Kolik stály cihly na Váš dům?

Prosím Vás o osobne skušenosti, robím si prehled o cenách. Budeme stavat bungalov cca 260m2. Kolik Vás stáli cihly na Váš dům (heluz, porotherm, vapenocementove nebo jine) Rada by som porovnala ako to vychadzalo u Vas a mala predstavu ako to je u inych. Prosim Vas o uvedení: 1/ jestli mate bungalov nebo patrový dům 2/ jaka je velikost zastavenej plochy domu 3/ aky typ materialu ste pouzili na stavbu domu a jaku tlouštku 4/ podarilo se Vam zakoupit cihly v nejakej sleve? pripadne kolik procent byla sleva? Moc dekuji
Odpovědět
1
2
@neyaa_cr To strašně moc záleží na typu cihle. Nejlepší je zaslat projekt přímo k prodejcům a vyžádat si nabídky. Dá se využít mnoho slev a lze i smouvat (vzít nejlepší nabídku a jít se s ní zeptat jinam, zda vám udělají ještě lepší cenu) . My stavíme z Heluz Family, které jsou celkem dost drahé. Ale bereme to jako investici do pasivního domu, kdy už nemusíme zateplovat polystyrénem. Na dům s netypickým podkrovím, kdy jedno podlaží má cca 130 m2, nás vyšly skoro na půl mil.
Odpovědět
@jancip dekuji za tak rychlu odpoved. Váš odhad mi dostačuje pre predstavu. Zatim jeste nemame dokonceny projekt, jeste nemam co firmam zaslat, len vim ze kvuli dalsej hypoteke musime mat postaveno stavbu do vysky 1 metr. Potom sa nam da prodat byt ziskat finance a postavit zbytek domu. Chci proto predem cca vedet kolik to vyslo u inych , samozrejme podle tych 3 roch parametrov: 1/ jestli bungalov/ nebo patrový dům 2/ velikost zastavenej plochy 3/ typ materialu - jakou tlouštku Budem rada za dalsie prispevky od dalšich čo jiz cihly koupili.
Odpovědět
Profilova fotka
patrový dům, zastavěná plocha 167m2, heluz family 44 , cihly včetně příček a překladů po slevě 300000,- (sleva byla cca 45%)
Odpovědět
@sabcav to znie super, prosim ta a to mate normalne cihly na obe patra? to je podla mna moc optimisticka a pekna cena. Budete zateplovat alebo uz nie? V ktorom mesiaci ste vystihli tuto super zlavu?
Odpovědět
Profilova fotka
@neyaa_cr jj všechny cihly na celý dům (viz fotoblog) (a ještě jsme teda k tomu brali komín, na stropy miako, to bylo dalších cca 200 000,- ). Tuhle akci měl Heluz nějak do konce října - byla to podzimní akce, tuhle akci jsme zahlídli na For Archu - ten bývá v září v Praze. Pak ještě další minislevu (ještě procento nebo tak nějak) nám pak dali stavebniny, přes které jsme to papírově vzali ;-) . Zateplovat nechceme, radši silné cihly :-)
Odpovědět
Oni mají ty akce asi skoro pořád. Teď dává Heluz tuším 46%, dá se to ještě usmlouvat. My máme patrový s rovnou střechou, dole zastavěno 150 m2, nahoře 120 m2, cihly Heluz Plus 30, první řada Family 2 v 1, cena bez palet s DPH 220 tis., ještě to teď posíláme do stavebnin.
Odpovědět
dakujem, to je tiez moc dobra cena. A zrejme budete zateplovat pravda?
Odpovědět
@neyaa_cr Ano, budeme zateplovat asi 20 cm, to ještě není úplně rozhodnuto. Stropy budou ze spirollů, nejlepší nabídka vychazí zatím na 212 tis. s DPH za 244 m2.
Odpovědět
Profilova fotka
1. patrový dům (plnohodnotné patro) 2. zastavěná 139 m2, horní patro 112 m2 3. cihly porotherm profi 30 cm, včetně stropů miako cca 290 tis. s DPH
Odpovědět
@keila tak to znie tiež dobre, takze toto je cena vcetne materialu na vyrobu stropu? Tiez ste vystihli nejaku slevu? A zatepleni planujete? Dekuji moc
Odpovědět
Profilova fotka
@neyaa_cr nechala jsem si udělat nabídku u porothermu a pak dostala ještě nějaké procento ve stavebninách. Zateplení bude 20 cm.
Odpovědět
my stavíme RD typ bungalov o ploše asi nějakých 128 m2. no, stavíme Ytong obvodové stěny a vnitřní taky porobeton ale tzv. Termalica . zatím jsem nebral překlady. neb zvažuji zda uděláme šalung a vylijeme betonem, nebo pořídíme klasiku Ytong překlad, ale to je otázka řekněme cca 15-20 tisíc. takže bez této investice máme ytong a termalicu za cca 82 tis. :) .takže celkově bych to viděl na 100 tis.
Odpovědět
Článek se načítá
@marwen67 no pozeram ze ceny tych cihel su dostupne polozky, tak za 100 tis je tiez super cena na dum...najviac to potom clovek pociti pri tych dalsich pracach a interieru.
Odpovědět
mno - jde o to za jakou cenu se ale cihly koupí že...:) měl jsem nabídku za velmi ale velmi čupr ceny takže nekup to..:).. a zítra přijede ytong mistr zakládat rohy... :) dnes jsem dolepil izolaci pro obvodové a nosné zdivo.. a pak dám pauzu,., neb musí deska ještě dozrát...
Odpovědět
Profilova fotka
my máme heluz family 50 zastavěná plocha 170m2 a jsou to cihly na obvodové zdi, překlady, věncovky a štít za 172 tis.
