Poptával jste někdo cihly přes stavební firmu?

Prosím nepoptával někdo cihly přes nějakou firmu stavební? nevyšlo levněji? ROzhoduji se mezi ecotonem a porothermem - cihla širší bez dalšího zateplení
Odpovědět
@inter71 tak to by mě vůbec nenapadlo. Cihly jsem poptával v několika stavebninách. Je to už přes tři roky, co jsem poptával cihly, ale bavil jsem se tenkrát s jednatelem stavební firmy, co nám dělala část baráku a došlo i na ceny materiálů a když jsem mu říkal, kolik jsem platil za cihlu, tak mi řekl, že je docela smutný, když stavební firma kupuje cihly za hodně podobnou cenu jako koncový zákazník. Zdili jsme z Porothermu Profi 30.
Odpovědět
@radim83 je jistě hodně takovýchto ,,smutných´´ firem. Měl jsem možnost porovnat několik nabídek co jsem dostal já ve stavebninách a co mi nacenila firma za materiál a práci. Nestačil jsem se divit jak je možné, že firma, která odebírá kvanta materiálů mi nacenila např. 1 ks střešní tašky na 32Kč kdežto já jsem to měl za 22kč. Rád zaplatím za dobře udělanou práci člověku, který danému oboru rozumí a umí ho, ale nebudu ho připlácet ještě jako překupníka. Těch 32 kč totiž byla ceníková cena a jen na materiálu na střeše by si přišel na dalších 50 000Kč.
Odpovědět
Nevím, jak u cihel, ale třeba střešní okna (Roto) jsem sehnal přes stavebniny za cenu, kterou by prý přímo náš pokrývač nedostal. Navíc nevím, proč by to stavební firma měla dávat levněji. I kdyby to přímo sami nevozili, tak budou mít nějakou práci s objednáním, fakturací, případně reklamacemi ... Pokud to nebude nějaký kamarád, tak to nedává smysl.
Odpovědět
@pepa89 Jak si myslíš, že firmy fungují? Všichni nakupují materiál levněji, někdy je to o pěkný balík, a hodí si na to marži. Podle mě minimálně 15% na to napálí. Jen za práci ti nikdo dělat nebude :-) Aktuálně řeším podlahy a jen vinyl jsem schopen si sehnat o 8000 levněji, než mi dává podlahář. Když jsem se s ním o tom bavil, říkal mi, že to prostě takto dát nemůže, že by to pro něj bylo nezajímavé. Tak fungují všechny firmy.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?