Odpověď na příspěvek od sellir:
@noso51 z jednovrstvého, nechtěl jsem zateplovat.… @sellir robota navíc ? To je dost diskutabilní. Se zateplením stavíte z lehčích cihel a tím rychleji. Zateplení je rychlá, čistá práce a následná fasáda je méně pracná. Podle mě je to +- prakticky stejné. Podstatné je, že ušetříte vysokou částku v řádech 100000Kč.Odpověď na příspěvek od sellir:
@noso51 z jednovrstvého, nechtěl jsem zateplovat.… @sellir Pokud dáte nějaké termobloky á la Heluz Family 50 2in1 nebo Porotherm 50 T Profi, které jsou drahé jak kráva, tak ještě musíte dát vnější termoizolační omítku na přerušení tepelných mostů a ta je taky drahá a je s tím taky babračka. Pro moderní dům pak mají slušené tepelně izolační parametry. Jenže Heluz Uni stojí třetinu a rozhodně se pracuje jednodušeji, protože je lehčí a menší. Na to šedý polystyren a pak pastovitou omítku. A jako bonus dostanete fakt, že voda bude kondenzovat v izolantu a ne uprostřed cihly. Celková pracnost +- stejná, cena hraje ve prospěch sendviče.Odpověď na příspěvek od noso51:
@sellir tak tím, že si to chci dělat sám, svépomo… @noso51 Tak velmi podstatné je věnovat se stavbě. Také co jsem věděl jsem dělal sám, s tátou, se tchánem a tak s kamarády. Je mnoho mistrů, kteří se jen tváří, že vědí, ale realita je nakonec úplně jiná. Proto jsem také vsadil na to, že svépomocí.Odpověď na příspěvek od snippe:
@slavo109 Doufám, že máš v tomto pravdu, že tomu … @snippe Dělat si věci sám je lepší, člověk aspoň ví co kde jak je a není... Jen je vše o času a o tom jak je to velké, asi nejvíce zaberou vnitřní omítky a fajnová, pokud chce člověk srovnávat např. křivé zdi, tak to máte 2 až 3 vrstvy hrubé a 2 fajnové, to ve velkém domě zabijete řádově měsíce jen s tímto.