Odpovědět
Profilova fotka
ještě dodávám budeme stavět bungalov
Odpovědět
@marwen67 můžu se zeptat prosím kde si objednával klidně do ip? Máme v plánu bungalov 150m2, děkuji moc
Odpovědět
@richt dakujem :-) dobra cena to je zda sa mi to moc fajn, prosim a ta cena 172 tis tam su i tie vnutorne deliace priecky zahrnute? Drzim palce pri stavbe.
Odpovědět
Profilova fotka
@neyaa_cr vnitří příčky zatím nemáme, ale počítáme, že nás výjdou na 18 -25 tisíc. Ještě jsme se nerozhodli jestli budou heluz nebo porotherm
Odpovědět
Profilova fotka
u nás bungalow, zastavěná plocha 180m2, ytong lambda, sleva byla docela dobrá, protože jsme je kupovali na podzim ( máme prostory pro uskladnění ) cena 106.000,- za obvodové zdi+ nosné příčky. Ale máme je už dva roky 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Bungalow, cca 220m2(vnitřní 172m2), Ytong Theta (termoizolační tvárnice) + příčkovky+ překlady+ U profily....200 tis.
Odpovědět
je fajn, že tu říkáme kolik nás stojí cihly.. ale o tom to přeci není, aby člověk měl představu. kolik ho bude stát hrubá stavba ,přeci spočítat si m2 x počet cihel na m2, něco odečíst na otvory a hlavně vědět, které cihly chtít , to si musí projít každý stavebník,.. a pak už jen rozjet kolotoč vyjednávání a hledání slev, inzeráty atd. atd...každý z nás staví z různého materiálu, různých m2, výšky. , nehledě na to, že hodně dělají i výklenky, velikosti oken, počet pokojů, schody, atd. .. takže toto jen můj názor, hledat, kdo kolik dal za cihly je asi hodně mylná představa o investici investora.
Odpovědět
@marwen67 ale mne to zhruba teraz dostacuje, kedze jeste nemame hotovy projekt nemam ziadne presne hodnoty z ktorych sa da vychadzat (projekt domu momentalne prerabame na novy pozemok, meni sa poloha a pocet okien a velikosti). Viem ze to bude heluz ci Porotherm, a vzhladom na plochy nasho bungalovu mozem z vyssie uvedenych prispevkov predpokladat ze nas to moze stat +- 400 000 kedze bude velka plocha domu. Toto je pre mna dostatocne v sucastnom stadiu, o pol roka ked budem mat presne vykresy si samozrejme uz kontaktujem priamo vyrobcov aby mi poslali konkretnu cenu a mozme vyjednavat o cene. Dovtedy aspon viem co cakat cca, kedze si dovtedy musime pripravit financie tak viem ze do pol miliona by sme mali mat pripravene :-) presnu sumu urcime potom. Ostatne by šlo cez uver, iba nakup na obvodove zdi ide mimo uver tak to mame s bankov predbezne dojednane...potrebujeme stavbu do 1 metra vysky aby nam uver dali..
Odpovědět
@marwen67 @neyaa_cr no a já jsem třeba vděčná, že si tady sdělujeme ceny, díky tomu jsem si byla schopna sestavit přeběžný rozpočet, než byl hotový projekt, rozhodnout se, co uděláme lepší a na čem zatím ušetříme. teď již zjišťujeme ceny dle projektu a jediné, v čem jsem se zatím sekla, jsou okna, ale je to tím, že jsem vybrala typ okna s Uw pod 0,8 a oken máme přes 50 m2. Takže plastová, s barvou z venku, vycházejí kolem 300 tis.
Odpovědět
@kamilape já netvrdím, že se to nemá zdělovat., jen tím chci říci, že dle toho, kdo kolik dá za zdivo nelze přeci určit kolik mne bude stát moje stavba.. každý ten materiál totiž kupuje za velmi rozdílné ceny a rozdílné množství, takže asi tak.. kdybychom všichni dali stejnou cenu za kus pak je to jiná...
Odpovědět
@marwen67 ale ono to na odhad staci, nejde o presnu cenu staci mi vediet ze to bude do pol miliona napriklad. Ze to nebude milion, ci 100 000 kc...je to hruby odhad..ja som zatial ceny nezistovala a nechcelo sami to ratat cez tehly takto mi staci odhad ze do 400 000 kc by to malo byt cca.. :-)
Odpovědět
@neyaa_cr :):) ok, ok, pokud to pomohlo tak mne to těší, někdy stačí maličkost a člověk si utvoří celek,..
Odpovědět
Profilova fotka
ahojda, tak nas staly cihly + preklady 320tis, mame heluz, objednavali jsme na stavebniny vala(sice par problemu, nicmene cenova nabidka neuveritelna). jinak abych pravdu rekla, tak kdybych stavela znova, tak uz rozhodne ne z cihel, moc se mi libi skelet system a zbytek bych vyplnila takovyma bilyma tvarnicema(ne ytong), jsou hrozne tezke, delaji se z nich pasivni domy... jinak mame zastavena plocha cca 180m2 a do patra jde jen 100m2
Odpovědět
@hhranolka a proč už ne z cihel? nebydlí se v nich dobře? :) chápu, že VPC s velkým zateplením je vhodnější na pasiv a ned. Nechávali jste si zpracovat projekt na tepelné ztráty a vytápění?
Odpovědět
Profilova fotka
@kamilape o ztraty nejde, vypoctove mame pasiv... ale cihly jsou krehke, prasí, mam pocit, ze i ted 2 roky po nastehovani mam vsude cerveny prasek - no proste jsme se s manzelem shodli, ze kdybychom staveli znova, tak cihly to na 100% nebudou
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?