Lepidlo vs. malta - Ytong

Dobrý den, prosím je rozdíl mezi zdící maltou a lepidlem? Máme seznam materiálu na stavbu z Ytongu a máme tam napsanou zdící maltu, zkoušeli jsme hledat na netu a k výrobku se píše tenkrovrstvá malta.. Tak teď nevíme jestli je to to samé nebo jsou to dvě různé věci.. Děkuji
Odpovědět
Řekl bych že zdící malta je pro založení první řady - cihla se ukládá do min. 1cm zdící malty ve které se vyrovná výškově a poté se ostatní "šáry" zdí na tenkovrstvé lepidlo ;-)
Odpovědět
@lisakstavitel to jsme si puvodne mysleli taky.. mame celkem 60 palet zdiva a k tomu je v soupisu 60 pytlu Weber mont. hmota na porobeton, 50pytlu Maxit cementova malta BL... ani jedna z toho neni tep. izolacni aby mohla byt na zalozeni zdiva..
Odpovědět
Musíte mít tepelně izolační? Není to zbytečné? Co říká projekt?
Odpovědět
@lisakstavitel za dva tydny nam prijede zalozit rohy Ytong mistr a mame mit na zalozeni pripravenou tep. izolacni. dalsi rady uz pak byt nemusi..
Odpovědět
Dobrý den, zakládací tepelně izolační malta je pod první vrstvu zdiva v tl. 2 - 4 cm (teď jsem zdil), poté na další vrstvy se dává tenkovrstvá zdící malta přímo od YTONGU - je to podobné jako lepidlo pod dlaždičky.
Odpovědět
@anathreius nakonec jsme se jeste spojili s tim panem co nam soupis delal a vysvetlil nam, ze cementova malta se da na zakladani a ze to je uplne to same jako ta tepelne izolacni, ze se to vubec nerozlisuje, ze to je jen tahak na lidi aby kupovali drahou maltu od ytongu..
Odpovědět
To jasne. Ale pokus uz nezateplujete zdivo napr. Polystyrenem, tak verte ze to funkci ma.
Odpovědět
@neonkarybka Ytong nabízí dvě malty - jedna je zakládací a druhá zdící (té se někdy říká lepidlo, ale je to tenkovrstvá malta). Co se týče zakládací, tak je míchaná s nějakým polystyrenem a má vysoké izolační vlastnosti - takže pokud jak někdo výše podotkl stavíte jednovrstvé zdivo bez dalšího zateplení, je tato malta ideální kvůli tepelnému mostu. Na samotné zdění je už pak v podstatě jedno, jestli máte tenkovrstvou od ytongu nebo baumitu nebo někoho dalšího - nedoporučoval bych ale moc "zdít" na pěnu... takže pokud použijete klasickou cementovou maltu na založení, máte okolo domu 2 až 4 cm tepelný most pokud ho nevyřešíte nějak soklem - no a pokud budete dělat na patro - tak tam už je to zcela jasné. "odborníků" co poradí je vždy milion, ale termokamery pak mluví o něčem zcela jiném. Já stavil dům z lambdy tl 50 + střecha ytong komfort a přijde mě nesmysl když dám fůru peněz za kvalitní materiál si to znehodnotit kvůli pár stovkám ušetřených za zakládačku s výrazně lepším tepelným odporem..
Odpovědět
uz mame vyzdeno. stavime ytong 30+budeme zateplovat, ytong mistr i zednik vse v poradku co se tyce materialu, tak snad je vse ok :-)
Odpovědět
Také mám vyzděno YTONG 30 + budu dávat 15 PS, klasika nízkoenergetický dům. Okna už máme také zaměřena. Práci zdar!
Odpovědět
@anathreius a muzu se zeptat, zakladal vam stabu ytong mistr?
Odpovědět
Nene. Sami netvrdím že je to boží, ale okem je to v pohodě.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?