Má dům z Heraklitu nějaké nevýhody?

Zdravím,mám dům celý z Heraklitu,má to nějaké nevýhody? a hlavně můžu přestavovat, že bych tu a tam proboural zeď a tu a tam přistavěl? Máte s tím zkušenosti třebas i s životností ? A můžu zaměnit stará dřev.okna za nová plastová?
Odpovědět
1
2
Panejo, cely dum z heraklitu si teda ani neumim predstavit =-) Ja tomu teda nijak nerozumim, jen vim ze jednu zed v kuchyni jsme meli z heraklitu..teda jeste mame, ale protoze je to zrovna ta kde je nejvetsi cast linky, vcetne hornich skrinek, tak mi bylo receno ze na ten heraklit to teda pridelat nejde, tak pred to prizdili 7,5 cm zed z tech sedych tvarnic.
Odpovědět
Swetlus, nápodobně. Vypadá to, že z nás Karelll dělá blbce. Nebo má problém ve formě papírového bydlení.
Odpovědět
...takže Karllle, jestli máš buňku z heraklitu, tak je nejlepší ho zbourat, udělat si táboráček (ale bacha na černý dým a ochránce přírody, je tam dost lepidla) a postav si dům.
Odpovědět
Swetlus, heraklit jsou nějaké dřevěné drtiny s cementem a fakt se to dávalo do některých kuchyňských jader. Dnes se to už nepoužívá. Dává se to spíš jako izolace na cihlové domy a podobně.
Odpovědět
co je heraklit? :-N
Odpovědět
Mima, jsou to takové desky, jde to trochu srovnat se sádrokartonem, akorát je to nějaká směs dřevěných pilin, cementu a ještě něčeho. Nejvíc se to používá jako tepelná izolace.
Odpovědět
aha. mozno karelll zdedil :-D alebo tych dosiek mali vela na zahrade. a mozno chceli zateplit dom ale postavil novy
Odpovědět
Karli, jo to by odpovidalo. ta zed kde my ho mame byla nejspis puvodne venkovni.
Odpovědět
Bohužel si z Vás blbce nedělám , milá Karlo6 !!!! Koupil jsem barák , který byl původně jako chatka a dodělali ho jako obytný domek.Stavěl se holt cca před 30 lety! Má normální venkovní omítku. Nevím proč bych si měl vymýšlet, prostě to tak je! Chtěl jsem radu a vysmáli jste se mi je ,to vidět jaké jste prima rádkyně.
Odpovědět
Zjistil jsem si že mezi heraklitem a mezi dřevostavbama(papírákama) co se staví teď, moc vellký rozdíl není.
Odpovědět
ale holt tady musí být každý asi geniální a mít miliardy na trendy v bydlení.
Odpovědět
Karellle, prostě jsem si myslela, že si z nás tady děláš blázny. Heraklit se na obvodové zdi používá běžně jen v USA (nebo teda desky na způsob heraklitu). U nás opravdu ne. Vyjímečně se z něj stavěly cca před těmi 50 lety vnitřní příčky. Ale pak se přešlo víceméně na sádrokarton. A i pokud jej někdo používal na stavbu chaty, tak ne jako nosnou zeď, ale jako izolační vrstvu. Takže se omlouvám, jestli máš opravdu dům z heraklitu. Ale tvůj příspěvek opravdu vypadal tak, že z nás děláš blbce. V opačném případě dej teda aspoň vědět, na kolik tě takový domek vyšel. Určitě sis ho koupil kvůli ceně. Neměl jsi strach do toho jít?
Odpovědět
Článek se načítá
koupil jsem ho kvůli pozemku. cca 4000 m2. samotný domek je velký 5 plus 1 , a doted v něm býv.majitelé žili. Měl jsem strach ale ten pozemek za to stál. Ted ale řeším pro a proti s tím Heraklitem
Odpovědět
nejsou už finance na stavbu jiného a tak řeším jak ho za co nejm.náklady udržet tzv."při životě" i nadále.
Odpovědět
mám trochu strach měnit okna, zařídit tam novou kuchyň obavám se zda to vydrží ,nebo zda se vubec pustit do bourání příček.Ale zas si říkám do ted v tom bydleli lidé a nemeli problém,žádný. Nemám kde se zeptat ,proto zkouším vše.
Odpovědět
Záleží na tom, jaké máš plány. Můj manžel neuznává ani dřevostavby, je to typ, který potřebuje prostě bytelné bydlení. Jestli je to starý domek a plánuješ rodinu, asi bych to zhodila a postavila nový dům. Mně se hrozně líbí roubenky, ale musela jsem se podřídit manželovi a na náš pozemek by se ani nehodila. Taky hodně záleží na tom, jak jsi na tom finančně. Co se úprav týče, tak je to podobná práce, jako bys tam měl sádrokarton. Pokud část některé stěny vyřízneš, tak aspoň uvidíš, v jakém stavu jsou ty cementovodřevěné desky uvnitř.
