dostanete lepsi cenu nez u vyrobce - alespon u Ytongu to tak bylo.Porovnejte stavebniny v okoli - 4-5 idealne, ja jim i mezi sebou preposlal nejvyhodnejsi nabidky a usetril jsem. nakonec u mne vyhral Stavmat - stahnul jsem je, ale na druhou stranu udelal peknej kseft i s dalsimi materialy
Odpovědět
@pepa89 také jsem poptával ve stavebninách a i u samotného výrobce. S ochodním zástupcem Wienerbergeru jsem byl v kontaktu již z dřívějška a i on sám mi ještě před nabídkou říkal, že mi cenovou nabídku pošle, ale pokud si poptám i stavebniny, tak ve stavebninách budu mít cenu výrazně lepší. Rozdíl tam byl značný. Nabídku bych již musel hledat, ale myslím, že to byly desítky procent. Tenkrát jsem poptával Wienerberger, Heluz a asi ještě 4 stavebniny. Některé stavebniny se mi ani neozvaly, některé chtěly zálohu za výpočet materiálu dle projektu, což jsem odmítl. Taky nechci dělat nějakou reklamu, ale protože stavebniny DEK nemám daleko, tak si občas ceny materiálů také porovnávám s jejich e-shopem.
Odpovědět
Zdravím. Tak první stavebniny, které se ozvaly nabídly cenu o 22 tis. nižší. Těch stavebnin je zde hodně takže budu zkoušet dál, protože máme ještě čas. Tyto stavebniny mi počítaly jen celé cihly oproti wienerbergru, kde jsem měl méně celých cihel +poloviční. Bude lepší si například nechat vyměnit jednu paletu celých cihel za paletu polovičních nebo všechno řezat ? Rohové cihly jsem neměl ani v jedné nabídce takže zde bude taky potřeba řezat pro správnou vazbu v rohu.
Odpovědět
@pepa89 Ahoj, my máme Heluz Family 30 broušená a příčkovky 14 broušené + překlady + věncovky. Pokládka na pěnu, která byla zdarma k cihlám. Zastavěná plocha 146m2. Cena 115tis. + poukaz od Heluzu na 11tis. na spotřebiče. Stavebniny Izomat.
Odpovědět
@hanluk Tak to je super cena. Budu se snažit ještě ušetřit. Objednával jsi i doplňkové cihly (poloviční a rohové ) nebo jsi řezal ?
Odpovědět
@pepa89 Půlky jsem pak ještě extra dokupoval, rohovky ne. Nám to vše krásně vycházelo,takže jsme ani moc řezat nemuseli.
Odpovědět
@hanluk A jak jsi dělal vazbu rohů ? Já jsem zatím jen viděl vzaby rohů s použitím těch koncových cihel rozměr 175x300.
Odpovědět
@hanluk protože při tloušťce zdiva 30 nevychází vaby 10 cm (doporučení výrobce). Nevychází to při vazbě s použitím poloviční cihly ani při vazbě celý cihel. Tak jak na to ?
Odpovědět
@pepa89 Ćlověče,tak to nevím :D
Odpovědět
@hanluk muzu se zeptat do kdy musite cihly odebrat?
Odpovědět
Článek se načítá
@beranozuzana Tak to netuším,my už máme postaveno,tahle nabídka je z minulého roku.
Odpovědět
Profilova fotka
nevím na porotherm jsem dva roky zpět dostal slevu ve stavebninách 55 procent z katalogových cen žádné stavebniny nebylo nutné objíždět, každý chtěl jen projekt v elektronické podobě, oni to někam poslali, kde pak byla skladba komplet cihel na dům v ks a podle toho přišla cenová nabídka, bez projektu v elektronické podobě se se mnou nikdo nebavil
Odpovědět
@hbboy to je krásná sleva. Kde jste dostal?
Odpovědět
@eliskan nechtěl bych se vytahovat, ale já poptal několik stavebnin a nakonec jednal se dvěma, které aktivně reagovaly. Anichž bych si o slevu říkal, tak obě nabídky byly se slevou +- 50% z katalogových cen. Takže si nemyslím, že by sleva, jakou popisuje hbboy byla nějak neobvyklá. Obě nabídky byly na porotherm profi 30 dryfix. Postupoval jsem stejně jako hbboy. I když jsem poslal projekt všem stejný, počty materiálu se lehce lišily.
Odpovědět
@radim83 a mohl bys uvest pro srovnani cenu jedne cihly? Budu stavet ze stejneho materialu a nejlepsi nabidka vychazi na 36 kc za cihlu (v cele palete).
Odpovědět
@pepa89 Porotherm Profi Dryfix 30 P10 24,76 kč bez dph (v celé paletě) před rokem a půl
Odpovědět
Profilova fotka
@pepa89 loni na jaře necelých 150 tis. za totéž (porotherm dryfix 30) na bungalov se zastavenou plochou 180m2
Odpovědět
Profilova fotka
v každých druhých stavebninách - jedny dali 50 %, obchodák od porothermu dal 45 %, další stavebniny 52 a pak jsem ještě týden smlouval a bylo to 55 %, ale je to dva roky zpět - cihly nějaké 40 cm na pěnu skoro nejdražší cihla
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?