Nanášecí válec na lepidlo, dá se půjčit?

Profilova fotka
Ahoj. nevíte někdo jestli jde půjčit na pár dnů ten nanášecí válec na lepidlo jak se s jeho pomocí lepí cihly při hrubé stavbě??? A máte s tím někdo zkušennost? Myslím čím to nanášíte vy...??? Díky moc ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Viděla jsem to v praxi a slyšela na to různé názory, většinou negativní. Naši zedníci to normálně nanášeli hladítkem s většími zuby a naprosto v pohodě. Máme samozřejmě systém přesného zdění. Vím, že někteří stavebníci to dělají i válečkem na malování. Nám se opravdu ale osvědčilo to hladítko.....
Odpovědět
Profilova fotka
No ten nanášecí váleček je dobrá věc. Myslím že pokud jste zakoupily cihly někde ve stavebninách tak si myslím že by vám ten váleček mohli zapůjčit, alespoň u nás ve stavebninách to tak funguje. Ano lze to nanášet hladítkem i válečkem na penetraci ale je zbytečně velká spotřeba lepidla. Bežně se k broušeným cihlám dodává pytel lepidla na dvě palety. Ale je to opravdu pokud to děláte tím nanášecím válcem, pokud ne tak se ta spotřeba zvyšuje..a to lepidlo taky není úplně levná věc tak proč zbytečně platit více že?? .... :-)
Odpovědět
Zdravím, my ho používáme (teda hlavně je to má funkce) a je to ok, jen se musí semtam omýt, aby se nezanášel, když jsou vedra, lepidlo rychle schne a dělaj se hrudky. Vrstvičku udělá nádhernou, kam se s ním nedostanu, musím doplňovat lžící a to se vůbec nedá srovnat, ani napodobit. Muž ho koupil přes aukro 1x použitý za 3 tisíce, pak ho prodáme dál. Kumšt je namíchat lepidlo tak, aby zbytečně nevytýkalo, když se zastavím, ale aby se dobře nanášelo. A doporučuju ochranný pomůcky při míchání, hlavně vysoký rukavice, ač jsem dost odolná, po lepidle se mi nějak vysypaly ruce a mám na nich děsně citlivou kůži. Snad to brzo přejde.. Jinak je to krásná práce, jak se udělá dlouhá souvislá vrstva a nemusí se řezat cihly, roste to jak z vody.
Odpovědět
Profilova fotka
MOC Vám všem děkuju za názory-určitě si z nich něco vyberem, ale je fakt že tím válečkem nebude zbytečná spotřeba. Ani už nevím proč to přítel nepůjčil ve stavebninách-musím to zjistit... :-) Jinak teď v sobotu začínáme, tak snad to bdu ev pohodě a mohla bych to teda zvládnout nanášet i já ;-) Mějte se a díky 8-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Zdravim chci se zeptat jestli jste si prvni saru zakladali sami nebo jste vyuzivali sluzby primo firem(heluz,wienerberger)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak mi jsme používali váleček na malování ten na husté barvy a šlo to perfektně. Nusí se to lepidlo namíchat husté, aby nestěkalo moc do spár ( cihly Heluz broušené). Zvládla jsem to nanášet i já takže doporučuji.Dokonce nám lepidlo i zůstalo a to jsem s ním nešetřila :-D
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
My jsme si původně chtěli nanášecí válec na lepidlo půjčit, ale když jsme to propočítali, tak by se fakt zaplatil nový. Takže jsme ho nakonec koupili (originál od Heluzu) a odvedl skvělou práci, zedníci si ho nemohli vynachválit. Navíc byl celonerezový, takže po umytí byl vždy jako nový. a jako bonus jsme k němu při prodeji na bazaru přidali přidělané přípravky na 40 a 30 cm, které nám vyrobil kamarád. Pokud tedy chcete rychle a bez problémů stavět, kupte ho na internetovém bazaru, je to levnější a potom ho můžete dál prodat., takže určitě neproděláte. Tak tolik naše zkušenosti, snad Vám pomohou.
Odpovědět
Profilova fotka
Nanášecí válec super věc zdil jsem sám 44 porotherm půjčil jsem si ho ve stavebninách vyzdil jsem obvodové stěny domu a vyzdil garáž za cca 20 dní z toho pár dní pršelo dělal jsem to poprvé a ve stavebninách jsem ukecal dobrou cenu vyšlo mě to na cca 1800kč. Vnitřní příčky jsou lehčí a tak jsem je máčel v lepidle a nebyl třeba nanášecí válec.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?