Délka překladu nad okno na terasu - změna šířky

Hezké ráno všem! Už máme materiál na hrubou stavbu, teď ale přemýšlím, že terasové okno uděláme o půl metru širší - bude to problém? Jedná se mi o to, že materiál (Heluz) je asi přesně spočítán na dodanou dokumentaci, tak nevím, když by nám ten dlouhý překlad chyběl - lze to, že se dají 2? Okno mělo být široké 2,5m, možná teda by bylo 3 metry.. Nerozumím tomu a taky nevím, jestli jsou vůbec překlady v takové délce... Díky a hezký den!
Odpovědět
@petramana Překlad nad okno máte přesně na vaši šířku, kterou jste měli v projektu. Tzn. že pokud chcete místo 2,5 m 3 metry, tak by bylo nejlepší se obrátit přímo na Heluz, jestli by nešla provést výměna překladu (ten půlmetr by vám určitě chyběl). Podle mě by taková výměna zas takový problém být nemusel, protože určitě nevyrábějí cihly a překlady na každý konkrétní dům.
Odpovědět
@sathine já se právě dívám do výpisu materiálu od heluzu a jsou tam 4 kusy 3metrových překladů - ale žádné okna ani dveře této šířky nemáme... max. 2 metry no a ještě to terasové 2,5 metru.. vůbec nechápu jak se to počitá... větší než 3-metrové překlady se nedělají?
Odpovědět
@petramana mělo by to jít přes projektanta/statika není to sranda, záleží na tom, co je to za dům, jestli patrový nebo bungalov, co je to za zeď a podobně, předpokládám, že na tu délku bude stejně naprojektován železobetonový překlad, který se dělá na místě..
Odpovědět
@petramana Vždycky ty překlady jsou větší, než je otvor - takže tím pádem to budou překlady pro to vaše 2,5 metrové okno. Ale jak píše @plaintruth určitě to není žádná sranda, s někým bych se poradila.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?