Obvodové zdivo Lambda YQ bez izolace - ano či ne?

Budu stavět bungalov, a jako obvodové zdivo bych chtěl použít Ytong Lambda YQ 450 nebo 500, ovšem bez izolace. Ale dostala se ke mě informace, že postavit obvodové zdi z porobetomu bez polystyrénu, je prý chyba. Neb prý porobetonové tvárnice pracují a pak jsou na fasádě vidět jejich obrysy. Prý je to známá věc, že se na Ytong musí dát alespoň osmička polystyrén, právě a jen kvůli tomu, aby ty obrysy nebyly vidět. Je to pravda?
Odpovědět
Profilova fotka
Nevim, jak je to s prokreslovanim obrysu, to bude zalezet hodne na typu omytky, ale davat tenkou vrstvu neprodysneho izolantu na superizolacni zdivo je podle me blbost. Teplota na rozhrani izolantu a zdiva pak bude pod rosným bodem a díky tomu, že Ytong je dost porovity zde muze v zime kondenzovat znacne mnozstvi vlhkosti, ktera v nejhorsim pripade muze I zmrznout a tim vest k poskozeni zdiva.
Odpovědět
@jakuda Také si to myslím a můj původní záměr (který stále trvá), je na tento Ytong bez izolace. Ale toto jsem slyšel od jednoho člověka, který se stavebními pracemi živí, tak si to chci nějak ujasnit, slyšet i jiné názory.
Odpovědět
Spíše bych se podíval na to co doporučuje výrobce pro konkrétní výrobek - tj. doporučená skladba stěny.
Odpovědět
taky budu stavět z Ytong Lambda YQ 450 bez izolace a náš stavitel neříkal, že by to měl být problém, schválně se ho na to ještě zeptám
Odpovědět
Profilova fotka
taky z toho budeme stavět a bylo nám řečeno že když se da sítka lepidlo a potom fasáda nic by nemělo jít vidět.Tak doufám že to tak bude ale myslím že kdyby to tak nebylo lidi by z toho stavět nechtěli a ani nestaveli :-)
Odpovědět
Mám postaveno z Ytong Lambda+ 375 a zateplovat nebudu. Pouze použiji vnější omítku pro porobeton doporučenou výrobcem. Ony tvárnice nepracují, ale pracuje pojivo mezi nimi, což ale u Ytongu není, jelikož se lepí na 1-3 silnou vrstvu. Problém může být s prokleslenim tvárnic na omítce. Dle výrobce, pokud bude vrstva omitnuti 10-15 mm, neměl by být problém.
Odpovědět
Zdravím, Taky se chystám na Ytong 450, jen nevím jestli Lambda+ nebo YQ a určitě bez izolace. O těch obrysech jsem taky čet, je to tím, že buď je malá vrstva omítky, nebo stavař nedal tvárnice přesně na sebe. Aby se zabránilo práskání, musí se dát tkanina (nebo jak se to jmenuje). Jak to budete mít velký?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Zdravím :-) Ještě by mě zajímal rozdíl mezi Lambda YQ, Lambda+, Theta a Theta+?...
Odpovědět
Profilova fotka
Stávající dům mám z Porothermu 44 + 6cm polstyrén . Nyní jsem se rozhodl pro výstavbu menšího bungalovu a po různých konzultacích a výpočtech budu stavět z Ytong Lambda+ 375 a zateplovat nebudu .
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, není to pravda. Pokud se objevují nějaké problémy na fasádě, je to z důvodu nedodržení technologických postupů při zdění či omítání a hlavně použití nesprávných vnějších omítek. Správná omítka je tato: http://www.ytong.cz/lehcena-omitka-yt...
Odpovědět
Také budeme stavět z Ytongu Lambda+ 375 a zateplovat nebudeme. Naopak nám bylo zateplení vymluveno. Musela by se dát velká tloušťka polystyrenu, aby rosný bod nebyl ve zdivu, ale v izolaci a to je při tomto materiálu a jeho parametrech nesmysl.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Dobrý den, nevíte prosím někdo, jak maximálně vysokou mohu postavit obvodovou zeď, než se bude muset udělat věnec? Jedná se o Ytong Lambda 450. Kdysi jsem někde viděl, že výrobce doporučuje max. 3m, ale nedaří se mi to nikde dohledat. Ještě nestavím, jen si pro sebe kreslím možné varianty domu na pozemku.
Odpovědět
Článek se načítá
@tente84 Nechci být hrubý, ale když Vám nápíšu, ze 20 m výšky není problém, tak mě poslechnete? Neblázněte. Od toho tu jsou hlavně statici, popř. jako předběžnou informaci bych bral přímo od výrobce.
Odpovědět
@specnaz84 Děkuji za reakci. Samozřejmě bych nestavěl na základě informací z internetu bez odsouhlasení statikem. Proto jsem také psal, že je to pouze informace pro mé kreslení možných variant domu.
Odpovědět
Profilova fotka
@tente84 Dobrý den, ano, standardně je to u RD cca 3 m.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?