Materiál Ytong Theta. Máte z něj postaveno?

Profilova fotka
Ahoj, budete někdo stavět nebo máte postaveno z tohoto materiálu? jak jste spokojeni? :-) Díky za reakce
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Taky z něj hodláme stavět, takže si ráda počkám na reakce:)
Odpovědět
@boomer my z něho stavíme, zatím jsme nelitovali :-)
Odpovědět
@boomer My bydlíme od listopadu. A zatím spokojenost. ;-)
Odpovědět
V podstatě budete spokojená vždycky ať už si zvolíte jakýkoliv systém obvodové stěny. Popravdě se tato volba značně přeceňuje. Líbí se Vám? Vyhovuje Vám cena? Jděte do toho 8-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
Ahoj, co byste prosím zvolili Ytong Theta 500mm nebo Ytong P2 400 (300mm) + 200 mm polystyren ?
Odpovědět
@obla my zvolili thetu bez polystyrenu..jediný problém bylo sehnat firmu, která umí udělat házenou omítku..:))) Rozhodli jsme se pro po konzuktaci s architektem a zástupcem pro ytong.
Odpovědět
@hanqad Verim ze architekt bol s proviziou od zastupcu ytong spokojny.
Odpovědět
Profilova fotka
@pzad moc nechápu vaši poznámku o provizi, my tedy taky stavíme z ytongu, ne z thety, ale z lambdy a nikdo nám to nenutil, s ytongem spokojenost :-) ;-)
Odpovědět
@obla V projektu mám zatím 30cm ytongu P2 400 + 20 cm polystyrenu.
Odpovědět
Profilova fotka
@viados @hanqad Děkuji za reakci, pro nás bude kvůli statice lepší si ta theta a zateplit můžeme eventuálně taky, kdyby to nestačilo. Přikláním se tedy spíše k theta plus trojskla. Co myslíte?
Odpovědět
@magdina01 na tom není co nechápat. Architekt nebo projektant doporučí obvodové zdivo daného výrobce, protože z toho něco bude mít (provizi). Nebo věříš, že jsou opravdu tak nezávislí? Spousta lidí bude "slepě" souhlasit, i když se může nabízet něco jiného a možná i výhodnějšího. @obla já jsem ytong zavrhl, stavět budeme z cihel (porotherm nebo heluz, ještě uvidíme), proto nevím, co má ytong za výběr šířek, ale podle mě je hloupost stavět z padesátky s tím, že kdyžtak zateplím. Teď to beru podle sebe, takže v tom nic osobního nehledej, ale dobrý je se o to zajímat a buď jsem příznivcem zateplení polystyrénem nebo ne. Pokud si někdo nepřeje obalovat barák plastem, tak ať vybere cihlu, kterou nebude muset zateplovat a pokud někdo "honí" tepelněizolační hodnoty, tak prostě dá tenčí zeď a zateplí polystyrénem nebo vatou. Koupit cihlu padesátku a pak jí zateplit, tak to je vyhazování peněz. To nemluvím o tom, že pokud někoho trápí nedostatek volného místa, tak si ho ještě ubírá. Na našem domě jsem snad již finálně rozhodnut (měnit se může pouze šířka polystyrenu, tloušťka cihly by měla staticky vyhovovat) pro cihlu 30cm + 16cm polystyrenu. Trojskla budou na 100%.
Odpovědět
Profilova fotka
@radim83 Díky. Není to myšleno tak, že chci 50 a zateplit. Ale raději bych 50ku bez polystyrenu. To zateplení dodávám jen jako možnost, co kdyby .. ale nepředpokládám, že by 50ka cihla a trojskla nestačilo. Necháme si to propočítat a uvidíme. Nám by se to hodilo už kvůli statice. Jen mě zajímají názory nezávislých uživatelů .. i když je jasné, že většina lobuje za své rozhodnutí. Pokud pro něj má argumenty, chci je slyšet, abych si i já, laik bez zkušeností mohla udělat nějaký obrázek. :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@obla Vy nechcete argumenty, vy chcete potvrdenie, ze ste si vybrali dobre. Argumenty su tu vo fore v x vlaknach, kde sa biju dychaci proti eps-karom, vlnaci proti eps-karom, tehlari proti ytong-arom. S mojej skusenosti, ti co sa rozhodovali na zaklade sedliackeho rozumu a s kalkulackou v ruke volili vacsinou tenksiu stenu a zateplenie, ta druha strana, ktori sa rozhodovali na zaklade pocitov, marketingovych reci a reklamy volili hrubu stenu a materialy ako theta a protherm profi (tehla s vatou vnutri).
