Heluz Family 44 a Heluz Family 2v1 44 - lze kombinovat?

Dobry den, chystame s pritelkyni stavet. Zacit planujeme az na konci leta, nyni jsme ve fazi obihani povoleni. Projektant nam dal do projektu jako stavebni material zdivo Heluz Family 2v1 44. Zkousel jsem uz poptavat nejake stavebniny a ty sumy jsou docela palba. Vzhledem k tomu, ze stavet budeme v zastavbe a stitove steny budou z obou stran kryty sousednimi domy napadlo nas jako usporne reseni pouzit Family 2v1 pouze na celni a zadni odkrytou stranu a zbytek postavit s obycejmych Family. Projektant v tom nevidi problem a rika, ze by to nemelo mit ani zasadni vliv na energeticky stitek. Ted me ale zajima, jestli je mozno tyto dva druhy cihel navzajem kombinovat a jestli to z technologickeho hlediska neni krok mimo. Z duvodu jeste vetsi uspory zvazuji i stavet kompletne z Family 44 a nezateplovat. Jaky je nazor? Predem moc dekuji za cenne rady :-)
Odpovědět
Profilova fotka
2v1 bych dal pouze na první dva šáry všude ! a pak na celní a zadní stranu . ze stran pokud tam je soused nevidím důvod. soused bude mít také 44 =teddy stěna 88 ?
Odpovědět
Jsou to starsi domy, ale steny maji urcite alespon 44. Jsou to poctive baraky. Z jedne strany (tam kde budeme mit obyvak + kuchyn) ma soused prujezdnou garaz a z druhe strany (kde budene mit my prujezdnou garaz) ma soused obyvak.
Odpovědět
@janbilik 1) Pokud garáže nejsou nijak izolovány budou vám "krást" teplo z vytápěných místností. 2) Co se týká tepelněizolačních vlastností "U" 2v1 0,13, Family 0,17, únosnost stejná. Kombinovat lze mají shodné rozměry. Oba typy jsou vhodné pro jednovrstvé konstrukce ale s rozdílnými vlastnostmi.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?