Máte zkušenosti se stavebním materiálem typu Velox?

Ahojky, máme v plánu stavět a nemůžeme se rozhodnout zda dřevo, cihla, nebo tento divný název zahrnující oboje dohormady (+beton ) :-)))) Děkuju předem, halvně mě zajímají zkušenosti.
Odpovědět
@nickijanicka Velox je ztracené bednění z dřevocementu vylité betonem, takže s "klasickou" cihlou to moc společného nemá...
Odpovědět
Ano, ano, přesně tak, a znám firmu která staví z tohoto domky, je to za pár týdnů postavené...ale jak moc je to kvalitní?
Odpovědět
@nickijanicka "Kvalitu" Veloxu lze posuzovat podle mnoha různých parametru a s nimi souvisejících subjektivních priorit (= tepelněizolační, zvukověizolační, akumulační vlastnosti či možnosti násedných změn dispozic, dodatečné instalace rozvodů vzduchotechniky...) - poněkud tendenční článek, v jehož závěru je však alespoň porovnání technických parametrů "nosné" obvodové zdi z Cihly vs. Pórobetonu vs. Veloxu (ale pozor - bez venkovního zateplení, což je dnes již samozřemost) viz http://www.projektant.cz/text/proc-st... Jinak my právě zkolaudovali dřevostavbu - viz fotka v mém fotoblogu - takže jsem sice řešil technologické rozdíly u jednotlivých systémů řešení dřevostaveb, které jsou obrovské, ale praktické zkušenosti teprve budou, až budeme pár let bydlet...
Odpovědět
Čerstvá zkušenost se systémem VELOX. Stavět jsme začali v dubnu 2011, 19. listopadu téhož roku jsme se stěhovali. Máme systém Velox - ztracené bednění - izolace 18 cm šed. polystyrénu, pod omítkou zvenku 3 cm polystyrénu. Velký důraz jsme kladli na zateplení střechy a podlahy - máme bungalov o rozloze 230 m. Všude sádrokartony, žádné omítky . Tepelná pohoda fantastická, vlhkost se pohybuje kolem předpisových 50 %. Máme dům hodně prosklenný na jih a západ (trojskla) a tak máme za slunečních dní velké tepelné zisky. Topení zapíná v podstatě ráno a večer i v těchto mrazech. Zálohy na plyn (topení a TUV) mám stanoveny 1.800,- Kč a jak zatím sleduji spotřebu, tak to bude bohatě stačit. Vytápíme v noci na 19 st., ve dne 21,5 - 22 st. Takže po 2,5 měsících bydlení jsme VELMI, VELMI SPOKOJENI.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
...velox ma jednu nevyhodu jedna se o 55 let stary stavebni system a podle mne jiz nevyhovuje v klicovych bodech dnesnim standardum. jeden z nich je osteni kolem oken. je tam pouzita drevostepkova deska spojujici exterier s interierem a VYTVAREJICI TEPELNY MOST-protoze v drevostepkove desce jsou NEUZAVRENE VZDUCHOVE MEZERY TZ. LAMBDA(tepelny odpor) mizerny . v mem pripade mam trojskla a kolem oken vniká chladny vzduch-mereno termokamerou. okna byly nekolikrat preizolovany UR penou. vysledek PORAD stejny tepelny most !! dodavatel Veloxu mne odmitl s tim, ze: je to podle postupu(55let stareho!!!) a "nemate prece pasivni dum(....tak co bych sakra chtel....ze??)".....u POROTHERM se dava na osteni ruzovy nebo zeleny "polystyren"- a tak to ma byt!!!!
Odpovědět
...jo dum je postaven 2010........a mel jsem stavet z porothermu....
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
my máme postavené z veloxu a čo sa týka kvality, tak nijaký rozdiel nevidím oproti tehle. stavebný systém je veľmi kvalitný sám o sebe, podstatné si je zvliť spoľahlivú firmu na stavbu, aby to tá nepohnojila. velox je velmi nadčasový systém, len čo z toho ked vám to zle spravia...tak sa do tejto casti oplatí zaivestovať a potom aj ušetríte na energiách, navyše veľmi rýchlo budete bývať vo vlastnom.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
my jsme postavili z Veloxu bungalov 2008, zkusenosti zatim velmi dobre. Tepelna izolace 10cm polyst. desky plus izolacni omitka. Strop zateplen vatovymi deskami plus drevena podlaha pudy. Topeni podlahovka (plocha baraku 185m² bez garaze a terasy) plus ve velkych mistnostec radiator. Rocni spotreba plynu cca 950m³ a to vcetne TUV a vareni. Okna (dvojsklo) ani jejich okraje se nepoti. Co je treba je trochu vic a to i v zime vetrat. To je dano ale plastovymi okny. Jinak naprosta spokojenost alespon zatim
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?