Odpovědět
Profilova fotka
@pzad Víte lépe co chci, než já sama? :-) Jste dokonce o level výš, než můj muž. Jak jsem zmínila, u nás je to vhodnější kvůli statice .. ale zajímá mě to na poměru kvalita/výkon/cena ... Neptám se prodejce stavebnin, ani panáka s letákem u hobymarketu, ale lidí, kterým dům stojí a mohou hovořit z vlastních zkušeností a říct mi, jestli by dnes volili jinak, nebo naopak, neměnili by. Neberu si to osobně, jen byste mohl ochladit své vášně, selský rozum mám, reklamy mě nezajímají .. a jediné, kdy se Vás chytnu za slovo .. je to "pocitové" ..
Odpovědět
@obla pokud jde o cenu, tak je levnější postavit z úzké zdi a zateplit polystyrenem, propočty jsou na tzb-info. Jinak my bydlíme v 24 cm cihle + 20 polystyren. Větrá rekuperace. Roční účet za provoz za tuto zimu 5.200 Kč plyn za ohřev vody a vytápění + 3 kubíky dřeva.
Odpovědět
@obla Pevnost muriva z theta 50 cm je priblizne rovnaka ako pevnost muriva z 25 cm ytong P4-500, akurat mur z theta bude tazsi.
Odpovědět
Profilova fotka
@pzad Díky za informaci .. Je pro mne cenná.
Odpovědět
@pzad nějak nechápu, vzájemně jsme je oslovili my, nikoli dohodil ten nebo ten!
Odpovědět
@obla naprostý souhlas, přesně tak to máme a opravdu jsme velmi spokojeni
Odpovědět
@pzad jenom pro info, materiál jsme si vybrali sami! půdorys domu a veškeré materiály jsem si zvolily samy až následně probrali z architektem a ještě si pozvali obchodního zástupce, kterého nám poslal přímo ytong který s námi jednotivé tvárnice probral
Odpovědět
@radim83 nechápavé to je, když si vy osobně vyberete materiál a architekt stím nemá nic společného!
Odpovědět
@obla Jinak pokud zvolíte thetu bez polystyrenu určitě už zateplovat nebudete, protože to není potřeba
Odpovědět
@hanqad "Rozhodli jsme se pro po konzuktaci s architektem a zástupcem pro ytong. " není toto tvoje poslední věta z příspěvku z 19.9., 9:33? Já to teda chápu tak, že jste se rozhodli pro své řešení PO konzultaci s architektem a zástupcem Ytongu. tím bych to ukončil.
Odpovědět
@radim83 velice jednoduše, něco si vybereš jako my ytong Theta a následně to řešíš s odborníky, zdali volba bude správná. A po konzultacích a shromažďování materiálů jsme se jen ve správné volbě ujistili. Toť vše. Sama jsem hledala projektanta a zrovna tak zástupce Ytong, ani jeden mi druhou stranou nebyl doporučen. Pochopitelně jsme řešili i jiné možné materiály.., ale již jen okrajově. V podstatě jsme byly již rozhodnuti.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
Projektant ktery doporucuje ytong na novostavbu tak pravdepodobne cini za provizi a nikoliv z presvedceni.
Odpovědět
Profilova fotka
@hajra tak to by mě zajímalo, proč si toto myslíš?? To bys mohl pak prohlásit naprosto o každém materiálu a o všech firmách, že je na ně projektant "napojený" a dostává za to provize. My osobně jsme se taky rozhodli sami pro Ytong 500 a nikdo nás o tom nepřesvědčoval
Odpovědět
Profilova fotka
No mozna jsem to impulzivne prehnal, ale Ytong opravdu neni stastny material na obvodove zdivo. Jedinou vyjimkou je, pokud chcete stavet svepomoci. Jinak svymi vlastnostmi ytong vubec nepresvedi.
Odpovědět
Profilova fotka
Výhody Ytongu: přesnost, snadné opracování, homogenita materiálu, výborné tepelně izolační vlastnosti, nízká objemová hmotnost. V podstatě se podobá stavebnici, není náročný na řemeslné dovednosti. S pozdravem technická podpora Ytong.
Odpovědět
Profilova fotka
hajra> tak mi prosím osvětlete NEvýhody ytongu pro nový přízemní bungalov, který bude logicky dobře izolovaný a navržený. můžete ty nevýhody porovnat např. s tím nejčastějším konkurentem - pálený porotherm aspol. já můžu jmenovat jen nevýhody z opačného pohledu, tak bych se rád přiučil ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@standum @hajra Tak to mě také zajímá a zdovolením se zapojuji. My aktuálně přemýšlíme, jestli Ytong 45 nebo Theta, zateplovat nechceme (hlavně kvůli případným hlodavcům v izolaci, aktuálně několik případů v okolí, ale to tady teď řešit nechci).
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?