Příčky v dřevostavbě - Fermacell

Dobrý den, stále řešíme z jakého materiálu uděláme příčky uvnitř naší dřevostavby. Uvažujeme zda použít sádrovláknitou desku (např. fermacell), která má prý oproti klasickému sádrokarotnu lepší akustické vlastnosti a větší nosnost. Dále známého napadlo, že bychom příčky mohli i vyzdít, že by to bylo jednodušší oproti montáži sádrovláknitých desek. Myslíte, že to je pravda? My vzhledem k tomu, že se jedná o dřevostavbu, tak se nám do toho nechce moc míchat cihle a zase jinou technologii stavby. A ted k dotazu. Kdo máte příčky ze sádrovláknité desky (12,5), jak jste na tom s akustickými vlastnostmi a v případě, že jste si je montovali sami, jak vám to šlo od ruky?
Odpovědět
Podle mě sdk všemu plně vyhovuje... maximálně udělat dvojité oplasteni. Fermacell není špatný materiál, ale udělá stejnou službu jako sdk. Pokud chcete řešit akustické vlastnosti, tak určitě nedělejte zdene příčky. Jednodušší ani lépe izolujici to určitě není.
Odpovědět
Profilova fotka
@vitkovi Máme v projektu zvukovou izolaci mezi dvěma sádrokartonovýma deskama. Nemám to odzkoušené, ale myslím si že útlum bude lepší než u dneska moderních příček z itongu.
Odpovědět
@vitkovi máme fermacel, izolace je asi taková jakou jsme očekávali (v paneláku to bylo podobné), dělala to firma, takže s montáží neporadím. A k zděné příčce: někdy ji firmy dokonce doporučují, ovšem třeba tam kde jsou krbová kamna nebo krb kvůli akumulaci tepla.
Odpovědět
Mam SDK-OSB-izolacia-OSB-SDK a zvukova neprezvucnost je uplne v pohode. Vyhoda OSB je samozrejme v nosnosti.
Odpovědět
@deto_oesya nic proti, ale to může rovnou použít ten fermacel a bude to mít stejné vlastnosti, jednodušší montáž a nižší cenu
Odpovědět
@jakuda tou zvukovou izolací je myšlena vata, která se dává mezi dvě desky? co se týče ytongu, to víme od známých, že ten má špatnéé akustické vlastnosti
Odpovědět
@deto_oesya díky za odpověď, vy tu skladbu máte tedy ještě složitější...souhlasím s @requied
Odpovědět
Profilova fotka
@vitkovi Máme tam navrženou kamennou vlnou Rockwool s hmotností okolo 50 kg/m3. Viděl jsem měření akustiky s touto skladbou a věřím že to bude v pohodě. Ale reálné zkušenosti budu mít až tak za rok.
Odpovědět
Máme dřevostavbu a příčky SDK - není to špatné, mezi obytnými pokoji doporučuji akustický SDK. Pokud bych měl tu možnost vzal bych ale raději Fermacell apod. - má to větší nosnost (nemusíte řešit výztuhy) a lepší akustické vlastnosti.
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám OSB ,na tom modrý SDK. .Samozdřejmě akustická vata.Na SDK lepidlo perlinka a štuk.
Odpovědět
my máme hodně příček jen ze sádroše a v pohodě.
Odpovědět
@vitkovi My máme všechny stěny Fermacell 12,5 + Minerální vata DEKWOOL G, podhledy jsou SDK. Akusticky, jak tady psal @fotrtom je asi taková jakou jsme očekávali, prostě úplně v pohodě. Na to že má příčka zhruba 20cm šířku je to super. Montáž co jsem viděl, tak to šlo rychle. Nastřeluje se to na KVH hranoly tou sponkovou pistolí. Desky se řežou snadno. Stěny jsou pevné, jen tak je nepoškodíte. Třeba hrany rohů vůbec netrpí od dětí :-) Montáž nábytku na ně je pomocí rychlořezných šroubů pro Fermacell a aku šroubováku blesková. Těžší věci jako linka a bojler se řeší třeba konzolemi ale běžné poličky a skříňky v pohodě zvládne i manželka.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?