Jakou značku cihel?

Zobraz úvodní příspěvek
rumcajk
Autor diskuze
16.08.2022
Dobrý den, na trhu je celá řada dutinkových cihel. Okolo sebe vidím, že většina staví z Hebel nebo Porotherm, existují ale i jiné značky. Jakou s nimi máte zkušenost? Jsou opravdu mezi jednotlivými výrobci velké kvalitativní rozdíly? Zajímá mě jakákoliv zkušenost. Primárně hledám broušené cihly. Další méně mainstrem: Leier Winklman Rotz
Odpovědět
Řadit podle:
pavelpk
05.09.2023
@zubr487 Není
Odpovědět
sellir
06.09.2023
@noso51 z jednovrstvého, nechtěl jsem zateplovat. Přišla mi to zbytečně jakoby robota navíc. Zejména když dostaneš podobné parametry jako u hrubší cihly. Jen je třeba si dát záležet na kvalitě při pokládání takových cihel.
Odpovědět
zubr487
06.09.2023

Odpověď na příspěvek od sellir:

@noso51 z jednovrstvého, nechtěl jsem zateplovat.…
@sellir robota navíc ? To je dost diskutabilní. Se zateplením stavíte z lehčích cihel a tím rychleji. Zateplení je rychlá, čistá práce a následná fasáda je méně pracná. Podle mě je to +- prakticky stejné. Podstatné je, že ušetříte vysokou částku v řádech 100000Kč.
Odpovědět
pavelpk
06.09.2023

Odpověď na příspěvek od sellir:

@noso51 z jednovrstvého, nechtěl jsem zateplovat.…
@sellir Pokud dáte nějaké termobloky á la Heluz Family 50 2in1 nebo Porotherm 50 T Profi, které jsou drahé jak kráva, tak ještě musíte dát vnější termoizolační omítku na přerušení tepelných mostů a ta je taky drahá a je s tím taky babračka. Pro moderní dům pak mají slušené tepelně izolační parametry. Jenže Heluz Uni stojí třetinu a rozhodně se pracuje jednodušeji, protože je lehčí a menší. Na to šedý polystyren a pak pastovitou omítku. A jako bonus dostanete fakt, že voda bude kondenzovat v izolantu a ne uprostřed cihly. Celková pracnost +- stejná, cena hraje ve prospěch sendviče.
Odpovědět
noso51
07.09.2023
@rumcajk v tomto máš pravdu. Já jsem i proto tady, abych se dozvěděl reálné zkušenosti lidí, ať vím co a jak. Přece jen dům jsem dosud nestavěl, tak chci vědět čemu se vyhnout a co zase naopak je dobré. Jen no sto lidí, sto názorů. @petr13 aha děkuji za info. Když takové věci nemá člověk z kádě vědět, když tam nikoho nemá. Ale není na škodu si rozšířit obzory.
Odpovědět
noso51
07.09.2023
@sellir tak tím, že si to chci dělat sám, svépomocí, tak snad bych si to ukorigoval. Mně na kvalitě záleží.
Odpovědět
Profilova fotka
eewin
11.09.2023

Odpověď na příspěvek od noso51:

@sellir tak tím, že si to chci dělat sám, svépomo…
@noso51 Tak velmi podstatné je věnovat se stavbě. Také co jsem věděl jsem dělal sám, s tátou, se tchánem a tak s kamarády. Je mnoho mistrů, kteří se jen tváří, že vědí, ale realita je nakonec úplně jiná. Proto jsem také vsadil na to, že svépomocí.
Odpovědět
slavo109
18.09.2023
@snippe Nejtěžší je začít. Alespoň podle mě. Pak už to jde. Toto se ti teď zdá, že to bude na dlouho, ale když začneš stavět, že budeš už mít cihly a vše, co ke stavbě třeba a rozjede se to, tak to půjde rychle.
Odpovědět
slavo109
18.09.2023
@dali1bor Heluz je dobrý výrobce, to bez debaty. To jaké cihly, jaký druh, to si musíš zvážit sám. Prohlédni si technické údaje k jednotlivým cihlám, ať máš představu. Pokud chceš zateplovat zvenčí tak do 38 cm cihlu, pokud nechceš tak 44ku už nemusíš.
Odpovědět
Profilova fotka
jiri_v
20.09.2023
@snippe díval jsem i jiné možnosti. To dělám pokaždé, abych si rozšířil obzory. Avšak toto, co jsem ti psal mě tak nejvíc zaujalo, protože s tím není žádná nějaká práce. Máš to připravené k použití vlastně hned když to koupíš.
Odpovědět
Profilova fotka
snippe
20.09.2023
@slavo109 Doufám, že máš v tomto pravdu, že tomu tak bude. Neboť zatím mi to bere akorát tak mnoho času a energie 😄 Ale tak to už je zase můj problém, že jsem se do toho pustil stylem, že si chci toho co nejvíc udělat sám.
Odpovědět
vladimir_sacha
20.09.2023

Odpověď na příspěvek od snippe:

@slavo109 Doufám, že máš v tomto pravdu, že tomu …
@snippe Dělat si věci sám je lepší, člověk aspoň ví co kde jak je a není... Jen je vše o času a o tom jak je to velké, asi nejvíce zaberou vnitřní omítky a fajnová, pokud chce člověk srovnávat např. křivé zdi, tak to máte 2 až 3 vrstvy hrubé a 2 fajnové, to ve velkém domě zabijete řádově měsíce jen s tímto.
Odpovědět
1
7
8
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?