Příčky ytong 100mm - hluk

Dobry dem, chci se zeptat jak jsou na tom hlukove pricky 100mm od ytongu, jde mi spis o hluk mezi koupelnou nebo technickou mistnosti a detskymi pokoji
Odpovědět
1
2
Bohužel máme a je to tragedie. V budoucnu na dvě stěny přijde protihlukový sádrokarton. Mám pocit že to netlumi vůbec, spíš naopak. Nejhorší rozhodnutí na domě byly právě příčky z ytongu...
Odpovědět
lab. zvuková neprůzvučnost 37 dB mluví za vše, místo toho si můžete dát vlastně jen závěs
Odpovědět
@melin6 máme porotherm, takže osobní zkušenosti nemám, nicméně na internetu se dají najít diskuze, které se mj. i tímto zabývají a moc tam ytong zrovna nechválí, spíš naopak. Ytong nabízí nějaké dodatečné řešení https://www.ytong.cz/dostatecna-zvuko... No a pokud můžu dát ještě jeden osobní tip, tak pokud v těch příčkách chcete tahat ještě nějaké trubky, tak si dejte raději silnější. Máme také takto silnou mezi koupelnou a kuchyní a vysekávat to byl docela vopruz, muselo se hodně opatrně a i tak to bylo děravý skrz na skrz až až.
Odpovědět
Profilova fotka
@melin6 A proč když máš v plánu zdít z VPC,neudělat z toho i příčky?Ty maji o dost lepší akustické vlastnosti..Porobeton je na tom snad nejhůř,co jsem slyšel..
Odpovědět
@jarda87 protoze se mi ty tvrdy cihly nechtej moc vysekavat kdyz jsem videl na stavbe ze do toho zajel zbijeckou a a upadli pak 3cihly
Odpovědět
Profilova fotka
Take se priklanim k VPC prickam
Odpovědět
@jarda87 navic rozdil mezi tim je asi 20 000,-
Odpovědět
Profilova fotka
Sám mám v projektu VPC,tvrdé asi budou,ale až tak,že by do toho musel někdo zajíždět zbíječkou?No snad poradí i někdo kdo s tím má osobní zkušenost
Odpovědět
Příčky ytong 100 mám, ale lajsnul jsem si je jen mezi kuchyní a špajzem a špajzem a předsíní. Ještě mezi koupelnou a TM mám ytong 125 (bylo tam dost sekání). Jinak jsem dával VPC. Ale elektriku budu teprve tahat, tak uvidím.
Odpovědět
@r4d3k74 tak el. To je malej šlic ze jo ale na odpad potrebujes treba 8cm hlubokej
Odpovědět
@melin6 Já to mám tak, že mám dvě ztužující stěny z ytongu 200 a tu jednu příčku 125 mezi koupelnou a TM. Odpady a voda vede prakticky jen v nich. Nějaká voda i v obvodových, ty jsou ytong 250, ale to je minimum a ještě pod oknem, takže je vlastně nad šlicem překlad. V té silce bude fakt jen elektrika na pár místech.
Odpovědět
@melin6 Do VPC je potřeba minimálně sekat, jen tam, kde ti nevyjdou otvory nad sebe, jinak elektro taháš v nich. A v místě vody, si vyzdíš buď věncovky nebo vyrovnávací cihly od Vapisu a nebo dáš přizdívku. Kombinovat dva materiály a ještě k tomu Ytong a VPC není rozumný, myslím, že to zbytečně komplikuješ.
Odpovědět
Článek se načítá
Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě. Jedině sádrokartonový příčky, člověk tam nic nemusí sekat, nemusí se babarat s omítkama, a akustické vlastnosti jsou nepřekonatelné..
Odpovědět
@rimmer do koupelny bych sdk nedal, za 10let to budes menit a musis davat bacha kam co muzes privrtat
Odpovědět
@melin6 Jak jste na toto přišel, desky se dávají dvojitě + obklad a akusticky skutečně nejlepší.
