Cihly - Hebel vs. Porfix vs. Xella

Dobrý den,chci se zeptat jestli máte někdo zkušenost s cihlama Hebel,porfix znám a vím jaký je,ale u hebelu jsem četl že vychází ze stejné továrny jako Ytong.U hebelu se uvádí při porovnání s porfixem vyšší tepelný odpor ale zase větší součinnost prostupu tepla a u Porfixu obráceně.....Popřípadě zkušenosti s Xella
Odpovědět
Profilova fotka
nechapu co chces za zkusenosti s cihlami? Mam vyzdeny zahradni domek z HEBELu a tak nejak mi bylo jedno ze ktere fabriky pochazi. Kdyz prislo na radu zdeni, tak mne jen zajimala skladova dostupnost v blizkosti stavby. U zahradniho domku jsem neresil extra super zatepleni, bude obyvany sezonne (1/2)a ve druhe pulce je sklad. Takze jsme spis resili skaldbu podlah a stropu, protoze je rozdilna. V dome, (drevostavba) mam 3steny vyzdene, kvuli kamennemu obkladu zvenku a tam jsme pod ten kamen pouzili zdivo Ytong Lambda IQ 375, kvuli tomu, ze se nemusi zateplovat.
Odpovědět
Profilova fotka
@melin6 Záleží který produkt od těchto značek máš na mysli. Rozhodující pokud nezatepluješ tak parametry, pokud zatepluješ tak cena a v dnešní době i dostupnost.
Odpovědět
@suchos bude to na dům bungalov a stěny zateplený 20cm a strop 40cm
Odpovědět
Profilova fotka
@melin6 já osobně bych bral to nejlevnější,vzhledem k zateplení,hebel stavil známý a pochvaloval si, ten šedý porfix jsem viděl v dost špatném stavu kdy na něj cca půl roku pršelo a svítilo slunce ,možná to byl jen estetický problém... U Ytongu a Heluzu a podobných neprohloupíš ale zaplatíš trochu více díky jejich PR. Já bral cihlu od Tondachu a v pohodě jak cena tak použití...
Odpovědět
@melin6 vzal jsem ytong, mimo jiné i z důvodu, že jsem stavěl z 250 a chtěl jsem systémové řešení a porfix nemá překlady na velké rozpony pro zdivo 250. Ytong má ploché překlady. Jinak bych šel do nejlevnějšího. Jinak tvárnice nebyly poškozené. Přesnost celkem ušla, ale muselo se trochu korigovat.
Odpovědět
A víš že se ty překlady dají kombinovat?
Odpovědět
@melin6 jj, to vim.
Odpovědět
xella je ytong, já bych fo toho nešla, dům má být postaven z fest materiálů tzn pálená cihla nejlépe AKU nebo VPC
Odpovědět
@iveta_89 to je mě teda názor - postavit z fest materiálů :-) To je podle vás co? to co je těžší nebo pevnější/odolnější? Už jste tyto materiály porovnávala vlastníma rukama? Pokud stavím z ytongu nebo jiných málo akumulačních materiálů, tak dávám podlahovku (případně rekuperaci s předehříváním vzduchu) s anhydritem a jsem schopen v domě rychle změnit klima, protože mi neakumulují zdi atd.. Pokud chci akumuolovat - aby zase naopak se mi při nedodávání energie déle drželo požadované klima, tak volím vpc nebo cihlu + cementový potěr. Oboje má své výhody a s obojím je potřeba se naučit pracovat pro zajištění ideálního klimatu. Na provozní náklady to vyjde nicméně nastejno, takže nejde říct, co je lepší - jestli akumulovat nebo ne. @melin6 obvodovky bych volil hlavně podle ceny, pokud chceš zateplovat. Druh si vyber podle toho, zda chceš akumulovat nebo ne (kmbeta/tondach/porfix). pokud na to dáš polystyrén, tak tepelná ztráta je vyřešena a nemusíš brát v potaz tepelné parametry zdiva.
Odpovědět
Děkuji 😉
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?