Odpovědět
nemám ted jinou možnost než se bud pustit alespon do předělání anebo to nechat jak to je. zaleží zda se na tech deskách udrží linka ,okna dveře atd
Odpovědět
Nevím, jak v našich podmínkách, ale právě v USA jsou podobné stavby dělané na životnost 50 let. Jestli nemáš kde bydlet a nemáš peníze na nový domek, tak to asi budeš muset nějak risknout. A nezkusil ses zeptat přímo v nějaké firmě, kde dělají dřevostavby? I když teda já jsem pracovala v oboru a tak vím, že dnes ti kluci, co ty firmy mají, tak už se s heraklitem setkávají jen jako s izolační vrstvou a asi by v tomhle taky moc neporadili.
Odpovědět
nemám právě kde se zeptat. na internetu a všude jinde se o tom píše už jen jako o izolaci. životnost 50.let? dočetl jsem se že to prý dost často praská a trhá se to?
Odpovědět
Dělala jsem teda ve správě nemovitostí a organizovala výstavbu nemovitostí. O tomhle vím proto, že můj vedoucí odešel a založil si s kámošem právě firmu na výstavbu dřevostaveb, takže jsem od něj tyhle řeči poslouchala o různých materiálech pořád, když jsem s ním byla v kanclu.
Odpovědět
takže co bys mi doporučila?
Odpovědět
karle, tady většinou nejsme stavební odbornice(až na pár výjimek), když tu některá něčemu rozumí, tak je to většinou až to, s čím má vlastní zkušenost. A to stavba z heraklitu asi nebude, takže by nejlepší bylo jít za nějakým projektantem/stavařem... Až budeš vědět, jak to teda s takovým domkem je, budeme rádi, když se přijdeš podělit o zkušenosti. Ale popravdě, jestli je to něco na způsob sádrokartonu, tak si nedokážu představit mít z toho dům. Jaký to má třeba tepelně-izolační vlastnosti? Jinak já jsem pro dřevostavby a co jsem tak koukala, tak nosnosti těch zdí jsou víc než slušný, tak třeba to ani tím heraklitem nebude taková hrůza.
Odpovědět
chata nebo domek stojí už přes 40 let asi....topení plyn
Odpovědět
Nevím, jestli je u heraklitových staveb životnost 50 let. Ta se uvádí u těch amerických "papírových" domečků. Ty nejsou přímo z heraklitu, jsou to nějaké podobné desky, víc tvrzené. Přijde mi to tak nejpodobnější. Moji rodiče bydlí v domě, kde se ještě dělaly právě příčky z heraklitu. Na poklep je to takové duté, věčně mají vyhořenou elektriku (ale to asi není tím) a nemůžou nic těžkého věšet na stěny (ale myslím, že lehčí kuchyňskou linku by to uneslo). Popraskané to mají, ale ten dům je postavený ještě před první světovou válkou, takže je to logické. Obec jen řeší vystěhování všech obyvatel a chce ten dům už shodit. Ale teda nosné stěny mají všechny cihlové. Fakt si neumím představit, že by heraklit unesl dům.
Odpovědět
tepelné ztráty jsou kupodivu minimální. Koukal jsem ale že je z heraklitu mnoho chat a chatiček s celoročním užíváním Otazka je furt ta životnost a vydrž matroše
Odpovědět
když to shola popíšu tak je to pár sten ,malé mistnosti a plechová nebo plechem pobitá střecha. El. v pohodě,odpady taky ,plyn po celém objektu. tim že to má nízké stropy tak je to okamžitě vyhřáté.puvodní majitel tam topil i kamny na tuhá paliva.
Odpovědět
Karle, tak to by mě u nosných zdí z heraklitu zajímalo taky. Neli, právě mám obavu, že v tomhle Karlovi neporadí ani projektanti. Nejspíš mu doporučí to zbořit a postavit něco z dnes používaných materiálů. Heraklit se dnes už nepoužívá ani na příčky, opravdu jen jako izolace. Podle toho to ztrátám tepla brání, ale jinak nevím.
Odpovědět
a nebo :-N
Odpovědět
volal jsem už i pár stavebníkům a vědí houby,prostě bych musel najít někoho kdo to bud stavěl(což pochybuju) anebo někoho kdo v tom bydlí déle než je 50.-ti letá životnost domu
Odpovědět
a nebo ?
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?