Existuje norma na hluk medzi susedom a mnou v dvojdome?

Dobrý deň, Som stavebný laik. Náš dvojdom bol postavený na kľúč. Vyzerá to tak, že medzi susedom a nami je len jedna tehla, myslím okolo 40-50 cm, pričom som už počul od rôznych strán, že po správnom by to malo byť v dvojdome tak, že tehly sú dve vedľa seba. Nech je to tak či onak, hluk je výrazný a rád by som vedel či existuje istá norma (a ako zmerať ak áno) podľa ktorej by som vedel zatlačiť na stavebnú firmu o opravu, alebo náhradu za opravu, (či už kôli hluku alebo jednej tehle). Dvojdom bol skolaudovaný (slovnou výhradou jednej tehly...) a my bývame. Ďakujeme veľmi pekne.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den Mariáne! Myslím, že nejdřív by ste si měli nechat provést měření hluku a s výsledkem pak řešit co dál. Na to měření se specializují ruzne firmy, ja muzu odporucit spolecnost Potichu, ktera ma profil i tady na foru, tak si tam kdyz tak zistite vice informaci: http://www.modrastrecha.cz/catalog/ve... drzim palce a dejte vedet jak to dopadlo ;-)
Odpovědět
jedna známá s tím taky měla problém, ale zase bydleli vedle hasičky a když se tam dělají akce tak měli doma strašnej hluk, pronajímá se patro na různé oslavy, schůza , atd. tak si musela nechat změřit hluk, aby s tím mohla něco udělat.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?