Porotherm. Na kolik by nás vyšel?

Ahoj,nevite nekdo nahodou na kolik by nas vysel porotherm pro dum stredni velikostni kategorie,zastavena plocha 140 metru,dvoupatrovy!!!!Dekuji moc
Odpovědět
Profilova fotka
co oslovit stavebni fimu - oni ti to nakalkuluji a hlavne uz maji nejake odberatelske slevy...
Odpovědět
maria, spocitej si delku vsech sten a jejich vysku (z pudorysu delku a z rezu vysku) a vynasob to silou tvarnice..asi to bude 0.25 nebo 0.30, abys dostala m3 a podivej se k nim na web na ceny.
Odpovědět
Maria - myslíš komplet RD nebo jen ty tvárnice? Pro tvárnice ti dala návod Caft (a budete mít od nich i strop?), pro celý dům si spočítej obestavěný protstor: 140m2 x výška 6m výška (patro, podkroví a něco málo na základy) x orientační cena za m3 - 5.500,- - takže se blížíš k 5mil. za dům na klíč ;-) ,ale to je jen nástřel, ušetřit (nebo naopak rozšoupnout) se dá na ledasčem. I ten Porotherm má 100 způsobů, jak postavit zeď: 400 STI bez tepelné izolace, 250+10 cm tepelné izolace,.... ještě před rokem vyšlo levněj si postavit dům "jen" z těch STI tvárnic bez izolace, dneska už je ta cena sorvnatelná s 250+10 cm tep.izolace, která má mnohem lepší parametry, takže i menší náklady na vytápění,...
Odpovědět
Oprava - STI tvárnice má Heluz, Porotherm má značení "Si" ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Obnovuji téma, jen s jiným dotazem :-N Máte někdo cihly Porotherm popraskané? Došla nám várka cihel a většina z nich je hodně popraskaných, tka nevím jestli výrobce nedodržel technologický postup, či popraskaly převozem a nebo to může být 2 jakost? Máte někdo zkušenost?
Odpovědět
Cori, pokud jich není moc, tak bych to nechala tak. Bude spoustu odřezků, cihly budete tak jak tak půlit. Ale nevím, jestli jsou popraskané na malé kousky nebo je třeba cihla rozpůlená na dvě části? Pokud jsou vejpůl a není jich moc, tak je to v pohodě. Jo a ještě...vy máte broušenky nebo P+D? U broušených by byl asi problém. =-)
Odpovědět
Profilova fotka
no vypadá to na každou 3 ]-( , k tomu jsou ještě nestejnobarevné, spusta je jich takových písčitých - dožluta a cihla by podle mne měla být dočervena (cihlová :-N ) Máme Porotherm 30 CB P 10 - tak nevím, to sou broušenky? :-N
Odpovědět
Jo to jsou broušenky. Barvu bych neřešila (u nás byla taky každá cihla jiná), ale na ty rozbité bych se zeptala u prodejce, jestli si paletu odvezou a přivezou vám novou. A ještě bych to zkonzultovala s někým, kdo vám to bude stavět... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojte, tak dneska jsme měli na stavbě přizvaného technika od Wienerbergra ohledně našich - dle mého špatných cihel (foto v albu). Takže závěr: praskliny, trhliny, pavučinky - nejsou žádný problém, je to 1. jakost a tudíž se nemusí vyměnit a zvesela se můžou použít. Jsem hodně naštvaná. Bo s pavučinkou je každá 3 a s prasklinou je jich na paletě tak 1/3. Tak nevím jestli je to opravdu normální - já doposavad viděla jen hezké cihly, sem tam prasklé, ale rozhodně ne tolik. A bílý povlak, který vznikne špatným skladováním si máme kartáčkem očistit.
Odpovědět
Cori, tak pro příště, až budete něco takového přebírat, tak bych to nepřebírala a náklaďák poslala šmahem zpět. To je asi jediné řešení. Jinak je to teda pěkný hnus... S něčím takovým jsem se setkala u Bramacu, prý že si máme protisněhové tašky, které vypouští bílý sajrajt vyčistit nebo úplně odstranit a tím považovali věc za vyřešenou. Ale my trvali na výměně a regulérní reklamaci a ejhle ono to najednou šlo... :-o Ještě bych zkusila podat návrh na přezkoumání kvality a stavu vašich cihel písemně. Víš jak to je - jeden pán povídal a jak to budou mít na stole písemně, tak už to budou muset řešit... A možná jinak. ;-) Tak hodně štěstí!
Odpovědět
Profilova fotka
Alčar dík, ona to přejímala firma - takže si o tom myslíme své :-( a jelikož technik od výrobce potvrdil jejich verzi, tak my s tím už moc nenaděláme a ničeho se asi normální cestou nedomůžeme, dohadovat se s právníky či jinak, na to nemáme žaludek... S těma taškama to taky musel být opruz, sou fakt vtipní, člověk si zaplatí kvalitu a tu očekává a oni ti ještě řenou - vyčistěte si to, takt nesolidnost.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?