Cihla tl. 30 cm, vyřazené z I.jakosti - ano či ne?

Zdravím, řeším jedno velké dilema k novostavbě RD: mám možnost se dostat k "horším" cihlám (vyřazené z I. jakosti). Jedná se o broušenou cihlu tl. 30 cm. Cihly by měly mít dosedací (broušené) plochy tak jako I. jakost, s tím, že jiné rozměry budou zřejmě mimo toleranci I. jakosti, dále občas bude nějaká cihla prasklá (potřeba přebrat). Jít do toho a hodit na to 16 cm polystyrenu, příp. vaty? Za tu úsporu krásně vyjdou strojní omítky v síle 2 cm, pod kterou se veškeré nepřesnosti schovají a ještě něco zbude. PS: v projektu to tak mám (broušená 30 cm cihla + izolace). Ještě teda k izolaci na pálenou dutou cihlu – předpokládám, že minerální je ideální a polystyren zvěrstvo? Od několika odborníků jsem to tak slyšel...
Odpovědět
@kerhal chybí Vám tam zásadní věc. Jaká je úspora na cihlach? Jaký byl původní záměr.. Polystyrenu bych se určitě nebál.
Odpovědět
Vybavil se mi film Jáchyme hoď ho do stroje a hláška Smoljaka: "slepé střevo nebrat!" a to samé je to z cihlami vyřazené z I.jakosti (rovněž NEBRAT) tzn. že mizí výhoda broušených cihel kdy jsou "skoro" všechny na výšku 249mm a tenkou spáru. Rozdíly jsou ale ještě i v pevnosti a tep. vlastnostech, zkrátka výrobní zmetci mimo certifikovaný kvartil. Vy si koupíte levněji cihly, který budou cikcak a teď to nějak budete matlat patlat srovnávat nedejbože PUR smrkancem. Já bych do toho nešel, to si raději zaplatím za přesnost.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?