KMB Sendwix - zkušenosti s těmito vápenopískovými cihlami

Stavíte nebo máte postaveno z těchto VPC? Použili jste tloušťku 17,5 cm nebo 24 cm? Jak se s tímto materiálem pracuje? Co dodatečné dělání drážek?Jak 17,5 cm izoluje zvuk? Jakou tloušťku zateplení EPS jste použili? Prosím o všechny možné zkušenosti. Děkuji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@sagitka myslám, že tu takové téma už jedno je, tak nakoukněte ;-) jinak my jsme stavěli z VPC 24tl. jak izoluje zvuk nevím, al podle struktury bych rekla ze dobre.. manipulace uplně na ho..no :-| těžký (coz by se jeste dalo) ale uříznout to, je nadlidský výkon.. proto jsme zvolili příčky z jiného materiálu...při vysekávání drážek bychom se asi zastrelili.. (na pricky se po mrazech chystáme). Jinak si nemuzu vynachválit..vsichni si delaji srandu ze nas dum nesbori ani tanková strela ;-) a zateplovat budem 16cm :-D podle výpočtu by stačila i 14tka.. ale já sem si prosadila tu 16 - z duvodu "cim víc, tim líp" :-D
Odpovědět
@alkapinka Já jsem témata prošla, něco tam k tomu bylo, ale ne úplně všechno, co by mě zajímalo.. Můžu prosím pár otázek? :-) Stavěli jste ručně nebo za pomoci nějakého stroje? Z čeho budete mít příčky? Museli jste řezat nebo jste to měli vypočítané na cihlu a řezání nebylo třeba? Jak velký máte domek a kolik Vás tyto cihly stály? Měli jste předem přesně naprojektované vedení elektroinstalace v těch dutinách? (asi jo že :-) ) Moc děkuji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@sagitka stavěli jsme svépomocí a raději jsme si vzali menší cihly, tedy ty 25x25 aby jsme je unesli.. ty 50tky co jsme si nechaly na přelícování rohů se prostě nedali urvat... se strojem by to šlo asi snáž.. -Příčky budou z ytongu - práve kvuli snadnosti vysekávání děr a cenové dostupnosti:-) -vedeli jsme dopredu, že budou tyhle cihly, takže to projektant navrhl přesně na cihlu, ale stejně -okna, překlady, otvory ve vnitrní nosný zdi- jsme museli bud rezat a nebo to ošulit třeba tim ytongem -dům je 150m2 cena cihel je VELMI spekulativní, za 1) máme hoooodně prosklenej dům, takže tam těch cihel moc nemáme.. za 2) cihly jsem takovým způsobem vyhádala, nechci podceňovat, ale nevim, jestli se dostanete na takovou cenu, chce to prostě násilí:-D:-D Elektroinstalace máme sice načtrtnutý, ale nic "vážnýho" mam jednoho moc šikovnýho elektrikáře, takže elektroinstalace si udělá sám, hned jakmile doděláme příčky :-)
Odpovědět
My jsme zvolili 17.5cm- 50 cm délka. Zateplení 27cm EPS grey. Můžu jedině doporučit,váhově teda 23kg,těžší než porotherm,ale dá se to a krásně se s tím zdí a dělají převazby. Řezání také super diamantovým kotoučem a buď stolní pilou nebo motovou řezačkou nebo pak příčky 11.5cm jdou i 230mm fexou.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?