Jaké zdivo od Heluz zvolit pro stavbu bungalovu?

Dobrý den. Hodlám se stavět bungalov o rozloze 160m2 14x13 do tvaru L. Chtěl bych se Vás,ostatních stavebníků zeptat na zkušenosti ohledně obvodového zdiva od firmy heluz, zda by jste volili cihlu Heluz 44 bez dodatečného zateplení,nebo menší cihlu+zateplit ,popřípadě vhodná tloušťka zateplení a proč. Převážně mě také zajímá jak cenové tak vlastnostní srovnání.
Odpovědět
Myslím, že se zde jednoznačné odpovědi nedočkáte, dle předcházejících diskuzí. Názory se značně liší, na základě toho jaký systém kdo zvolil a považuje jej za ten správný. Dle nejnovějších trendů a dostupnosti nových stavebních materiálů a jejich vývoje je stavět obvodové zdivo bez zateplení (viz jeho výhody). Tepelněizolační vlastnosti mohou být shodné u obou možností. Cenově těžko srovnávat protože i ceny u jednotlivých prodejců se mohou lišit.
Odpovědět
@dzasan Nedávno tady někdo řešil, jestli zvolit Heluz 44 bez zateplení anebo Heluz 38 se zateplenou výplní (vata). My jsme se mezi těmito cihlami taky rozhodovali, chtěli jsme ty tenčí, ale před rokem byl cenový rozdíl skoro 50 tisíc Kč. Teď někdo psal, že cenový rozdíl není skoro žádný, proto bych teď rozhodně zvolila tloušťku 38 (hlavně kvůli většímu prostoru uvnitř). Co se týká samotných vlastností cihel, tak obě dvě mají úplně stejné izolační vlastnosti (to máme potvrzené přímo od Heluzu).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?