Příčky a nosné z Porfixu

Dobrý den, Stavíme z Ytongu Lambda 450 bez zateplení. Momentálně mám založenou první řadu. Co myslíte na postavení všech příček a nosných zdí z Porfixu?. Je o hodně horší než ytong? Jde mi o nějakou úsporu peněz. Proč platit za dražší ytong, když porfix by měl být v pohodě. Díky
Odpovědět
@davve03 Zdil jsem z Porfixu jen nenosné stěny a v síle 100,75 a 50mm a přišlo mi to v pohodě. Nemám teda srovnání něčím jiným, bylo moje první "zdění" a s pomocí zdící pěny, ale v zrcadle schodiště jsem se dostal až do výšky šesti metrů.
Odpovědět
Profilova fotka
@davve03 Není to takový cenový rozdíl aby se to vyplatilo a přeci jen ytong je kvalitnější. Řešil jsem to se stavebninami a sami my to připočítávali a i doporucily ytong, to samé my řekl Projektant. Ano každý s toho staví je to asi nekonečný boj ale já se rozhodl pro ytong ačkoliv jsem taky chtěl ušetřit.
Odpovědět
Ahoj, původně jsem měl v projektu ytong, nakonec vyzděno z porfix (500mm a příčky 300, 150. Ošahal jsem si oba materiály a rozdíl tam je o tom žádná, změnu jsem udělal po nacenění, kde byl rozdíl 23%.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?