Přerušení hrubé stavby na zimu bez střechy

Profilova fotka
Zdravím , bohužel vyřizování na úřadech se protáhlo a začneme stavět později , tak už ted vidím, že to nestihneme dát letos pod střechu :-( , jak tedy postupovat s hrubou stavbou udělat letos jen základovou desku nebo i obvodové zdi s panely pro 1. patro a pak to celé popřikrývat ? máte s tím zkušenosti ? (stavba cihly heluz + spirol panely , střecha pak krov 45° a tašky. Děkuji
Odpovědět
my jsme minulý rok začli stavět cca v tuto dobu a do konce roku jsme stihli mít dům obyvatelný. Dům bych nechal bez krovu a bez střechy v pohodě cihla to vsechno zvladne.
Odpovědět
@wario Budete stavět svepomocí? My jsme začali v půlce října a začátkem prosince jsme byli pod střechou-taky cihla.....dost jsme se toho báli a všichni říkali, že to stihnout prostě musíme, jinak hrozí riziko, že nám voda a mráz cihly poškube. Že se to nikdy nedá zakrýt 100%....no nevím, já bych udělala základovku a nechala to stát.
Odpovědět
Zdravím, myslím, že největší problém může být s podkladním betonem při nevhodném materiálu pod ním se deska zvedne. Při mém tempu mi to promrzlo dvakrát, jednou bez střechy a podruhé bez oken a se střechou. Cihly vpc a na příčkách cihlovzduch bez problému, poprvé už byl věnec.
Odpovědět
Profilova fotka
@wario Vzhledem k tomu, že nestavíš na horách, tak bych se toho nebál. Nikde není napsáno, že bude letos / příští rok taková zima jako byla nyní. Naopak to co jsme letos zažili byla v porovnání s 3posledními lety vyjímka. Já bych to tedy neřešil a podle vývoje počasí bych realizovat krovy a pokládku střechy. Protože mráz nevadí. To spíše sníh je problém pro další práci.
Odpovědět
Profilova fotka
a kdy planujete stavet? odhadoval bych deska 6 tydnu, prizemi 3 tydny, patro dalsi 3 tydny, my meli vazniky za den a za dalsi 2 tydny strechu komplet, takze 4 mesice bez problemu. staveli teda zednici, nam by to svepomoci trvalo dyl. Ja bych se snazil to dat pod strechu. Navic muze byt zima v pohode a vevnitr se da delat...
Odpovědět
Profilova fotka
Začal bych co nejdřív bohužel jak se to protáhlo na úřadě vzal domluvený ( na hubu ;-( ) stavitel nějakou rekonstrukci a nevím kolik na mě bude mít času... To kosowosski : na horách ne ale chcije tu taky slušně ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My nestihli dát pod střechu stavbu loni a ta poslední zima byla tedy pořádně tuhá. Stavbu jsme ukončili vylitím stropu, zakryli geotextilíí a plachtou a nechali stát a vše bylo v pohodě. Stavěli jsme cihla Porotherm, strop miako. Ideálně bych se snažila to stihnout zastřešit, pokud to nevyjde, tak ukončit stropem a nestavět už dál, aby se to dobře zakrývalo a voda mohla volně odtékat.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme teď řešili jakou plachtu případně na zakrytí základů/hrubé stavby. Z jedné firmy mi dnes poslali nabídku konkrétní výbobek, co by měl přes zimu vydržet, pokud by jste chtěli hodím Vám sem tip. Jak na firmu tak na konkrétní výrobek co mi jejich technici doporučili. Cena za m2 8,90 Kč (nevím zda s daní či bez).
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
@tulda27 mohu poprosit o odkaz?děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@stavitel69 pošlete mi mail do zpráv a já vám to přepošlu. Manžel nakonec koupil jinou tenčí, ale za podobnou cenu (nevím bohužel už kde) a vydržela v pohodě a teď s ní sem tam něco zakrýváme. A vlastně část máme na základu pro zahradní domek už druhý rok a drží.
Odpovědět
Profilova fotka
Já měl reklamni billboard 10*9m od znameho za 1000.-
Odpovědět
Profilova fotka
2017
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?