Odpovědět
Profilova fotka
A já myslel, že sdk příčky nejsou zrovna top co do akustiky. Dle mě vždy vyhrají težké konstrukce jako vpc, beton apod
Odpovědět
Pánové než tady dělat cviko z dojmologie, tak stačí 5 minut googlit: vše tl. 150 zdivo z plynosilikátů: 36dB z keramických tvárnic: 46dB železobeton: 52dB SDK příčka s dvojitým opláštěním: 55dB takže jednoznačně nejlepší je SDK příčka, u zdi tl. 100mm to pak bude 50dB, což je plně dostačující a to že na to nejde nic zavěsit či se to nějak znehodnotí vlhkostí je zase jen neznalost tohoto systému, když se to udělá dle doporučení výrobce, tak nic nehrozí. Tabulky únosnosti jsou také volně na internetu, ale je jasné, že třeba s takovým bojlerem se musí samozřejmě počítat dopředu a příčku řádně přivyztužit, běžné poličky, umyvadla, WC, atp. jsou standardně řešeny..
Odpovědět
@standum Správně udělané SDK příčky jsou nejlepší.
Odpovědět
@viados a špatně udělaný jsou nejhorší :-D
Odpovědět
@rimmer nejde o neznalost, videl jsem v jednom dome jak se na sdk dostalo trochu vody a pricka byla na vymenu,ale zed z cihly vysusis a je to
Odpovědět
@melin6 ve vlhkých místnostech je předepsáno používat SDK zelené desky, které předpisově odolají i 100%ní vlhkostí po dobu menší jak 2 hodiny samy o sobě (knauf), ty desky se ještě navíc penetrují, pak se nanáší těsnící nátěr, atd. Předpokládám, že tohle ale není to, co jste viděl, spíš to bylo ala příčka jako příčka, stavíme v celém domě stejně a nějaké odvětrávání taky neřešíme.. nelobuji tu za SDK, ale odsuzovat nějaký systém jen na základě neznalosti, pověr a příkladů nějakých zmršenin by mohlo zbytečně v očích potenciálních stavitelů poškodit ten systém jako takový, což v případě SDK je fakt škoda, protože sádrokartony mají fakt ohromnou škálu výhod oproti jiným systémům.
Odpovědět
@rimmer jaky vyhody?
Odpovědět
Profilova fotka
teda vůbec mi tu s ytongem neděláte radost :-N
Odpovědět
Profilova fotka
@melin6 hlukove tezko najdete neco horsiho :) pres YTONG je slyset vse
Odpovědět
@blahova_andrea my mame 125hebel tak jsem take zvedav :-) ale uz ted bez stropu a ommitek mame problem se pri kriceni vedle slyset.
Odpovědět
Profilova fotka
@keany tak to my máme taky problém se slyšet, ale kvůli přítelově hlasité hudbě :-D jak to bude vypadat v reálu pak tedy s omítkami, podlahami a dveřmi jsem teda po této diskusi hodně zvědavá a docela se bojím :-N
Odpovědět
@melin6 Akustika to především, nízká hmotnost, nízká pracnost, absence omítek a perfektní povrchovka, možnost dělat v zimě, tepelná akumulace, snadná rozebratelnost, možnost ohýbání, jednoduché vedení kabeláže a rozvodů bez nutnosti sekání a následného zapravování..
Odpovědět
@melin6 Sice mám barák postavený v kombinaci ytong a porotherm, ale asi bych volil opravdu VPC. Vysekáš to jen jednou, budeš se s tím sice párat pár dnů dýl, ale ten zvuk budeš poslouchat celý život. Já si třeba půjčíl za pár stovek drážkovaču, je to supr pomocník - v kombinaci s průmyslovým vysavačem téměř bezrpašná práce... @keany Hebel je porobeton a vyrábí se ve stejné fabrice jako Ytong, takže předpokládám že i receptura je stejná, nebo velmi podobná, čili průzvučnost bude podobná. V technickém listu Hebelu jsem to nenašel.
Odpovědět
@paveler take netvrdim ze ma lepsi, jen uvadim nas priklad.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
@blahova_andrea ahojky Andrejko, už víte jak je to s tou hlučností? Jaké máte příčky?
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?