Porotherm cihla plněná minerální vatou, zkušenosti

Máte někdo zkušenost s těmito cihlami? Doporučili byste je?
Odpovědět
Také by mě to zajímalo. zejména od lidí, kteří s touto cihlou stavěli v době, kdy to byla úplná novinka. Zajímalo by mě totiž, jestli jsou tepelně-izolační vlastností těchto už pár let starých domů stejné, jako v době ihned po dostavění. O degradaci minerální vaty toho totiž moc nevím. Ale jedno máte jisté, pokud chcete pořádně zateplený nový dům a máte dostatek rozumu, abyste na to nenalepila tu zrůdnost jménem EPS, máte jen 2 možnosti. Dražší sendvičové zateplení, nebo plněné cihly. Wienerberger plní minerální vatou a Heluz polystyrenem. Papírově je Heluz ohledně izolace lepší, ale je křehčí a polystyren je hrůzný materiál, i když nevím, jak to je s jeho degradací, když je uzavřen v keramice.
Odpovědět
Dobrý den, také nás toto zajímá, v původní propjektové dokumentaci máme cihly Heluz a dále polystyrenové obložení - čemuž se chci vyhnout a změnit stavební materiál na Porotherm T Profi - jak je to s těmito cihlami - vlastnosti prosím? Jak je to se změnou použitého materriálu oproti projektu prosím? Ještě jedna věc, v projektu jsou 2 balkony, ty ale stavět nechceme - stačí ohlášení na SÚ - změna stavby před dokončením nebo je potřeba projekt o toto doplnit - změnit? Jak je to dále s ubráním jednoho střešního okna prosím? Děkujeme za odpovědi
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Polystyren je svinstvo, do vnejsiho plaste zatepleni ano (co jsem se dival, neni alternativa-rozumej cenove nesebevrazedna), ale primo do cihly bych ho nechtel. Ted se zjistilo, ze ty starsi typy polystyrenu jsou nezdrave, kdovi co se zjisti za par let a z cihly uz ho nedostanete!!! Z t-profi mame jen zed mezi domem a nezateplenou garazi (kde podle projektu mel byt 10cm polystyren). Ted bych postavil ale cely dum z t-profi. Nejsem uplne bio clovek, ale z polystyrenu mam trochu respekt (zdravi, horlavost atd.)
Odpovědět
Profilova fotka
@maran78 Zmeny projektu jsem taky resil, co neni evidentne videt nema cenu resit (material), ubirani oken je taky sumak, ty balkony...zalezi kdo vam bude kolaudovat... Zeptal bych se na stavebnim urade a mate jistotu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?