Heluz nebo Porotherm u zdiva 300mm + 150mm zateplení

Zdravím, prosím o radu - podle čeho jste vybírali cihlu, kterou jste zvolili a proč? Máme plánováno cihlu 300mm a 150mm zateplení. Předem děkuji za názory.
Odpovědět
Ahoj, já zvolil Porothrem T44, plněnou vatou. Do menší cihly bych nešel. Statika, hlučnost, atd.
Odpovědět
@ddori Máme to stejně, máme Heluz, protože byl levnější....to je asi jediné kritérium, jinak jsou cihly +- stejně kvalitní, o Heluzu se říká, že je trochu křehčí, ale jestli máte dobře udělaný projekt, tak aby se muselo jen minimálně dořezávat, tak je to asi jedno. Staticky je to úplně v pohodě.
Odpovědět
Heluz je o malý kousek dražší, ale kvalitnější. U porothermu kvalita celkem kolísá. Právě porotherm chodí popraskaný.
Odpovědět
Profilova fotka
A co Keratherm? Má někdo zkušenost? Cena víc než dobrá, ale kvalita ?
Odpovědět
Máme Heluz a 15cm zateplení a pohoda...cenově to bylo levnější, cihly popraskané nebyly,sem tam nějaká,ale to je normální... k tomu nám dali ještě šek na 11tis. na spotřebiče. Takže za nás spokojenost.
Odpovědět
@bodlip Rozdíl v cihlách porotherm plněné vatou 44 a broušenou 24 Porotherm 44T profi na pěnu: Vážená laboratorní neprůzvučnost Rw [dB] 48 Pevnost v tlaku[N/mm2] P8 Cena v deku bez slev za cihlu 110,16Kč za m2 to dělá 1762,56Kč a za jeden šár metrové délky cihel 440Kč Porotherm 24 profi na pěnu: Vážená laboratorní neprůzvučnost Rw [dB] 47 Pevnost v tlaku[N/mm2] P10/P15 Cena v deku bez slev za cihlu P15 50,23Kč za m2 to dělá 537,46Kč a za jeden šár metrové délky cihel 135Kč!!! Zbytek ušetřených peněz lze použít na lepší izolaci než ta co je v cihle.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Dobrý den , mám v plánu heluz 300 plus zateplení 160 ( stavebník říká že můžu dát i 200 cenový rozdíl není tak velký ) , je velký rozdíl mezi heluz Family a heluz UNI ? když budu stejně zateplovat ? děkuji za info
Odpovědět
@wario Není jasné na co se ptáte? Zda na cenu nebo vlastnosti?
Odpovědět
@bodlip To přece není tak jednoznačné - menší tloušťka cihly neznamená horší akustické vlastnosti. Troufnu si tvrdit, že VPC při 17,5 cm je akusticky lepší než např. Ytong ve větších tloušťkách. @wario Rejpnu si do Heluzu a jejich tvrzení "normální je nezateplovat". Paradoxně vyrábí cihly, na které má přijít izolace, takže si docela protiřečí - ale marketing je marketing;) Můj osobní názor je, že zateplovat je více než normální, a to způsobem, že zvolím co nejmenší tloušťku cihly a přidám co největší (smysluplné) zateplení.
Odpovědět
Profilova fotka
my máme heluz 300 a izolace bude 16cm. cihla plněná vatou mi pouze zmenší prostor v domě. Jedinou výhodu to má že nemusím dávat polystyrén, na druhou stranu všechno ostatní musím stejně na tu fasádu dát. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@travas vlastnosti 160 vs.200 zateplení na 300 Heluz. Budu dávat uni broušenou.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?