Heluz Family 50 broušená vs. Heluz Family 2v1 38?

Profilova fotka
Prosím o radu, kterou variantu... projektant nám řekl, ať si vybereme...ani jednu variantu už bychom nijak nezateplovali.
Odpovědět
My máme Heluz Family 50.O zateplení sme nechtěli ani slyšet!A Heluz 2v1 už jakoby zateplená je.
Odpovědět
@matysce na toto nebo podobne tema jsou tu desítky diskuzi a stejně se ničeho nedoberete protoze, každý ma jiný názor.. osobně jsem slyšel hodně negativ na 2v1. Ono to totiž celkově nedává smysl.. proč dávat cihlu se zateplenim, kterou nasekam tepelné mosty, když můžu dát cihlu a zateplit ji a vyjde mě to na půlku a ještě tím eliminuji tepelné mosty...
Odpovědět
Profilova fotka
@jaroslav1987 na to by vám řekli, že pokud používáte i ostatní jejich doplňkové prvky, tak ty tep.mosty eliminujete taky. no a polyš ve zdi bude určitě trvanlivější než nalepený (viděl jsem: myši ve fasádě, hnízda ptáků, prokopané, zvlněné...těch variant jak bude vypadat ta fasáda za 50let je mnoho. Tím se nepřikláním ani na jednu stranu...vše má + a -
Odpovědět
Profilova fotka
My stavíme z 50, tu zateplenou manžel zavrhl a ta padesátka to prostě zateplí sama - jdeme tou nejpřirozenější cestou. Kamarád má Porotherm ten nejsilnější a je spokojený, doma mají super klima po celý rok tak jsme se inspirovali. @dzus jednou jsi říkal, že nemít už projekt tak tu zateplenou zvažujeme?
Odpovědět
Profilova fotka
Taky stavíme z 50, chtěli jsme přírodní zdivo bez zbytečného "plastu"
Odpovědět
Profilova fotka
Obvodové zdi máme z Heluz 50 a v baráku je příjemně v těchto vedrech. A to eště větrám kvůli anhydritu a pouštím jakési to teplo aj dovnitř...Dobře mně tak! :-)
Odpovědět
@matysce pokud bych se já měl rozhodovat mezi těmito dvěma, tak bych se asi přikláněl k tý padesátce. Určitě bych oba typy poptal v nělika staveninách, abych také věděl, jak to vychází finančně. No a jestli ta padesátka váží cca. 20kg, tak to pak bude někdo mít ruce jak opice :-D Já zateplovat budu, nemám s tím sebemenší problém. Není to téma pro toto vlákno, ale zajímaly by mě racionální důvody k těm siláckým řečem jako... "O zateplení sme nechtěli ani slyšet!", "chtěli jsme přírodní zdivo bez zbytečného "plastu" " atd. Zajímalo by mě, jestli tato filozofie bude 100% dodržena na celém domě včetně vybavení.
Odpovědět
@jaroslav1987 Nesmysl. Dnešní cihelné systémy mají předepsané technické řešení detailu v příručkách/manuálech, kde jsou tepelné mosty eliminovány (ne zamezeny samozřejmě). Místa se s zvýšeným tepelným tokem v některých místech jsou vždy, ale nemůžeme mluvit již o tepelných mostech. No a exteriérní zateplení rozhodně není o polovinu levnější. Dle výběru cihel soudím, že budou použity na RD v pasivu, jinak se nevyplatí ani jedna. Obecně si určete poměr cena / výkon. v tomto případě nabídková cena po slevě / nejsledovanější parametr-tedy U. Zjednodušeně se pak dá říct, že nejnižší poměr je nejvýhodnější. V řeči čísel tedy 112/ 7,1 a 152/ 6,52 dalo by se říci že 50 je výhodnější, ale v případě že uvažujeme že vyzdíme z 38 oproti 50 získáme navíc užitnou plochu cca (dle typu domu) o 5-9m2. Každý ať posoudí dle sebe že?..
Odpovědět
Budeme stavět bungalov 230m2, heluz 50 Family, zastavěná plocha cihel je 38mm které máme v prvních 2 řadách, takže to že máme 50 zed, mě vůbec nevadí, protože to máme zároveň s vnitřní stranou 38mm. komplet celé cihly na bungalov 387 tis kč... včetně příček, překladů prostě komplet systém heluz. vůbec jsem nepřemýšlel zateplovat, ta cihla je silná sama o sobě.
Odpovědět
@stabrnak když si to spocitate zjistíte, že to vychází +- na polovinu, v manualech můžete mít co chcete, otázka je realita na stavbě a jednodušší řešení je lepší..
Odpovědět
Spočítáno mám z několika zakázek v různých regionech a různými dodavateli. Nehádám se, mě osobně z vlastní zkušeností vychází úspora zateplení z exteriéru cca 18% u podlažních RD a pouze 10% u bungalovů což je dáno tím, že stavba/demontáž lešení + spojený pronájem je poměrně drahý v celé zakázce zateplováku. Ale rozumím někomu, kdo postavil jeden (vlastní dům) svépomocí, že se bude tlouct do prsou a nabité poznatky ŠÍŘIT A PAUŠALIZOVAT.
Odpovědět
@jaroslav1987 No a pak tu máme otázku životnosti, u občanských budov taky požární bezpečnosti. Stavební průzkumy s prvními zateplováky dokazují nižší životnost. Zkrátka kdysi dávno na VŠ profesoři tvrdili, že zateplovat starší domy ano, ale na novou výstavbu nikoliv.
Odpovědět
Článek se načítá
@stabrnak a když nezateplujete tak fasádu neděláte? To do toho vubec nemůžete počítat, tam je rozdíl jen v tom izolantu..životnost polystyrenu v konstrukci je nekonečná, problém může být samotná omítka, ale tu tam máte i bez polyse...požární bezpečnost je jediný kloudny argument..
Odpovědět
U jednovrstvé obvodové zdi lze opravdu, při 100% dodržení pracovních postupů, a kázně, včetně použtí předepsaných (drahých) doplńků minimalizovat tepelné mosty. ALE ! Viděl někdo někdy takovou stavbu ? :-))) Když jsem se rozhodoval z čeho stavět a jezdil jsem po různých lokalitách také z důvodu inspirace, tak konkrétně v případě "oranžových cihel" byly všude více nebo méně rozdílné (svislé) spáry,,evidentně řezané cihly apod. Ano, u většiny se asi plánovalo se zateplením, tuíž se to tolik neřešilo, bo polyš to schová, ale i tak.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?