Je cena za zdivo přiměřená?

Profilova fotka
Dnes nám pán přivezl předběžnou kalkulaci ceny za zdivo a musím říct, že mě výsledná cena nemile překvapila :-( Na přízemní dům cca 9*16 suma sumárum 465 000,- Jedná se o liaporbetonové cihly Livetherm, které už jsou zatepleny 14 cm styroporem, v ceně je obvodové zdivo, vnitřní příčky, překlady, zdící malty a komín + ztracené bednění a ocelové výztuže - vč. dopravy. Neumím posoudit, jestli je cena přiměřená, čím víc o tom přemýšlím a čím víc hledám další info na netu, přijde mi to docela dost (i když s tímto systémem odpadá jeden krok - zateplení obvodových zdí EPS). Umíte někdo výše uvedené posoudit z hlediska ceny? Další variantou, o které jsme přemýšleli, byly cihly Heluz 30 cm + 16 EPS, nechali jsme se ale utáhnout na tvrzení, že ve výsledku Livetherm vyjde levněji, protože už se nemusí zateplovat, penetrovat,... (a má nesporně i další výhody, které se nám líbily). Díky za případné reakce. K.
Odpovědět
Ahojky, tak mi máme bungalov 16 * 9,3 a máme heluz family 50 2v1 ( tedy zateplená cihla) a je v tom obvodové zdivo,vnitřní příčky 25cm a 12cm. překlady,zdící malta ale já v tom nemám komín. a platil jsem 203 000,- a za stracené bednení a ocelové výztuže mě dohromady staly cca 30 000,- a komín bych vyděl tak do 20 000kč. Tak ta tvá cena mi teda příde docela velká ;-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak nás komplet základová deska na RD 18x12m, vyšla 169 tis + na hrubou stavbu ytong Theta thermoizolační tvárnice (nezateplují se) +překlady, U profily na věnec + příčky + lepidla, + pásky na vazbu vyšlo na 180 tis. Celkem za to vše 350 tis. Komín nemáme.Když bych k tomu přičetla vazníky za 140 tis, jsem lehce nad Vaší částku a slavíme glajchu. Takže z mého pohledu to máte velmi drahé, ale neznám tento materiál, takže z pohledu odborného soudit nemůžu.
Odpovědět
Profilova fotka
Ještě mě napadlo, kdyby Vás ytong oslovil, na jejich stránky nahrajete projekt, a oni Vás spočítají přesně materiál. Materiál musíte ale zakoupit přes nějaké stavebniny, nelze přímo u výrobce. Sleva u stavebnin dosahuje cca 40% z cen uvedených na stránkách výrobce. Doprava je zdarma jen se hradí skládání kamionů rukou za jeden 2000,- Kč. Dokonce Vám založí i zdarma stavbu,a stráví celý den na Vaší stavbě a dají odborné rady.
Odpovědět
Profilova fotka
sumici + lajlinka - děkuji za vaše zkušenosti, také se mi to zdá moc ]-( Přítel mě obviňuje, že to přeháním - protože odmítám tenhle materiál a vermomocí chci Heluz :-N lajlinka: Ytong rozhodně nechceme, ani nevím proč, ale nějak k němu nemáme důvěru. I Heluz nabízí na svých stránkách kalkulačku, tak to zkusím ještě poslat tam - i když to bude cena bez zateplení...
Odpovědět
@kuldacz taky pujdu do Heluzu
Odpovědět
Profilova fotka
@kuldacz jj, hodně štěstí..:)))
Odpovědět
cihla porotherm 24 cm + příčky + překlady na náš dům - přízemní 9x14 metrů i se zakládací maltou stálo 118 tisíc, materiál na zateplení polystyrenem 20 cm cca 65 tisíc, za metr nalepeného polystyrenu jsem dávala 60 kaček, komín dvouprůduch nás stál 45 tisíc. Podle mého je tvoje nabídka drahá. Porotherm mi spočítal spotřebu domu, jenže se sekli - příčkovek přebývalo, obvodobých zdí bylo málo a ničeho jsem se nedovolala, protože kalkulace je nezávazná. Na cihlu ti stavebniny dají slevu těch 40%, na překlady i o něco málo víc, na polystyren 50%.
Odpovědět
Profilova fotka
petraxname - děkuju moc za vyčerpávající info - cením si toho o to víc, že váš domeček už dobu sleduji, protože máme hodně podobný půdorys i terén (a úplně stejnou stavební buňku :-D ) Poslala jsem poptávku na Heluz, tak uvidíme (co jsem tak četla, tak slevy jsou buď přímo u nich nebo i ve stavebninách časté), a budu doufat, že to i s polyšem a prací navíc vyjde levněji..
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?