Čím vysušit mokré zdivo na stavbě?

Ahoj všem. Bohužel, když se dělala střecha, pršelo. Mám plochou střechu, kolem je atika, takže při dešti voda musela někde utíkat. Věc se má takto, že na pár místech v domku je zdivo poměrně mokré. Půjčil jsem si 2 vysoušeče a každý den z nich dostanu cca 30-40 litrů vody (z obou). Jelikož je to celkem drahá sranda, chci se zeptat někoho fundovaného, zdali by nebylo účinnější klasické větrání, když je tak horko. Přece jen, kvůli vysoušečům musí být okna zavřená. Omítky už odkládám o 2 týdny, ale pořád to není ono a nemůžu už moc déle čekat. Díky.
Odpovědět
@davex Tak s uplne stejnym problemem zkusenosti nemam. Ale s mokrymy stenami ano. A to opakovane, v chalupe, pri destich. :) Nejvíc se nam osvedcil "teplovzdusny fukar" a dalsi vetraky. Nevim, ci se dnes jeste neco takoveho prodava, ale ten "teplofuk" ma opravdu velky vykon a vetrak vypada jek vrtule od letadla :) Ve vedrech bych tedy rekla hlavne vetrani a proudeni vzduchu. Ale protoze to dela ramus, tak na noc zapiname vysousec. Urcite to neni nic ekonomickeho, ale v tomto pripade, u nas, nic jineho nejde. S tim "teplofukem" je videt vysusena cast uz treba za hodinu.
Odpovědět
Cez deň naplno vetrajte, najlepšie s prievanom a v noci zatvárajte, lebo by vám mohli steny z dnu ochladnúť a teplý vzduch by ešte mohol na nich cez deň vykondenzovávať. Pokiaľ to však bolo iba jednorazové zatečenie, určitá vlhkosť v murive pred omietkami nevadí - ono to potom postupne povysychá. Maľbu však realizujte až po úplnom vyschnutí. Ak by ste boli v takej situácii, že napr za 1 deň to potrebujete vysušiť, tak sa to dá mikrovlnným systémom napr.: https://www.cultural-service.sk/kontakt , ale nie sú lacní.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?